Followers

Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan datang lagi!Hari fia bertemu Encik D!

assalamualaikum...
kepada semua umat Islam fia mengucapkan selamat berpuasa...sungguh fia amat menantikan bulan ramadhan sebab bulan ramadhan adalah bulan rahmat...

sudah lama fia tidak meng-update blog..sekarang fia makin busy yela pmr candidate la katakan...ditambah pulak busy menolong mak fia berniaga pada bulan ramadhan ni...

oh ye!fia nak cerita masa fia tengah sibuk menjual..mata fia biasala suka melilau...tiba-tiba mata fia terhenti..susuk tubuh seorang lelaki memakai baju kemeja putih,seluar dan kasut hitam...that person is Encik D!Ya Allah! dada fia tiba-tiba berdegup laju dan time tu jugak tiba-tiba muka fia
berbahang je...terkejut gila fia bila nampak dia...

dia nampak fia pastu dia senyum je..fia pun membalas senyuman dengan malu-malu...hehe...fia pun mengambil la kesempatan untuk jalan-jalan...lalu depan dia..dia hanya senyum...pastu patah balik ke gerai..lepas tu dia datang dekat fia ingatkan dia nak singgah gerai rupanya tak..dia jumpa kawan lama dia...lepas tu pulak fia pinjam adik fia punya basikal untuk ronda-ronda masa nak patah balik dia nampak fia...dia senyum je..macam nak gelak pun ada...ouch!hati macam kena panah je...panahan cinta...haha

fia betul-betul tak sangka yang Encik D akan datang hari ni bila nak dia datang,dia tak datang.. bila tak ingat dia,tup-tup dia datang pulak...dah la jarang jumpa bila jumpa dia senyum je...fia rindu nak chat dengan dia macam dulu...dah nak malam fia ronda lagi...saja sambil nyanyi lagu-lagu jiwang...dah siap kemas fia pun balik la ke rumah...sampai rumah tengok phone ade 2 mesej satu Encik D hantar satu lagi Kak Put hantar...

esok fia akan menghadapi trial PMR!!huhu doakan la fia berjaya ok!harap fia dapat menjawab dengan baik..amin..
okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang..
asslamualaikum... :)

No comments: