Thursday, June 9, 2011

hari yang mengembirakan..

assalamualaikum
semalam fia dengan family pergi tengok kungfu panda 2 kat times square
cerita yang menarik bagi fia la kalau bagi orang lain fia tak tahula...sampai pukul 2 lebih pastu cari parking memang lama betul...dah dapat parking kita orang terus gi cinema beli tiket...
sampai sana memang ramai giler orang..yela still cuti sekolah...mak fia cakap kalau tak dapat tengok kungfu panda 2 kita tengok karak...fuyooo!memang best la...

mak fia dah beli tiket...tengok kungfu panda 2 dalam hati nak tengok cerita karak walaupun sebenarnya fia ni penakut..hehe macam tak percaya je kan....XD
so fia tanya la mak fia nape tak tengok cerita karak?mak fia cakap karak kena duduk depan..fia dengar terus kecut perut..mak ai kat depan kalau pegi tengok gerenti fia la orang yang paling kuat menjerit...haha cite kungfu panda 2 start pukul 5 and kita orang ada 3 jam lagi...so kita orang gi makan Mac Donald dulu..lepas makan Mac Donald kita orang pun gi la meronda kat times square tu..lama jugak kita orang meronda-ronda lagi and my brother nak beli cermin mata...so kita orang pun cari la...dah jumpa adik fia pilih then he buy cermin mata quite smart yang cousin fia pulak gi beli cermin mata bingkai putih bentuk petak,really suit him..fia dengan adik fia yang paling kecil dapat rantai dengan buah rantainya yang berbentuk hati,mak fia cakap sebagai souvenirs katanya..yahoo!!memang fia suka giler la...

lepas tu kita orang duk lepak dekat lif kat sana ada cermin then kita orang amik gambar,yang adik dengan cousin fia apa lagi mengayakan cermin mata dia orang la...ada satu gambar ni memang terserlah ketampanan cousin fia...dalam hati fuyoo!handsome gak abang sepupu aku ni...hehe sempat jugak fia puji...lepas tu kita orang terus gi cinema,sampai sana kena tunggu lagi...5:15 baru masuk panggung pedahal kat tiket cerita tu start pukul 5:15...masuk panggung lambat pulak cite start but tengok trailer in coming movies pergh...banyak cite best tu...

cite dia best,klakar but the ending best!syok je tengok,yela fia ni memang minat kartun( percaya ok ini fakta XD )...habis movie kita orang ronda for the last time untuk cari baju for cousin fia..yela lepas ni dia akan balik ke asrama di Perak...jauh tu...dah dapat baju terus ke rumah nenek kat cheras...
then mak fia teringin nak makan yong tau foo pulak so singgah pasar malam beli yong tau foo..

dah tu sampai rumah nenek kita orang pun ke dapur makan la...habis makan kita orang balik rumah but my brother dengan adik fia yang paling kecil....so balik bertiga je dengan adik fia yang no 3...balik ngantuk mandi dulu then tidur...okla sampai sini je post fia untuk kali ini semoga bertemu di post yang akan datang
assalamualaikum..:)

No comments: