Followers

Friday, April 15, 2011

12 April The Best Day Ever...

assalamualaikum...

mesti korg tanye apela yang best sangat 12 april ni??12 april adalah hari jadi fia...hurm mula-mula kat rumah,dah pukul 12...fia tak tido lagi...then fia nyanyi la "happy birthday to me,happy birthday to me..."...then ibu fia cakap "ala sian dia...happy birthday along semoga panjang umur,murah rezeki and dapat result cemerlang PMR"huhu...then ayah plak wish..wah...segan pulak..:D

pukul 12 lebih alia mesej...dia pulak wish...sungguh fia terharu mane taknye kawan lame wish...ingat lagi kawan aku tu kat aku...thanks lia...sayang kau la!!!
petang tu ingat nak gi tengok wayang dengan my lovely crazy twin tapi dia ade keje pulak...hurm so fia cilok atirah teman fia...hee...thanks tira memang aku sayang kau la...:D

habis kokurikulum fia balik jalan kaki dengan tira...sambil jalan fia dengan tira cite macam-macam kalau boring fia akan menyanyi lagu melda ahmad-putus...fia pun tak tahu kenape fia suke sangat nyanyi lagu tu...sampai rumah tira gi naik tukar baju..fia je yang dah siap bawak baju...so fia tunggu kat bawah...lame jugak fia kat bawah...then fia decided nak gi umah tira dah sampai kat lif fia tunggu depan lif takut la tira dah turun..nanti fia naik tingkat 12 tira dah sampai tingkat 1..tapi tak turun jugak so fia naik dah sampai tinkat 12 tira pun baru nk tekan lif...

then kiteorang jalan-jalan sampai kedai kak jijah...kak jijah takde pulak tapi ade makcik tu..so tanyela boleh tumpang letak beg tak?makcik tu cakap boleh terus fia amik baju fia pastu gi salin baju cepat-cepat kat ABC...lepas dah tukar baju fia berlari hantar baju sekolah then berlari mendapatkan tira dan lepas tu kiteorang berjalan sampai Spark terus naik atas nak beli tiket...dah sampai atas ternampak si dia tengah main dengan phone...aduh terus hati fia tak keruan...nak beli tiket masuk dalam pun fia sorok tepi tira...aduh jantung dup-dap-dup-dap...

then bile nak masuk panggung terbayang dah kene jumpe dia...adoi...rase nak balik tapi tiket dah beli...so nak tak nak kene masuk jugak...then dia nampak fia...dia tegur fia....mulut fia macam tak boleh nak bukak...so fia senyum je...

dah masuk panggung lupe plak nak beli air...so fia terpaksa keluar lagi...kene beli air...dah lepas fia beli air fia nak masuk panggung dia tegur fia...hanya tuhan yang tahu bagaimana hati dan perasaan fia mase tu....dia wish fia...ya allah,fia rase hati fia dah meletup dah...masuk panggung terus duduk...kiteorang tengok cite hop...

the film that I watch on my birthday...

the cute chick that can't hear any song or it will dance..:D

habis film dia bukak pintu sungguh fia tak tahu nak lari mane...dah keluar tak tengok muke dia ingat nak tunjuk fia marah kat dia keluar je panggung ade dua pintu satu lock satu lagi boleh bukak yang lock belah kanan yang fia gi belok kanan baru nak tolak pintu...pap...alahai segan sudah yang fia pun pandang dia...dia tutup muka pastu masuk panggung mesti gelakkn fia la tu...hurm..malam tu fia ade tuisyen..lepas habis tuisyen curi-curi on kejap...tibe-tibe dia tegur fia...fia pun layan la dia...then fia bergurau minta hadiah kat dia...bear holding a heart...fia tak sangka dia ingat lagi fia cakap fia nak yang besar...huhu terharu tau...dah dia tanye yang besar ke?fia pun iyekan la...saje...ingat nak gurau-gurau tapi dia cakap dia akan usahakan...ya allah betapa gembiranya hati ni...

bukak fb pun sebab nak tengok sape wish fia..rupenye ramai...sungguh terharu....thanks guys...fia sayang korang!! terima kasih juga pada ilham dan nadirah yang menghadiahkan fia novel...terima kasih nad & ilham....sayang korang la...

hehe okla sampai sini je post fia untuk hari ni jumpa lagi di lain post...
assalamualaikum..:)

No comments: