Sunday, September 25, 2011

hari yang mengembirakan thanks guys =)

assalamualaikum..
fia ni sempat nak update blog..huhu ni last..hehe
okla nak cite ni..semalam adalah hari paling mengembirakan buat fia..

thanks to afnan,yop,hazim,achot,fikri,fatin,hanisah,atirah dan haifa...sebab ceriakan fia sepanjang hari...mula-mula ade hari keluarga kat Kampung Malaysia Tambahan...fia takde kawan so fia mesej afnan suruh dia gi taman...then afnan datang temankan fia sampai fatin datang...

lepas tu kiteorang daftar acara...kiteorang tunggu kedatangan VIP..sebelum tu fia,adik fia,afnan,hazim,amir dengan achot duduk kat bangku bawah pokok..kiteorang borak-borak...

tengahari pulak kiteorang berkareoke..afnan,hazim,yop,fia dan fatin...fia duet dengan fatin..yang yop pulak duet dengan hazim dan fatin...lepas kareoke ade acara sukan..makan buah epal tanpa tangan memang best..tengok keletah para peserta..fatin makan pakai tangan.huhu syg gile..afnan pulak dia makan sampai mulut dia penuh..dah la mulut dia pecah..sian dia..

lepas tu ade lari dalam guni..dan yop dapat no 2..then main terompah gergasi..fuh gile la..fia kene marah dengan team fia sebab kiteorang tak bergerak pun...lepas tu main ikat kaki pulak kesian hanisah pasal fia kaki dia sakit..fia betul-betul tak larat hari tu..yela dah la puasa pastu kat Karnival tu dari pagi sampai petang...

selepas habis karnival hari keluarga kiteorang..fia,afnan,fatin,haifa dan fikri menapak ke TBS...fia dengan afnan la jalan paling lambat..actually fia je..sebab rase memang dah tak larat tapi sebab nak beli hadiah afnan..fia gagahkan jugak diri menapak ke TBS..yang afnan pulak baik sangat teman fia jalan..huhu terharu gile la..:')

sampai TBS..fia dengan afnan pergi masuk kedai yang ade teddy...fia dah la tak boleh tengok teddy...lepas tengok teddy kiteorang pergi ke kedai slipper..haifa nak tengok slipper so fia nak beli coklat untuk afnan so fia beli coklat kat 7-eleven then terus bagi kat dia...

lepas tu kiteorang pergi menapak ke foodcourt kat tingkat atas...afnan beli makanan untuk dia dan abang dia..fia pulak saje suka mengacau pergi cucuk pinggang dia..ape lagi melatah la dia..haha comel betul..:D

lepas beli kiteorang balik...yang fatin dah balik dulu...fia jalan dulu sorang-sorang..sebab kepala memang pening giler la...then fia tunggu afnan dengan yang lain kat tangga...haifa dengan fikri dah sampai pastu fia tunggu afnan tak sampai-sampai...fia suruh fikri tengok afnan kat atas...fikri cakap dia takde terus fia cari dia..pastu fia nampak dia dah kat bawah..terus fia lari kejar dia...

sampai balik dia teman fia...huhu terharu gile la..memang sayangla kat afnan..sanggup temankan kawan dia nih..:D fia bersyukur sangat dapat kenal dengan afnan..he just an awesome friend...Thanks Afnan Shahir and thanks you guys...:)

to saje post untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...:)
assalamualaikum..

No comments: