Thursday, October 27, 2011

hee...rindunye kat awak =)

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi kat fia pada 25 Oktober bersamaan hari selasa...ade bersangkut paut dengan encik A jugak la...ok cite dia macam ni...

fia tengah bosan duduk..tunggu pelanggan datang..tibe-tibe termuncul idea nak mesej buah hati pengarang jantung fia so fia mesej la dia...mase nak sent mesej tu fia rase macam "nak hantar ke tak,nak hantar ke tak?" setelah difikir dan dapat semangat...fia pun hantar...so tunggu la dia reply...

pada hari tu nasi ibu habis awal so kiteorang boleh la balik awal...ibu suruh fia hantar mesej kat ayah fia cakap yang kite nak balik...dah siap hantar...fia tolong kemas ape yang patut...dan tibe-tibe phone fia bunyi...menandakan mesej masuk...ingatkan ayah fia mesej..rupenye Encik A...dalam hati fia dah happy dah tapi sakit hati gak la dengan dia...why?sebab fia hantar mesej kat dia pukul 6.29 nak dekat 6.30 la tu then dia reply pukul 7.30!1 JAM SELEPAS FIA MESEJ DIA!sape tak marah...tapi fia control..haish kalau dengan dia memang fia kene banyak sabar..so fia mesej la dengan dia...

sampai ade satu mesej tu fia cakap la "bosan tahap gile dh ni..xde sape ajak aq kuar" then dia reply "haha..jngn la kluar..nti kne colik.." fia pun dalam hati..."ade ke orang nak culik aku?" tapi tibe-tibe terlintas kat fikiran fia..."eh jap,mamat ni macam takut je kalau aku kene culik...alahai sayang gak dia kat aku..." then fia reply..."takut gak kau ni kalau aq kene culik..syg la tu XD..ala..bukan gi sorg,gi ramai2 baru best =)" fia sakit hati bile bace ape yang dia reply.."tpi yg best nyer..x de sesiape yng ajk ko keluar..hakhakhak" dalam hati fia cakap "kurang asam betul mamat sorang ni..kang aku sekeh kang...teleng kepala" then fia reply.."hurm yela..xpe kuar dgn family pun best!x payah kuar duit..blh la aq beli number baru =D" dia reply "bgos..beli maxis..klu x..kite jmpe kt court" fia bace pun macam nak tergelak..."mak ai budak ni...sampai ke court..haha satu hari kalau tak buat aku gelak memang tak sah.." fia reply la "x nk!nk beli hotlink..jmpe kat court?ceh ingat aq takut?=P" dia reply lagi "ouh..x takut eh..jmpe kt syurge la..best skt" fia bace mesej ni terus fia rase cam nak nangis..yela dia berharap agar kite orang bertemu di syurga dan itu jugak la yang fia harapkan...so fia reply "amin..insya'allah" then lepas tu dia terus tak reply..salah satu tabiat fia tak suke...berhenti mesej tanpa bagitahu macam percakapan tergantung la...buat kite tertunggu-tunggu je dia reply...

but he successful to cheer me up,make my day completely full of smile and laugh...thank you so much!love you..ngee =D pada hari tu dia telah membuat fia rindu sangat kat dia...rindu nak tengok muke dia kalau cakap dengan fia..hurm sabar fia sabar ade lagi 3 hari je cuti sekolah..then boleh la kau tatap muke dia puas-puas....=)

okla sampai sini je post untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

No comments: