Sunday, September 25, 2011

hari yang mengembirakan thanks guys =)

assalamualaikum..
fia ni sempat nak update blog..huhu ni last..hehe
okla nak cite ni..semalam adalah hari paling mengembirakan buat fia..

thanks to afnan,yop,hazim,achot,fikri,fatin,hanisah,atirah dan haifa...sebab ceriakan fia sepanjang hari...mula-mula ade hari keluarga kat Kampung Malaysia Tambahan...fia takde kawan so fia mesej afnan suruh dia gi taman...then afnan datang temankan fia sampai fatin datang...

lepas tu kiteorang daftar acara...kiteorang tunggu kedatangan VIP..sebelum tu fia,adik fia,afnan,hazim,amir dengan achot duduk kat bangku bawah pokok..kiteorang borak-borak...

tengahari pulak kiteorang berkareoke..afnan,hazim,yop,fia dan fatin...fia duet dengan fatin..yang yop pulak duet dengan hazim dan fatin...lepas kareoke ade acara sukan..makan buah epal tanpa tangan memang best..tengok keletah para peserta..fatin makan pakai tangan.huhu syg gile..afnan pulak dia makan sampai mulut dia penuh..dah la mulut dia pecah..sian dia..

lepas tu ade lari dalam guni..dan yop dapat no 2..then main terompah gergasi..fuh gile la..fia kene marah dengan team fia sebab kiteorang tak bergerak pun...lepas tu main ikat kaki pulak kesian hanisah pasal fia kaki dia sakit..fia betul-betul tak larat hari tu..yela dah la puasa pastu kat Karnival tu dari pagi sampai petang...

selepas habis karnival hari keluarga kiteorang..fia,afnan,fatin,haifa dan fikri menapak ke TBS...fia dengan afnan la jalan paling lambat..actually fia je..sebab rase memang dah tak larat tapi sebab nak beli hadiah afnan..fia gagahkan jugak diri menapak ke TBS..yang afnan pulak baik sangat teman fia jalan..huhu terharu gile la..:')

sampai TBS..fia dengan afnan pergi masuk kedai yang ade teddy...fia dah la tak boleh tengok teddy...lepas tengok teddy kiteorang pergi ke kedai slipper..haifa nak tengok slipper so fia nak beli coklat untuk afnan so fia beli coklat kat 7-eleven then terus bagi kat dia...

lepas tu kiteorang pergi menapak ke foodcourt kat tingkat atas...afnan beli makanan untuk dia dan abang dia..fia pulak saje suka mengacau pergi cucuk pinggang dia..ape lagi melatah la dia..haha comel betul..:D

lepas beli kiteorang balik...yang fatin dah balik dulu...fia jalan dulu sorang-sorang..sebab kepala memang pening giler la...then fia tunggu afnan dengan yang lain kat tangga...haifa dengan fikri dah sampai pastu fia tunggu afnan tak sampai-sampai...fia suruh fikri tengok afnan kat atas...fikri cakap dia takde terus fia cari dia..pastu fia nampak dia dah kat bawah..terus fia lari kejar dia...

sampai balik dia teman fia...huhu terharu gile la..memang sayangla kat afnan..sanggup temankan kawan dia nih..:D fia bersyukur sangat dapat kenal dengan afnan..he just an awesome friend...Thanks Afnan Shahir and thanks you guys...:)

to saje post untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...:)
assalamualaikum..

Thursday, September 15, 2011

I miss you..=(

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal hari kemerdekaan di sekolah fia..best sangat..terutama persembahan daripada persatuan silat seni gayong sekolah..lawak-lawak paling lawak masa nizam dengan luqman...=D

hari ni jugak fia rasa sedih dan sakit hati..sakit hati dengan encik A sebab dia macam robot je...dulu dia penghibur hati dikala fia sedih tapi kini...selepas kejadian tu dia macam endah tak endah je...fia rindukan dia..fia rindu nak borak dengan dia macam dulu..fia rindu nak bergurau dengan dia..why cant he be like afnan?dulu bagi fia dia lah manusia paling sweet dan romantik tapi sekarang dia seumpama robot...tadi kat sekolah puas fia menatap mukanya..comel betul dia tapi lagi comel kalau dia senyum..lagi comel kalau dia jadi macam dulu..

fia nak encik A yang dulu

fia nak cerita jugak pasal encik Z..fia rasa fia dah makin jatuh cinta dengan dia tapi..encik A macam mane?fia tak nak menduakan dia...so fia nekad nak lupakan encik Z dan encik A...biar masa yang menentukan....fia ingin mengundur diri buat sementara waktu..tunggulah lepas PMR baru fia aktif berblog balik k..=)

spongebob and patrick =)

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...=)
assalamualaikum..=)

Wednesday, September 14, 2011

dalam kekeliruan,kebingungan,kesedihan dan kerinduan

assalamualaikum...

hari ni fia nak cite pasal encik A,encik D dan encik Z...fia sedih sangat hari ni...fia rindukan mereka bertiga...encik A walaupun satu kelas tapi fia jarang dapat berborak dengan dia...encik A sekarang dengan encik A yang dulu beza sangat....fia rindu encik A yang dulu...encik A yang suka usik fia,encik A yang suka gaduh dengan fia dan encik A yang suka buat fia ketawa...

I miss you Mr.A

encik D pulak fia rindu jugak kat dia..dia makin busy yela kerja..nanti dia akan pergi ke UiTM...sempat tak kalau fia nak jumpa dia...fia rindukan encik D yang dulu...encik D yang suka buat fia gelak,encik D yang boleh fia kongsikan segala masalah dan encik D yang selalu menceriaka hari fia...I miss you brother and can I want you back to the old you?

I miss you brother! :'(

cite pulak pasal encik Z...fia rasa fia mula mencintai dia...fia sudah jatuh dalam penjaranya..fia sering teringat encik Z..di telinga fia terngiang-ngiang suara dia...fia amat merinduinya walaupun baru call...kenape fia macam ni??betul ke fia sayangkan dia lebih daripada seorang kawan?I don't why,I miss him so much...fighting with him really hurt my soul and I'll be missing him so much!...whats wrong with me?adakah perasaan yang fia rasa ni betul ataupun sekadar mainan prasaan...biarlah masa yang menentukan...tapi fia takut takde lagi masa akan datang...fia redha dan fia serahkan segalanya pada Yang Maha Esa...

always happen to me when I'm thinking of you..

to Mr.D, Mr.A and Mr.Z

to Mr.Z...I'm sorry..I never meant to hurt you.. :'(

okla sampai sini je post fia untuk hari ni...sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum..

Tuesday, September 13, 2011

teknik,asrama or stay?which one?

assalamualaikum...
hurm..lame fia menghilang...study is my priority now huhu ayat mantap je..XD

okla fia nak cerita pasal sekolah teknik dan sekolah berasrama penuh...hurm kalau korang mane yang korang prefer??fia tak tahu nak masuk sekolah mane tahun depan...teknik,asrama penuh or stay je...encik A nak masuk asrama jugak...then tadi dia cakap kat kaunselor yang dia mohon teknik kat negeri sembilan...hurm..actually fia tak nak pun masuk mane-mane tapi sebelah hati kata stay sebelah lagi kata nak pindah nak pindah!kalau masuk asrama atau teknik tak boleh bawak fon...ala...nanti fia miss kawan-kawan fia...fatin,hanisah,atirah,anis,ummi,encik Z,encik A dan encik D...

tadi kat sekolah satu kelas kene marah sebab tak beri kerjasama dalam pertandingan fashion show merdeka...effy,sara,wan amirul,pykah,mazuin,encik A dan fia bincang ape nak buat...tak sangka effy got a brilliant idea tapi masa yang diberi tak cukup untuk melakukan persembahan...hurm..tapi fia tak tahula sama ada nak buat atau tak sebab tak ramai nak participate dalam persembahan ni...so have to wait and see...

hurm..hari sabtu ni fia ingat nak pergi pantai dalam..raya rumah ummi,anis dan encik A...sabtu ni jugak ramai yang buat open house...hoho jimat duit..makan free...hahak hurm...fia ingat after dapat result fia nak jumpa encik A...I want to heard his explanation...then fia nak jumpa encik Z dan encik D kalau berkesempatan...many things to settle...

fia tak tahu kenape fia rindu encik Z..fia rindu dengar suara dia,bergurau dengan dia,bermanja dengan dia X) ...sungguh fia rindu...walaupun tak pernah bersua muka tapi fia rasa fia dah kenal dia lama sangat...macam fia kenal lia...dua kawan yang giler-giler...encik Z dan lia adalah kawan yang satu kepala dengan fia...sebab tu seronok kawan dengan diaorang..:)

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai berjumpa di post yang akan datang...
assalamualaikum...
:)

Monday, September 5, 2011

what a wonderful week! :D

assalamualaikum...
lama sudah fia meng"update" blog ni....rindunye!!!hehe
fia rasa masih tak terlambat untuk fia ucapkan
Selamat Hari Raya!! to all muslim...dan harap segala kesalahan fia atau perbuatan yang menyinggung hati korang di maafkan...0-0 seri tau...hehe

seminggu cuti macam-macam happen kat fia...it really make me happy,sad,frust...and many more..its really suprising...thanks to the three guys...encik D,encik A dan encik N...

ok my first raya seronok sangat!!first duduk rumah sebab ramai datang rumah..setelah bosan fia pun menapak ke bilik atuk dan menumpang tidur di bilik atuk...petang pulak gi kampung kat Pedas,Negeri Sembilan...melawat kubur atuk dengan wan...then pergi rumah tok long...kat sane kita orang posing habis..haha

and then fia dapat mesej...dari encik A...dia wish selamat hari raya...pastu kita orang mesej sampai pukul 5:33 balik rumah nenek balik...malam tu gi kolam air panas kat selayang..ramai gile orang..then fia mesej encik A then dia reply...and something happen...jeng jeng jeng..hehe can't tell what happen cos it is a secret..

esoknya kita orang gi johor...mula-mula rumah tok uda pastu rumah atuk fia punya ayah..so moyang la fia la tu...lama jugak nenek cakap tak jumpa diaorang almost 20 years!!!lamenye...nenek fia nangis mase jumpa dia orang...30 minutes later mak ngah plak sampai...so cousin fia yang guys tu adela dia orang duduk kat belakang sebab kat situ ade sungai...then kita orang start buat sesi fotografi...

malam tu selepas makan kita orang pun bergerak ke melaka..cuti-cuti malaysia pulak...macam-macam ade kat sana...first time naik menara taming sari...best jugak la...kat sana fia beli sebentuk cincin yang terukir nama fia...pastu balik rumah nenek keesokan harinya...

hari sabtu dengan ahad fia sibuk beraya rumah kawan-kawan..oh and sabtu tu fia jumpa encik D..hari tu jugak fia tahu rumah dia kat mana...fia call dia banyak kali tapi tak berangkat.. last-last dia mesej fia...fia suruh dia turun tapi dia tak nak...hurm takpela...fia balik...

hari ahad ingat nak tengok wayang tapi hanisah,tira,fatin ajak gi raya so..kenela follow dia orang...balik rumah terus tido...kepenatan sangat..lepas mandi tido balik...then malam tu fia on fb jap then chat dengan encik N...sampai pukul 7 pagi tadi..haha gile kan dalam keadaan rushing gosok baju,nak buat jadual waktu...haih tapi seronok mesej dengan encik N...melayan kerenah manja dia...haha fia tak kesah kalau dia manja-manja..haha suke plak fia..melayan kerenah dia...so cute!!!

okla nak sampai sini je post fia untuk kali sampai bertemu dipost yamg akan datang...
asalamualaikum..