Followers

Saturday, October 29, 2011

thanks awak and gonna miss you abang

assalamualaikum...

hee...hari ni fia happy sangat-sangat yela pagi-pagi dapat jumpe dia...dapat tatap muka dia..tu yang buat fia semangat satu hari ni...

ok mula-mula camni cite dia...tengah sedap-sedap tidur tibe-tibe rase phone vibrate...tengok mesej daripada encik A "jom tengok aq main basikal" fia pun macam blur-blur...tanye la kat mane...dia reply "kt kg malaysia" fia still dalam mood blur suruh dia bagi tempat lagi specific...dia reply "kat tempat biasa" fia pun reply kat dia suruh tunggu lagi 5 minit fia akan turun...

dengan kelajuan yang maksimum fia bersiap..dan selepas bagitahu ayah..fia pun dengan segera turun...pergi taman tunggu dia kat situ...then dia call fia tak jawab sebab phone tak dengar suara...then dia mesej tanye fia kat mane...fia reply then fia nampak dia dengan basikal..terus dalam hati melonjak riang..tapi mulut marah dia...haha entah pape je..

then ikut dia naik atas sampai kat tempat trek basikal...kiteorang mula masuk hutan..fia takut jugak yela kiteorang berdua je..tiba-tiba dia jerit nama aziman...fia marah dia jangan jerit-jerit dalam hutan pastu dia cakap aziman dah tunggu kat atas...then dia jerit lagi..fia marah dia lagi...setelah nampak aziman tengah duduk depan unggun api hati fia mula reda...

kat dalam tu macam-macam kiteorang buat...buat unggun api..tangkap gambar..naik basikal..lompat..pusing naik basikal..it was fun!dalam tu dapat jugak fia lepaskan gian nak naik basikal..hoho thanks aziman sebab pinjamkan basikal kau...=D

lepas dah puas bergambar,naik turun bukit,lompat sane sini,snap gambar sini sana...kiteorang pun gerak balik...fia pergi gerai jap beli air mineral sejuk jap...then kiteorang pun bergerak ke lombong untuk membersihkan basikal kesayangan encik A dan basikal aziman...fia teman diaorang basuh basikal...then mak fia mesej suruh fia balik so fia balik dulu...say goodbye walaupun hati fia berat sebab dalam hati nak tengok muke dia lagi!!

balik terus fia mesej dia...say thank you sebab invite fia teman dia orang main basikal...encik A kene balik naik basikal lalu highway..then fia dapat mesej daripada dia...then fia macam biasa tolong mak fia..setelah bosan fia mesej dia...oh ye lupe nak cakap encik D or my lovely abang akan berhenti kerja kat mbo hari isnin minggu depan...dan dia akan masuk UiTM pada 16 Nov so minggu depan dia ade sampai hari ahad je...

Sedih bila abang harus pergi...

Ni la encik D...abang kesayangan fia...selalu berkongsi cerita dan masalah dengan dia...tapi dia akan masuk UiTM...Gonna Miss You Abang! =(

fia rase happy tapi bile ingat pasal encik D..fia akan sedih...takpela encik D pergi pun tak jauh Kuala Pilah je...fia still boleh contact dengan dia..chat dengan dia...tapi fia tak akan dapat lagi tengok muka dia...lihat senyuman manis dia...gonna miss him so damn much...dia meneruskan pembelajaran dia...fia tak boleh halang...itu hak dia..fia doakan moga apa yang abang inginkan menjadi kenyataan...amin

totally perasaan fia bercampur-baur...fia betul-betul akan rasa kehilangan..takde lagi midnight talk,takde lagi gurauan dan takde lagi open talk macam dulu...fia sayang sangat kat encik D...dia lah satu-satunye abang yang paling fia rapat dan memahami...thanks abang selama ni sudi dengar masalah fia,bagi nasihat dan buat fia happy...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

No comments: