Saturday, April 30, 2011

hari-hari yang gila-gila

aassalamualaikum,

hari ni fia nak cerita pasal hari-hari fia di sekolah...minggu ni fia tak tahu kenapa fia jadi moody je...badan kat sekolah otak & jiwa melayang entah ke mana...hari selasa ade budak baru masuk kelas fia...hurm makin bertambah mulut bising kat kelas...hurm...kerja makin melambak sejak masuk form 3 ni...bulan 5 ada dignostik lagi...==' matila fia camni...

hari khamis kelas 2c tahun lepas dapat majalah(sape yang beli je) fia pun takde kerja nak pegi amik majalah...kim chai pulak jaga majalah tu...baru ingat nak tengok muka dia..:D masa KH menapak la bawak beg ke bengkel KH sampai sana nampak kila pegang majalah fia tanya a sape punye kila cakap nur punya so fia cakap dengan nur nak pinjam...dah dapat pinjam memang fia cari muka dia la kan..:D ya allah memang dapat tengok gambar dia buat jantung fia berdegup laju...hilang sikit rindu fia kat dia...fia ni betul-betul dalam keadaan kritikal kan?fia cakap kat tira kalau dapat majalah makin sasau la fia...tidur pun ingat dia je...
sejak dua menjak ni fia suka sangat dengar lagu Justin Bieber entah ape kena agaknya dengan fia ni?hehe baru tahu lagu lama-lama dia best...especially Love Me,One Less Lonely Girl and Never Say Never...jangan fia jadi peminat fanatik Justin Bieber sudah...kalau fia jadi peminat fanatik Justin Bieber dah lama dah fia tahu lagu-lagu yang Justin BIeber nyanyi...ni fia baru tahu so I'm not his die hard fans!but still love his songs...

hari ni ada tuisyen,adela budak ni darjah 6 kot...muka dia iras muka mikhail...masa mula masuk tuisyen tu suka tengok muka budak tu..haha tak tahu kenape...hari ni kita orang berkoir dalam cabin...nyanyi lagu Warisan,Satu Malaysia dengan For The Rest Of My Life....fia nak balik fia cakapla kat cik miah pastu budak tu menyampuk cakap tak payah balik..tido sini je...fia cakapla banyak la kau...fia tulis nama kat buku pastu fia tanya tira nak balik tak...pastu budak tu menyampuk lagi cakap tak payah balik tido sini je...pastu cik miah pulak menyampuk "budak upsr ni dah pandai nak mengorat kakak-kakak" fia dah segan adoi cik miah ni....kasi muka fia bahang je...dah la kat sekolah tadi kena ngayat...err..geli pulak...ok balik kepada budak tadi..pastu fia terus cakap dekat tira "muka sama macam mika perangai pun sama macam mika" pastu terus fia keluar...keluar dari cabin main jongkang-jongkit dengan budak-budak kecik..haha best gak main dengan dia orang....:D

pastu fia balik sorang-sorang...hari ni birthday ayah fia dan ulangtahun perkahwinan ayah dan ibu..hurm...fia tak tahu kenapa hidup fia kebelakangan ni bosan sangat...hurm minggu ni memang fia moody je...maybe fia terlalu rindukan dia kot....hurm...okla sampai sini je post untuk hari ni...semoga ketemu di post yang akan datang...assalamualaikum...:)

Friday, April 22, 2011

had an awesome day 22/4

assalamualaikum...

hari ni hari yang sungguh memenatkan dan menyeronokkan...hari ini fia tak pergi sekolah sebab tak sedar maybe sebab fia penat sangat kot...then pukul dua fia turun ke bus stop tunggu nasri dengan syed sebab hari ni fia janji nak pegi felda...then bila dia orang dah sampai kita orang pun jalan kaki ke stesen LRT Tasik Salak Selatan...sampai sana kita orang dah tak tahu dah nak pegi mana....lama jugak la kita orang duk situ..last-last fia telefon fiza...tanya nombor effy dah dapat no effy kita orang telefon effy...tanya arahan nak ke felda..dah tahu jalan kite orang pun beli tiket sampai masjid jamek...

sampai masjid jamek hujan pun turun...lepas tu kite orang tak tahu nak pergi mana...call effy dia tak jawab...so kita orang duk lagi tunggu...last-last syed pergi tanya pak cik polis...pastu kita orang jalan pergi stesen putra...kasut kesayangan fia basah sikit terkena air...then kita orang sampai putra beli pulak tiket sampai damai...sampai damai kita orang cari teksi...jumpa teksi terus pergi balai felda...then abang polis cakap bukan kat balai felda tapi dekat wisma felda...so kita orang seberang jalan...then terserempak dengan dengan budak kelas 3A...kita orang nak ambil pas pelawat...pastu akak polis tu suruh kita orang ikut budak kelas 3A..so kita orang pun follow..

dah habis mengambil gambar semua kita orang pun nak balik...fia lapar so fia singgah shop beli rocky...kaki fia melecet...so fia pun kuatkan la jugak kaki berjalan sampai stesen damai...sampai sana terus beli tiket pastu naik la tangga...naik tangga putra dah sampai kita orang pun jalan lambat-lambat..nasri dah masuk pastu pintu nak dekat tutup syed dah lari masuk tak sempat fia nak lari masuk pintu dah tutup yang nasri dengan syed tersengih-sengih....fia dah takut dah balik nanti tak nak balik sorang....tapi nasib beberapa minit lepas tu putra sampai so fia naik la...dalam hati dah doa harap syed tunggu la fia...sampai masjid jamek fia terus cari kelibat syed when fia jumpa terus fia happy..

kita orang teruskan perjalanan sampai rumah masing-masing..really tired but was an awesome day...can't forget it...okla ni je untuk hari ni ketemu di post yang seterusnya...assalamualaikum...

Friday, April 15, 2011

12 April The Best Day Ever...

assalamualaikum...

mesti korg tanye apela yang best sangat 12 april ni??12 april adalah hari jadi fia...hurm mula-mula kat rumah,dah pukul 12...fia tak tido lagi...then fia nyanyi la "happy birthday to me,happy birthday to me..."...then ibu fia cakap "ala sian dia...happy birthday along semoga panjang umur,murah rezeki and dapat result cemerlang PMR"huhu...then ayah plak wish..wah...segan pulak..:D

pukul 12 lebih alia mesej...dia pulak wish...sungguh fia terharu mane taknye kawan lame wish...ingat lagi kawan aku tu kat aku...thanks lia...sayang kau la!!!
petang tu ingat nak gi tengok wayang dengan my lovely crazy twin tapi dia ade keje pulak...hurm so fia cilok atirah teman fia...hee...thanks tira memang aku sayang kau la...:D

habis kokurikulum fia balik jalan kaki dengan tira...sambil jalan fia dengan tira cite macam-macam kalau boring fia akan menyanyi lagu melda ahmad-putus...fia pun tak tahu kenape fia suke sangat nyanyi lagu tu...sampai rumah tira gi naik tukar baju..fia je yang dah siap bawak baju...so fia tunggu kat bawah...lame jugak fia kat bawah...then fia decided nak gi umah tira dah sampai kat lif fia tunggu depan lif takut la tira dah turun..nanti fia naik tingkat 12 tira dah sampai tingkat 1..tapi tak turun jugak so fia naik dah sampai tinkat 12 tira pun baru nk tekan lif...

then kiteorang jalan-jalan sampai kedai kak jijah...kak jijah takde pulak tapi ade makcik tu..so tanyela boleh tumpang letak beg tak?makcik tu cakap boleh terus fia amik baju fia pastu gi salin baju cepat-cepat kat ABC...lepas dah tukar baju fia berlari hantar baju sekolah then berlari mendapatkan tira dan lepas tu kiteorang berjalan sampai Spark terus naik atas nak beli tiket...dah sampai atas ternampak si dia tengah main dengan phone...aduh terus hati fia tak keruan...nak beli tiket masuk dalam pun fia sorok tepi tira...aduh jantung dup-dap-dup-dap...

then bile nak masuk panggung terbayang dah kene jumpe dia...adoi...rase nak balik tapi tiket dah beli...so nak tak nak kene masuk jugak...then dia nampak fia...dia tegur fia....mulut fia macam tak boleh nak bukak...so fia senyum je...

dah masuk panggung lupe plak nak beli air...so fia terpaksa keluar lagi...kene beli air...dah lepas fia beli air fia nak masuk panggung dia tegur fia...hanya tuhan yang tahu bagaimana hati dan perasaan fia mase tu....dia wish fia...ya allah,fia rase hati fia dah meletup dah...masuk panggung terus duduk...kiteorang tengok cite hop...

the film that I watch on my birthday...

the cute chick that can't hear any song or it will dance..:D

habis film dia bukak pintu sungguh fia tak tahu nak lari mane...dah keluar tak tengok muke dia ingat nak tunjuk fia marah kat dia keluar je panggung ade dua pintu satu lock satu lagi boleh bukak yang lock belah kanan yang fia gi belok kanan baru nak tolak pintu...pap...alahai segan sudah yang fia pun pandang dia...dia tutup muka pastu masuk panggung mesti gelakkn fia la tu...hurm..malam tu fia ade tuisyen..lepas habis tuisyen curi-curi on kejap...tibe-tibe dia tegur fia...fia pun layan la dia...then fia bergurau minta hadiah kat dia...bear holding a heart...fia tak sangka dia ingat lagi fia cakap fia nak yang besar...huhu terharu tau...dah dia tanye yang besar ke?fia pun iyekan la...saje...ingat nak gurau-gurau tapi dia cakap dia akan usahakan...ya allah betapa gembiranya hati ni...

bukak fb pun sebab nak tengok sape wish fia..rupenye ramai...sungguh terharu....thanks guys...fia sayang korang!! terima kasih juga pada ilham dan nadirah yang menghadiahkan fia novel...terima kasih nad & ilham....sayang korang la...

hehe okla sampai sini je post fia untuk hari ni jumpa lagi di lain post...
assalamualaikum..:)

Saturday, April 9, 2011

Really in happy mood! :D

assalamualaikum...

hari ni fia happy sangat sebab dapat tengok dia!!tapi dia tak cakap dengan fia...hurm fia pun bile nampak muke dia,fia segan sangat-sangat...fia dengan mak fia start berniaga pukul 5 lebih tapi fia kene balik awal sebab ade tuisyen pukul 8...hurm...mula-mula sampai gerai dia tak de fia ingat dia tak berniaga dalam hati hampa tak dapat jumpe dia...

>
dari sedih ke happy...

sedih fia...tapi tetibe bile fia pusing belakang fia nampak dia baru nak bukak kedai...wah terus happy!!!terus semangat fia nak berniaga...haha XD tapi dia tak tegur fia macam semalam...fia nak tegur dia pun aduh segan giler bukan setakat nak tegur je nak bertentang mata dengan dia pun fia dah malu...hihi...pukul 7 fia amik beg dalam kereta then kunci dia nampak fia,fia senyum kat dia...dia senyum balik kat fia...aduh jantung fia ibarat luluh time tuh...pukul 7 kak jijah(akak jual goreng pisang seberang jalan) duduk kat gerai kiteorg bace suratkhabar...then kak jijah balik gerai dia...so fia pun nak gerak jalan kaki ke tempat tuisyen...fia salam ibu fia dengan kak jijah...pastu fia pun balik...

jalan la kaki sampai kat tempat tuisyen...mase tu awal lagi...so fia pun duduk la bersapau kat situ sampai pukul 8 lebih...then habis tuisyen fia,hanisah,fatin,afifah,atirah,aishah dengan haifa duk lepak jap kat taman....then fatin suggest pergi TBS(terminal bersepadu selatan) pukul 3 esok...then habis bermesyuarat...fia balik dengan hanisah,atirah,aishah & afifah...sampai rumah ibu fia dah balik...fia tanye la dah lame ke sampai???ibu fia cakap lame la jugak...then fia makan pisang goreng yang kak jijah bagi...pastu fia tanye diaorg dah tutup ke??ibu fia cakap dah diaorang tutup awal...pastu ibu fia cakap lepas diaorang beli nasi lemak kat ibu fia diorang terus tutup...ibu fia cakap lagi tadi dia tanye ibu fia yang fia nak pegi mane??ibu fia cakapla yang fia nak gi tuisyen...aduh dengar je ibu fia cakap lelaki yang rambut merah...memang sah dia!!! :D
wah dia tanye mane fia pegi...care jugak dia kat fia kn???ngee...:D


happy giler fia bile dapat tahu....okla sampai sini je post fia untuk kali ni...jumpe lagi di post yang seterusnye...assalamualaikum..

Friday, April 8, 2011

The best experience and day ever!!! :D

asslmualaikum

hari ni fia nak cite pengalaman yang fia dapat...hari ni fia tolong ibu fia menjual nasi lemak aduh mula-mula...macam-macam perasaan ade excited,segan dan segala macam perasaanla...baru nak bukak dah ade orang yang tnye...dalam hati wah baru hari ketiga dah ade pelanggan tetap...

seberang jalan ade kedai goreng pisang...sebelah gerai goreng pisang jauh sikit ade gerai kuih...dan hari ni fia dapat berkenalan dengan seorang lelaki dari gerai kuih tu...mula-mula ibu fia nak beli barang dekat KK so fia kene duduk sorang then dia lalu nk pegi KK,fia pun senyum dekat dia then dia senyum kat fia...aduh sungguh comel bile dia senyum manis semanis susu pekat cap teko...boleh kene kencing manis kalau fia tengok senyuman dia hari-hari....:D

lepas dia habis dia lalu lagi then dia singgah...dia tanye duduk kat mane??fia cakapla duduk kat pangsapuri sri malaysia...dia tanye lagi kat sini selalu hujan ke??aduh fia mane la tahu fia rase terlalu sibuk sampai cuaca kat sini pun fia tak tahu...so fia hanya mengangkat bahu...dia tanye lagi dh lame ke jual nasi lemak??fia kurang dengar pada mulanye jadi dia ulang soalan dan barula fia dengar...fia cakapla baru tiga hari...lepas tu dia senyum dan terus kembali ke gerai dia...saat itu fia bagai dipanah dengan panahan cinta pertama....huhu senyuman dia meruntun jiwala...

L-O-V-E

lame lepas tu fia pegi ABC bookstore plak tgk suratkhabar...then mase nak balik ke gerai fia singgah playground main buaian....haha macam budak-budak kn?? :D
dia panggil fia,fia tanye nak ape dia cakap dia boring dia nak borak dengan fia...selepas boring main buaian,fia berjalan balik ke gerai sampai dekat gerai dia...dia tegur fia tanye sape name fia...fia cakapla nama sebenar fia iaitu SUHAIDA...dia cakap nama dia dengan name fia dengan dia dh same...nama dia SUHAIMI...nama fia SUHAIDA beza nama kiteorang cume kat hujung je...dia mi,fia plak da..haha sesuai la tu....

makin lame fia makin tertarik nak mengenali suhaimi...:D alamak macamane plak dengan lelaki sebelum ni...hurm entah la...biar la kalau dia still anggap fia sebagai kawan dia akan cari fia...betul tak??ok sambung pasal suhaimi...hehe


antara alasan kenape fia mula suke suhaimi..:D

pastu dia sibuk dengan gerai dia fia plak sibuk dengan gerai fia...then kiteorang sibuk sampai gerai kiteorang tutup...esok fia nak jaga kedai lagi....ngee..:D nanti fia boleh jumpe dia...:D

okla tu je experience yang fia dapat hari ni...satu hari yang mencabar,memenatkan,memuaskan,dan menggembirakan...can't wait for tomorrow...

okla sampai sini je cite fia...see you on the next story...
assalamualaikum... :)

Saturday, April 2, 2011

the new me :)

assalamualaikum,
mulai hari ni saya takkn beraku-aku lagi from now just call me fia...:)
so fia nak mula hidup baru...harap semua bagi semangat kat fia untuk lupekn kisah silam
hurm...sudah bulan april....tak lame lagi hari jadi fia...hehe dah cakap dah kat my mum nak kek tiramisu



my favourite cake!!! :D

and for the present dah cakap yang fia nak teddy bear!!!fia memang suka teddy bear..teddy bear boleh temankan fia...dan setia disisi...




the present that I want!!

hope dapat la teddy bear yang fia nak...yang teddy ni fia nak my mum bagi tapi kalau ade kawan fia nak bagi pun ape salahnya...hehe
lagi satu present yang fia nak someone bagi iaitu ais-krim daripada kawan fia nama dia zain...fia mintak sedozen...wah-wah banyaknya fia nak makan..hehe actually saje mintak banyak-banyak siap mintak suruh post laju...haha banyaknye cik fia nak...

bile tarikh hari jadi makin dekat...terasa nak tua pulak...hmm....fia pun tak tahu nak cite ape lagi
so the end of my post for today...see you on my next post...assalamualaikum...