Saturday, October 29, 2011

thanks awak and gonna miss you abang

assalamualaikum...

hee...hari ni fia happy sangat-sangat yela pagi-pagi dapat jumpe dia...dapat tatap muka dia..tu yang buat fia semangat satu hari ni...

ok mula-mula camni cite dia...tengah sedap-sedap tidur tibe-tibe rase phone vibrate...tengok mesej daripada encik A "jom tengok aq main basikal" fia pun macam blur-blur...tanye la kat mane...dia reply "kt kg malaysia" fia still dalam mood blur suruh dia bagi tempat lagi specific...dia reply "kat tempat biasa" fia pun reply kat dia suruh tunggu lagi 5 minit fia akan turun...

dengan kelajuan yang maksimum fia bersiap..dan selepas bagitahu ayah..fia pun dengan segera turun...pergi taman tunggu dia kat situ...then dia call fia tak jawab sebab phone tak dengar suara...then dia mesej tanye fia kat mane...fia reply then fia nampak dia dengan basikal..terus dalam hati melonjak riang..tapi mulut marah dia...haha entah pape je..

then ikut dia naik atas sampai kat tempat trek basikal...kiteorang mula masuk hutan..fia takut jugak yela kiteorang berdua je..tiba-tiba dia jerit nama aziman...fia marah dia jangan jerit-jerit dalam hutan pastu dia cakap aziman dah tunggu kat atas...then dia jerit lagi..fia marah dia lagi...setelah nampak aziman tengah duduk depan unggun api hati fia mula reda...

kat dalam tu macam-macam kiteorang buat...buat unggun api..tangkap gambar..naik basikal..lompat..pusing naik basikal..it was fun!dalam tu dapat jugak fia lepaskan gian nak naik basikal..hoho thanks aziman sebab pinjamkan basikal kau...=D

lepas dah puas bergambar,naik turun bukit,lompat sane sini,snap gambar sini sana...kiteorang pun gerak balik...fia pergi gerai jap beli air mineral sejuk jap...then kiteorang pun bergerak ke lombong untuk membersihkan basikal kesayangan encik A dan basikal aziman...fia teman diaorang basuh basikal...then mak fia mesej suruh fia balik so fia balik dulu...say goodbye walaupun hati fia berat sebab dalam hati nak tengok muke dia lagi!!

balik terus fia mesej dia...say thank you sebab invite fia teman dia orang main basikal...encik A kene balik naik basikal lalu highway..then fia dapat mesej daripada dia...then fia macam biasa tolong mak fia..setelah bosan fia mesej dia...oh ye lupe nak cakap encik D or my lovely abang akan berhenti kerja kat mbo hari isnin minggu depan...dan dia akan masuk UiTM pada 16 Nov so minggu depan dia ade sampai hari ahad je...

Sedih bila abang harus pergi...

Ni la encik D...abang kesayangan fia...selalu berkongsi cerita dan masalah dengan dia...tapi dia akan masuk UiTM...Gonna Miss You Abang! =(

fia rase happy tapi bile ingat pasal encik D..fia akan sedih...takpela encik D pergi pun tak jauh Kuala Pilah je...fia still boleh contact dengan dia..chat dengan dia...tapi fia tak akan dapat lagi tengok muka dia...lihat senyuman manis dia...gonna miss him so damn much...dia meneruskan pembelajaran dia...fia tak boleh halang...itu hak dia..fia doakan moga apa yang abang inginkan menjadi kenyataan...amin

totally perasaan fia bercampur-baur...fia betul-betul akan rasa kehilangan..takde lagi midnight talk,takde lagi gurauan dan takde lagi open talk macam dulu...fia sayang sangat kat encik D...dia lah satu-satunye abang yang paling fia rapat dan memahami...thanks abang selama ni sudi dengar masalah fia,bagi nasihat dan buat fia happy...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

Thursday, October 27, 2011

hee...rindunye kat awak =)

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi kat fia pada 25 Oktober bersamaan hari selasa...ade bersangkut paut dengan encik A jugak la...ok cite dia macam ni...

fia tengah bosan duduk..tunggu pelanggan datang..tibe-tibe termuncul idea nak mesej buah hati pengarang jantung fia so fia mesej la dia...mase nak sent mesej tu fia rase macam "nak hantar ke tak,nak hantar ke tak?" setelah difikir dan dapat semangat...fia pun hantar...so tunggu la dia reply...

pada hari tu nasi ibu habis awal so kiteorang boleh la balik awal...ibu suruh fia hantar mesej kat ayah fia cakap yang kite nak balik...dah siap hantar...fia tolong kemas ape yang patut...dan tibe-tibe phone fia bunyi...menandakan mesej masuk...ingatkan ayah fia mesej..rupenye Encik A...dalam hati fia dah happy dah tapi sakit hati gak la dengan dia...why?sebab fia hantar mesej kat dia pukul 6.29 nak dekat 6.30 la tu then dia reply pukul 7.30!1 JAM SELEPAS FIA MESEJ DIA!sape tak marah...tapi fia control..haish kalau dengan dia memang fia kene banyak sabar..so fia mesej la dengan dia...

sampai ade satu mesej tu fia cakap la "bosan tahap gile dh ni..xde sape ajak aq kuar" then dia reply "haha..jngn la kluar..nti kne colik.." fia pun dalam hati..."ade ke orang nak culik aku?" tapi tibe-tibe terlintas kat fikiran fia..."eh jap,mamat ni macam takut je kalau aku kene culik...alahai sayang gak dia kat aku..." then fia reply..."takut gak kau ni kalau aq kene culik..syg la tu XD..ala..bukan gi sorg,gi ramai2 baru best =)" fia sakit hati bile bace ape yang dia reply.."tpi yg best nyer..x de sesiape yng ajk ko keluar..hakhakhak" dalam hati fia cakap "kurang asam betul mamat sorang ni..kang aku sekeh kang...teleng kepala" then fia reply.."hurm yela..xpe kuar dgn family pun best!x payah kuar duit..blh la aq beli number baru =D" dia reply "bgos..beli maxis..klu x..kite jmpe kt court" fia bace pun macam nak tergelak..."mak ai budak ni...sampai ke court..haha satu hari kalau tak buat aku gelak memang tak sah.." fia reply la "x nk!nk beli hotlink..jmpe kat court?ceh ingat aq takut?=P" dia reply lagi "ouh..x takut eh..jmpe kt syurge la..best skt" fia bace mesej ni terus fia rase cam nak nangis..yela dia berharap agar kite orang bertemu di syurga dan itu jugak la yang fia harapkan...so fia reply "amin..insya'allah" then lepas tu dia terus tak reply..salah satu tabiat fia tak suke...berhenti mesej tanpa bagitahu macam percakapan tergantung la...buat kite tertunggu-tunggu je dia reply...

but he successful to cheer me up,make my day completely full of smile and laugh...thank you so much!love you..ngee =D pada hari tu dia telah membuat fia rindu sangat kat dia...rindu nak tengok muke dia kalau cakap dengan fia..hurm sabar fia sabar ade lagi 3 hari je cuti sekolah..then boleh la kau tatap muke dia puas-puas....=)

okla sampai sini je post untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Tuesday, October 25, 2011

awak,saya geram ni dengan awak...

assalamualaikum

rindu kat blog ni!hee...sekarang dah tak boleh update selalu...tak ade banyak cerita so..seminggu dua tiga kali je..atau seminggu sekali...cukup la tu..

oh ye semalam dah start cuti sekolah!yahoo! tapi kenape fia rase macam tak seronok je...hurm mungkin sebab fia rindukan encik A kut...too missing him...yela hari jumaat last tu fia tak datang sekolah...sebab badan kurang sihat...yeke?? but today something yang encik A buat membuatkan fia happy sangat hari ni..walaupun pada masa yang sama geram dengan my lovely sweet heart ni...

okla cite dia camni...fia tengah sibuk-sibuk main game space kat laman web planetarium...saje bukak web tu sebab cadang dengan ibu nak pergi sana cuti ni...tibe-tibe phone fia bunyi..kuar la lagu najwa latif-cinta muka buku menandakan ade mesej masuk...hee sebenarnye ade sebab fia pilih lagu tu...actually lagu tu encik A pernah nyanyi lagu tu..dan fia pun join sekali so like we sing that son together la..never forget that moment...

ok back to the story...setelah hampir setengah lagu najwa latif tu berbunyi fia pun amik fon..check ade satu mesej...fia bukak and it is a message from him!encik A...in my heart like..."hah!really?its him!he text me!!" hanya tuhan yang tahu bertapa gembiranya fia mase tu...
his message sound like this.."Aku bosan nie..cepat call aku.." terus mati keseronokan fia...dalam hati..."dah la takde kredit..dia suh aku call dia pulak..=_=" so fia pinjam phone ibu fia jap...then call him...hati dah dup-dap-dup-dap macam baru lari 500km je...tangan pun dah mengeletar...dalam hati..happy bukan main...tut-tut-tut-tut...tibe-tibe...-sorry the number you have dail is not answering.please try later...terus fia rase nak cepuk dia...suh orang call bile dah call tak nak angkat..bertuah punye budak..

geram punye pasal fia terus turun tingkat 1 beli topup kat mesin topup tu..masuk je fia terus message dia...geram betul dengan mamat kesayangan fia tu...kalau dia kat depan mata memang dia kene dengan fia..fia tunggu..dia tak balas so fia call dia lagi but this time using my phone..fia call pastu end call..call pastu end call...gementar punye pasal...ade dalam 4 kali fia call-end call...then fia beranikan diri call dia...tut-tut-tut-tut...-sorry the number you have dail is not answering.please try later...Ya Allah memang time tu fia rase macam nak tumbuk je muke encik A..geram gile kat mamat tu...suh kite call..bile kite call bukan nak angkat...then fia text dia lagi...fia tunggu..dia tak balas...

memang time tu fia rase belasah mamat sorang tu...then fia pergi klinik hantar adik..then pegi the store..adik fia nak beli game pulak so kene follow...then fia tengok-tengok la phone kat situ...lawa-lawa..rambang mata tengok...fia memang ade niat nak beli phone...tapi kalau ayah fia jadi amik blackberry..fia akan gune phone ibu fia...then setelah selesai membeli...kite orang pergi rumah nenek...rindu pulak kat nenek...lama gak tak balik sebab sibuk...nasib kampung dekat..hari-hari balik pun boleh...

setelah lama kiteorang kat rumah nenek.kami pun bergerak pulang...tapi ibu cakap nak singgah Tesco nak beli ayam..so kat sana fia cuci mata tengok phone lagi..then fia nampak nombor hotlink..banyak 012 then mata fia terpadang nombor 017 memang fia nak nombor 017 kalau hotlink...but the price make me like..Really?? guess what is the price of that number?it is 38
ringgit...to me like so expensive while the number 012 only 18 ringgit why 017 so expensive?back at home I tell my mum then she said the number must be nice thats why it was so expensive..oh and then I get it...so like I have to collect RM40 or above to buy just one number..so looks like have to work hard to collect money...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Thursday, October 20, 2011

awak,awak,awak...nape kite jadi camni?

assalamualaikum

kawan fia sekalian ape khabar?rindu nak berblog sebab dua tiga hari busy..tak sempat nak update...hurm anyway berbalik kepada tajuk kite...awak ade tiga..so ade tiga orang..encik D,encik A dan afnan shahir...

encik D merajuk dengan fia..sedih ni...abang,fia mintak maaf k...sorry sangat-sangat...fia tak sengaja...fia tak nak gaduh dengan abang...

encik A pulak..hurm kawan fia tanye"bile kau nak couple dengan dia?"...entahla..semalam dia tak datang dan fia rase hari fia tak sempurna...lucky today he come to school...dapat tengok muka dia..hee...dapat gurau dengan dia tadi...alahai rindunya nak gurau dengan dia macam dulu...tapi sekarang fia susah nak gurau dengan dia macam dulu...

ok...pasal afnan pulak...fia tak tahu kenapa tapi fia rasa dia macam menjauhkan diri dari fia...sekarang bile fia panggil dia..dia payah nak senyum...entah-entah dia marah kat fia...fia pun tak tahu ape salah fia pada dia...to afnan shahir...sorry,kalau fia sakitkan hati afnan...I'm so sorry ok...nanti fia belanja afnan k...=)

okla to encik D dan afnan shahir..maafkanlah fia...
okla sampai sini je post untuk hari ni..smapai berjumpa dipost yang akan datang...

Friday, October 14, 2011

hari kokurikulum...and the best moment..=D

assalamualaikum...

hari ni adalah hari kokurikulum...wah best giler persembahan dyorang..mula-mula persembahan silat...best tapi lama sangat la..lepas tu taekwondo...dyorang punye pun best jugak...wushu punye persembahan pun best...

lepas tu bile penyampaian hadiah fia,masitah,zahirah,aisyah,adlina dan shahada kena angkat dulang...aduh experience yang kelakar la..yela mase mula-mula penyampaian semua tak nak naik..nasib zahirah dengan masitah naik dulu..then aisyah,adlina,shahada dan fia..mase naik tu adoyai takut,gementar+ berpeluh...pastu turun kaki dah mengigil dah...

habis acara..kiteorang gi rehat pastu fia gi tandas mintak natasya tolong betulkn shawl...tapi best la dapat pakai baju kurung sampai balik...pastu fia masuk surau pastu rehat kat situ..then cikgu panggil budak form 3 masuk library..so fia gi la library..lepas bosan fia turun bawah..bagi duit kat cikgu liza pastu bunyi loceng terus naik ibrary amik beg...terus lari cari fatin then balik rumah..

okla sampai sini je post fia untuk hari ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum
=)


Thursday, October 13, 2011

takutnye esok! anyway thanks awak! =D

assalamualaikum

busy betul fia dua tiga hari ni...yela practice silat untuk hari kokurikulum...dan esok kiteorang dah buat persembahan...doa-doa kiteorang tak buat kesalahan pada hari esok...selain tu fia kene pakai baju kurung untuk angkat dulang...fia dengan aishah kene buat...aishah nak pakai shawl...fia tak tahu sama ada nak pakai shawl jugak atau pakai tudung biasa je..

oh iye..fia happy sangat hari ni...sebab ape ek?sebab fia dah baik balik dengan encik A...dari mood nak nangis ke mood happy giler!!

we are back to normal...
I miss you..=)

hee...tadi cakap dengan encik A..serious fia rindu giler nak dengar suara dia...mase kiteorang perang dingin we not even say a thing!seksanye...yela terpaksa pendamkan rindu...but hari ni finally kiteorang dah cakap balik...rase nak melompat kegembiraan je tadi...yang penting fia happy sangat hari ni...thanks awak!sebab menceriakan balik hari saya hari ni...

okla sampai sini je post untuk hari..sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...
=)

Monday, October 10, 2011

freedom! PMR is finish! but when we can be like before?

asalamualaikum!!

ape khabar teman-teman ku sekalian?sihat?hehe fia sihat je...dah lama fia tak berbloging...rindu sangat dengan blog fia ni!start daripada sekarang fia akan kembali aktif berblogging so penuhla blog fia dengan post-post baru....hurm...selama fia tak berbloging ni..macam-macam happen kat fia..first thing nak cakap ni...PMR dah habis!

so happy that PMR has finished!


fia ade kucing baru!!hehe nama dia tok..haha kinda funny but its unique..hurm..exam was great...tapi biasa la ade soalan yang senang ade soalan yang susah...sekarang masa fia mengumpul duit...nanti nak keluar jalan senang..oh ye,sekarang fia hanya perlu menanti..keputusan PMR...hati berdebar-debar ape yang bakal fia dapat...

ok..satu lagi penantian yang mendebarkan iaitu mendengar penjelasan daripada encik A...selama kiteorang gaduh ni..fia rindu sangat kat dia..kerap mimpikan dia...fia baru sedar yang fia betul-betul sayangkan dan perlukan dia...

hurm nampaknya esok fia dah start kerja...kerja dengan my mum la...hehe tambah duit pendapatan...busy lagi...hurm but not so busy la...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...