Followers

Friday, April 22, 2011

had an awesome day 22/4

assalamualaikum...

hari ni hari yang sungguh memenatkan dan menyeronokkan...hari ini fia tak pergi sekolah sebab tak sedar maybe sebab fia penat sangat kot...then pukul dua fia turun ke bus stop tunggu nasri dengan syed sebab hari ni fia janji nak pegi felda...then bila dia orang dah sampai kita orang pun jalan kaki ke stesen LRT Tasik Salak Selatan...sampai sana kita orang dah tak tahu dah nak pegi mana....lama jugak la kita orang duk situ..last-last fia telefon fiza...tanya nombor effy dah dapat no effy kita orang telefon effy...tanya arahan nak ke felda..dah tahu jalan kite orang pun beli tiket sampai masjid jamek...

sampai masjid jamek hujan pun turun...lepas tu kite orang tak tahu nak pergi mana...call effy dia tak jawab...so kita orang duk lagi tunggu...last-last syed pergi tanya pak cik polis...pastu kita orang jalan pergi stesen putra...kasut kesayangan fia basah sikit terkena air...then kita orang sampai putra beli pulak tiket sampai damai...sampai damai kita orang cari teksi...jumpa teksi terus pergi balai felda...then abang polis cakap bukan kat balai felda tapi dekat wisma felda...so kita orang seberang jalan...then terserempak dengan dengan budak kelas 3A...kita orang nak ambil pas pelawat...pastu akak polis tu suruh kita orang ikut budak kelas 3A..so kita orang pun follow..

dah habis mengambil gambar semua kita orang pun nak balik...fia lapar so fia singgah shop beli rocky...kaki fia melecet...so fia pun kuatkan la jugak kaki berjalan sampai stesen damai...sampai sana terus beli tiket pastu naik la tangga...naik tangga putra dah sampai kita orang pun jalan lambat-lambat..nasri dah masuk pastu pintu nak dekat tutup syed dah lari masuk tak sempat fia nak lari masuk pintu dah tutup yang nasri dengan syed tersengih-sengih....fia dah takut dah balik nanti tak nak balik sorang....tapi nasib beberapa minit lepas tu putra sampai so fia naik la...dalam hati dah doa harap syed tunggu la fia...sampai masjid jamek fia terus cari kelibat syed when fia jumpa terus fia happy..

kita orang teruskan perjalanan sampai rumah masing-masing..really tired but was an awesome day...can't forget it...okla ni je untuk hari ni ketemu di post yang seterusnya...assalamualaikum...

No comments: