Followers

Friday, July 8, 2011

Hari sukan tahunan sekolah..Penatnye! orang yang sepatutnya hadir tak muncul-muncul

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal hari sukan yang baru berlangsung semalam di stadium bola sepak kuala lumpur...its really great...mula-mula pelajar di sekolah menunggu bas sampai..ada 7 buah bas disediakan...

setelah sampai di stadium..semua pelajar beratur mengikut rumah sukan...lepas tu pelajar-pelajar dibenarkan masuk dan setiap rumah sukan ada tempat duduk yang disediakan..hari sukan bermula dengan ucapan pengetua,VIP dan selepas dilancarkan...bermulalah perbarisan...semua perbarisan bagus-bagus belaka...fia daripada atas merakam pun seronok dan terpegun tengok kreativiti kawan-kawan fia nampak encik A fia zoom muka dia pastu fia gelak-gelak sebab muka dia serius je...

lepas perbarisan..start la larian...fia tak tahu larian acara apa..fia masuk 4x100...gile la fia dah la slow lari...mata fia melilau je hari tu carik somebody...actually fia carik Encik D...he said want to come but he didn't...

time fia untuk lari...huwaaaa dah la kene lari yang pertama...first and the last person have to speed up...fia punya lorong keempat dari mula no dua...
Kegarisan
Sedia
Bang!
fia terus lari dapat no dua pastu kene potong...sampai je fia terus pas baton kat syafiqa...lepas tu fia berjalan dengan hanisah ke tempat duduk...bila the last runner nak sampai kita orang terus lari untuk melihat pemenang...
no 1-Nur hayati (kuning)
no 2-Syarifah (biru)
no 3-Farah Natasha (merah)
yahoo!!dapat no 3...pergh baru first time lari stadium dapat no 3..bangga gile la kan...haha

pastu Encik A lari...si atirah suruh fia bagi sokongan...dah la dia rumah sukan lain nanti orang kata belot pulak..haha tapi kelakar la dia lari..hehe jahatnye fia ni...

keputusan perbarisan rumah sukan dimenangi oleh rumah sukan dol said(ungu)
keputusan perbarisan unit beruniform pulak
1-KRS
2-Puteri Islam
3-Kadet Polis

balik..fia naik bas..sampai je kat sekolah fia terus turun...balik jalan kaki...sampai rumah lepas fia siap membukak tudung,jam dan letak beg...fia duduk jap dalam bilik sambil nyanyi..
lepas tu mak fia nak plug so fia tido kat luar..pukul 5 lebih baru fia bangun...

malam tu ada tuisyen...fia pegi la kan..sampai semua masih lagi pasal hari sukan...lepas tu syukri masuk cabin..(budak scorea yang baru tapi tak pernah jumpa) boleh la tahan...haha ngek je...
pastu fia balik sorang-sorang sebab semua tak datang kecuali hanisah tapi dia balik awal..so fia kene jalan kaki...

okla sampai sini je post untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..:)

No comments: