Followers

Saturday, July 23, 2011

Kem paling best!kem wirajaya!

Assalamualaikum..

Dah lama fia tak meng up-date blog kesayangan fia ni..macam-macam happen kat fia tapi hari ni fia nak cerita pasal kem!

Pada 19-20 julai baru-baru ni fia,ariff daniel,azza dan nadirah pergi ke satu kem kursus peningkatan prs peringkat zon bangsar..ianya diadakan di kem wirajaya forest resort,sungai congkak,hulu langat...

Sampai kat sana,fia temui pelbagai sekolah..antaranya smk victoria,smk la salle,smk bukit jalil,smk bukit bandaraya,smk desa perdana,smk sungai besi dan banyak lagi..

Peratuan disana sangat ketat..but fun macam-macam aktiviti kita orang buat..kapal terbang terhempas,dimandikan dengan lumpur,menari monyet,radio rosak,simulasi dan macam-macam lagi la..

Bila time kembara malam semua takut..lelaki kena gi sorang tapi perempuan gi dua orang...sampai turn fia..tapi fia dipasangkan dengan lelaki nama dia shahril..comel giler muka dia..hehe..kelakar gile time tu,yela yang dia relax je..yang fia cuak giler!

Mula-mula fia jalan depan tapi fia takut so fia mintak dia jalan dulu..fia jalan dengan dia adala dalam sehasta..if dia jauh sikit je fia akan cakap "awak-awak,tunggu saya,saya takut ni"and adala lagi happen tapi malas nak cerita pulak..ngee

Esoknya kami pulang,sebelum tu sempat mandi sungai..mase semua tengah bersalam-salaman fia mintak nad tolong mintak email shahril tapi tak dapat so takpe la..baru tahu yang mikhail kenal dia..yang mikhail dia dah tahu,dia suka menyakat...

Rindu kat semua yang gi kem hari tu..hope dapat jumpe dia orang lagi..
okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang..
Assalamualaikum

Saturday, July 9, 2011

Rindu dia? Tak rindu dia? Sayang dia? Tak sayang dia?

assalamualaikum..

hari ni fia nak bercerita tentang perasaan fia..sejak akhir-akhir ni...fia asyik fikirkan encik A je...hurm walaupun jumpa hari-hari kat sekolah...hurm hari jumaat encik A tak datang sekolah fell like missing something and most important thing is I miss him!

fia tak tahu nak cakap ape but I'm really miss him that day..rindu nak dengar dia panggil fia..rindu nak dengar dia kacau fia...sungguh fia rindu...fia tak nak mengharapkan dia tapi entah hati fia mengatakan dia suka fia...fia tak fikir sampai ke situ tapi entahla dia berubah jadi friendly dengan fia lepas cuti pertengahan hari tu...like something fishy right?

yang encik D pulak..hurm dia lama hilang..kadang-kadang fia rindu dia kadang-kadang entahla...fia tak tahu nak cakap apa...menyesal pulak fia pergi mengaku yang fia suka dia...haish entah la apela nak jadi dengan fia ni kan?

sekarang fia tak sure sama ada fia masih sayangkan encik D lagi atau pun tak...fia rasa hati fia dah kosong..tapi entahla...fia rasa macam makin sayang pulak kat encik A...tapi fia confues!!fia tak tahu siapa yang fia betul-betul sayang...fia tak tahu!!

okla sampai sini je post untuk kali ni semoga bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum

Friday, July 8, 2011

Hari sukan tahunan sekolah..Penatnye! orang yang sepatutnya hadir tak muncul-muncul

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal hari sukan yang baru berlangsung semalam di stadium bola sepak kuala lumpur...its really great...mula-mula pelajar di sekolah menunggu bas sampai..ada 7 buah bas disediakan...

setelah sampai di stadium..semua pelajar beratur mengikut rumah sukan...lepas tu pelajar-pelajar dibenarkan masuk dan setiap rumah sukan ada tempat duduk yang disediakan..hari sukan bermula dengan ucapan pengetua,VIP dan selepas dilancarkan...bermulalah perbarisan...semua perbarisan bagus-bagus belaka...fia daripada atas merakam pun seronok dan terpegun tengok kreativiti kawan-kawan fia nampak encik A fia zoom muka dia pastu fia gelak-gelak sebab muka dia serius je...

lepas perbarisan..start la larian...fia tak tahu larian acara apa..fia masuk 4x100...gile la fia dah la slow lari...mata fia melilau je hari tu carik somebody...actually fia carik Encik D...he said want to come but he didn't...

time fia untuk lari...huwaaaa dah la kene lari yang pertama...first and the last person have to speed up...fia punya lorong keempat dari mula no dua...
Kegarisan
Sedia
Bang!
fia terus lari dapat no dua pastu kene potong...sampai je fia terus pas baton kat syafiqa...lepas tu fia berjalan dengan hanisah ke tempat duduk...bila the last runner nak sampai kita orang terus lari untuk melihat pemenang...
no 1-Nur hayati (kuning)
no 2-Syarifah (biru)
no 3-Farah Natasha (merah)
yahoo!!dapat no 3...pergh baru first time lari stadium dapat no 3..bangga gile la kan...haha

pastu Encik A lari...si atirah suruh fia bagi sokongan...dah la dia rumah sukan lain nanti orang kata belot pulak..haha tapi kelakar la dia lari..hehe jahatnye fia ni...

keputusan perbarisan rumah sukan dimenangi oleh rumah sukan dol said(ungu)
keputusan perbarisan unit beruniform pulak
1-KRS
2-Puteri Islam
3-Kadet Polis

balik..fia naik bas..sampai je kat sekolah fia terus turun...balik jalan kaki...sampai rumah lepas fia siap membukak tudung,jam dan letak beg...fia duduk jap dalam bilik sambil nyanyi..
lepas tu mak fia nak plug so fia tido kat luar..pukul 5 lebih baru fia bangun...

malam tu ada tuisyen...fia pegi la kan..sampai semua masih lagi pasal hari sukan...lepas tu syukri masuk cabin..(budak scorea yang baru tapi tak pernah jumpa) boleh la tahan...haha ngek je...
pastu fia balik sorang-sorang sebab semua tak datang kecuali hanisah tapi dia balik awal..so fia kene jalan kaki...

okla sampai sini je post untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..:)