Followers

Wednesday, November 30, 2011

my day..=D

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi kat fia hari ni...ok fia nak cite sikit pasal semalam...semalam fia mesej dengan ayie...serius happy gile semalam...
fia gurau la dengan dia...

fia:kalau su nak ayie boleh?XD
ayie:amboi...belum mse nyer lgi..masih pnjng lgi..

dalam hati fia gelak je...orang gurau dia fikir serius pulak... tapi ade mesej dia yang buat fia melonjak...

tpi ade la jgk prsan rindu kt su..

fia dah senyum dah mase baca mesej ni...yela...ingatkan fia je yang menanggung rindu..rupe-rupenye dua-dua menanggung rindu...hee sweet plak encik ayie ni...tapi ade satu lagi mesej yang buat fia cair...

:-)..okey..gud nite..^^..
kirim salam syg kt suhaida tau..
aduh dia ni...makin sayang fia kat ayie...ngee...=D

ok cite pasal hari ni pulak...oh ye ummi buat fia nangis hari ni...fia mesej dengan ummi...pastu dia cakap

  • k,,ayie dulu pernah suka aku..suka sangat

  • tapi dy tak tau aku suka dia

  • so dia igt dia syok sendiri

  • then kau muncul dlm hidup dia

  • kau dgr mslh dy

  • kau manja2,gurau,cari psl ngn dia

  • tiba2 dy pun suka sikit kat kau

  • tp y still suka kat aku..just aku dah cple ngn s

  • so y buat keputusan dy pilih kau

  • okay then kau tanya,,kalau aku tak cple ngn s

    mesti dy pilih aku kan ?

  • then dy jawab YER SAYANG

  • means kau tu cuma spare tyre ke ?


ummi...aq x sangka ummi...I really do love him...I REALLY DO ='(
how could he????

  • wey

  • kau ni,,ni contoh je laaa =="


kau ni!buat penat je aq nangis...
ok2 contoh...
time fia bace yang atas tu...fia rase jantung fia macam nak tercabut...kalau betul fia tak tahu nak cakap ape...memang fia nangis la...kalau korang diperlakukan begitu mesti korang sedih pedahal korang sayang dia sangat-sangat....

ok lagi satu cite...fia gi makan tosai kat restoran ABC...pastu ade sorang abang ni tanye "kak,ade nampak perempuan pakai baju pink tak keluar dari restoran ni?" fia pun cakap la tak...then mase fia makan fia perasan yang abang tadi tu ke hulu ke hilir macam mencari sesuatu...fia agak dia cari perempuan yang ditanya tadi la kot...

then lebih kurang 10 minit lepas tu nampak mak cik yang sekali dengan abang tu tarik sorang perempuan ni..dia pakai baju pink..agaknye abang tu cari perempuan tu kot...sampai kat bus stop fia nampak perempuan tu meronta-ronta supaya dilepaskan..yang mak cik tu tetap pegang dia..tapi abang tu pukul dan terajang perempuan tu...semua pelanggan kat restoran tu menyaksikan adegan tu...dua kali perempuan tu kene pukul dengan abang tu...yang perempuan tu pulak macam nak melawan...pastu mereka naik kereta dan bergerak...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

Monday, November 28, 2011

banyaknya masalah...

assalamualaikum...

mesti ramai yang tanye nape tajuk dia "banyak masalah" betul tak?actually kawan-kawan fia...dia orang luahkan kat fia..sebagai kawan dan sebagai seorang prs fia kena dengar cite dia orang dan membantu mane yang fia mampu...

ok...bermula dengan kawan fia...encik sedih la fia gelarkan dia...sebab dia suke sangat sedih-sedih pastu nangis...dia ade problem dengan cik comel...rumit jugak masalah mereka ni.. dari pagi sampai malam encik sedih chat dengan fia...cite pasal problem dia je..fia jadi pendengar setia...

pastu pulak my lovely twin,ainna ade problem dengan sorang girl ni...kacau dia la buat tu la ni la...terus fia cakap "kau unfriend dia pastu block dia" yela kalau dah add pastu kacau korang tanpa henti mesti korang rimaskan?dan akan block orang tu kan...buat ape nak kawan dengan orang yang menganggu ketenteraman kite....betul tak?

satu lagi masalah...iaitu masalah fia..=='' masalahnye adelah fia terlalu merindui ayie...fia tahu dia busy tapi....ahhh FIA TERLALU MERINDUI DIA....fia tak tahu nak buat macamane...hanya membaca mesej dia yang boleh menghilangkan rindu fia pada dia...tapi masalahnye FIA DAH DELETE SEMUA MESEJ! aduh..ni pasal mesej tak hantar kat orang la...sebab katanya memory full so fia delete la semua mesej pedahal boleh hantar...memang rase nak campak je fon..tapi sayang pulak..yela baru je repair tak kan nak rosakkan pulak...

so takpe fia save mesej baru pulak...cite lame simpan dalam minda dan hati...hee XD
okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang..

thanks Dad and thanks ayie...=D

assalamualaikum...

kan phone fia hilang kan?jadi sekarang pakai phone lama...E90
boleh pakai cume speaker dia rosak..then ade yang patah..hee ganasnye cik fia ni..

so ayah dah repair semua so its like a new phone...hee boleh la call dia nanti...=D
bercakap pasal dia(ayie) sekarang ni fia jarang chat atau mesej dengan dia..sebab dia busy dan fia faham dia...dia mesej fia..dia cakap dia tak nak fia nangis...dia nak fia kuat...hati fia tersentuh dengan kebaikan dan kasih sayang yang dia tunjukkan..

sebab tak selalu mesej...ia membuatkan fia rindu gile kat dia...tapi fia kene faham dia...fia tak nak gaduh dengan dia pasal benda kecik lagi..jap lagi?yup fia pernah gaduh..actually tak sampai gaduh pun..cume ade salah faham sikit...

dan fia harap tu kali pertama dan kali terakhir fia gaduh dengan dia...dulu mase sebelum couple pun ade gaduh jugak almost a month kot kiteorang tak bertegur sapa..aduh menanggung rindu fia tiap hari...seksa gile...terus fia serik...tak nak gaduh dengan dia lagi...

sekarang ni fia rase semua benda nak cerita kat dia..tapi dia busy so fia luahkan kat blog dan dia akan bace...hee well nanti adela dia tanya itu ini pasal ape yang fia post..

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Saturday, November 26, 2011

malangnye nasib

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita ape yang jadi kat fia..ok the first thing parents fia dah tahu phone fia hilang...teruk jugak fia kene marah...tu la fia degil sangat...

patutlah hari ni macam-macam petanda...mak mintak phone la...adik-adik kene marah la...serik betul...nasib baik ade phone satu lagi..tapi speaker rosak pulak..so boleh mesej je...

tapi nasib baik ayah fia cepat sejuk...menggigil jugak fia...memang time tu fia dah nangis dah..lepas tu fia diminta menelefon orang yang disyaki...lepas dah tanye itu ini..dan berpuas hati..fia mintak maaf kat dia...sorry kepada yang fia suspek...really sorry...

then masuk bilik fia baca yassin...then mesej afnan shahir...nak mesej ayie sure dia dah tidur...
so fia tunggu esok je...then ayah panggil fia...then ayah cakap nanti ayah baiki phone lama fia...tukar casing betulkan yang mana yang rosak...

fia serba salah...memang dalam hati fia menyumpah seranah orang yang amik phone fia tu...tak guna betul...kalau fia dapat orang tu memang fia lenyek dia macam kentang!geram betul fia...
takpe..ada lori ada bas,ada hari fia balas! fia yakin orang yang curi barang fia tu akan dapat balasannye...

okla...sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang....
assalamualaikum

Wednesday, November 23, 2011

I have such a great day...thanks to him =D

assalamualaikum....

dua tiga hari kebelakangan ni fia tak update blog sebab takde ape nak cerita..ok hari ni fia nak cerita...hari ni fia,ayie,ajim dengan ariff keluar pergi KLCC

fia bersiap pukul 8:30 then terus pergi taman...tunggu hazim...sampai je kat taman fia tengok ajim takde pastu fia pergi rumah dia...mamat tu tak siap lagi..sementara tunggu fia betulkan pashmina...then kiteorang gerak ke TBS tapi fia jalan dulu dia kat belakang...

sampai TBS fia terus cari kedai nak beli wafel dengan tisu sebab time tu fia lapar pastu berpeluh pulak tu...ariff tak sampai lagi so kiteorang kene tunggu dia pulak...pukul 10 baru dia sampai...==''

sampai kat kaunter LRT Bandar Tasik Selatan kiteorang kene beli token...bende baru..manela fia nak tahu..=='' so having problem nak naik LRT...nasib baik ade abang polis tu tolong..kalau tak...aiyoo memang fia tak pergi la jawabnye..

sampai KLCC ayie dah mesej tanye kat mana...then bile nampak dia kiteorang saje menyakat...pergi masuk bookstore...dia tak perasan..then kiteorang keluar dari persembunyian..then dia bising sebab kiteorang lambat...

then ariff nak jumpa kawan dia kat taman KLCC so kiteorang follow...takde pulak kawan dia...then kiteorang menapak ke Kinokuniya dan fia beli 2 buah buku novel baru "akulah cinderella" dan "gelak tergolek"...lepas tu kiteorang menapak ke food court then fia beli aiskrim...lepas makan kiteorang terpaksa berpisah...fia dengan ayie ajim pulak dengan ariff...ajim siap pesan dengan ayie "kau jage dia baik-baik" fia rase nak gelak je tapi dalam hati fia cakap "tak kan buah hati aku nak lukakan aku pulak kot"

lepas tu ayie dengan fia puas tawaf KLCC tu...masuk kedai tu kedai ni...macam-macam...lepas tu fia dengan ayie pergi Kinokuniya sebab kaki fia sakit dan fia nak duduk...kelakar betul ayie...buku jatuh la...main nyorok-yorok kat kedai buku la...haha it become sweet memories...then kiteorang lapar so kiteorang pergi food court dan kiteorang makan nasi ayam..dah la dua orang je...aduh jantung fia dah dup-dap-dup-dap dah kalah orang lari pecut...lepas tu kiteorang cari ariff dengan ajim...ayie call ajim pastu fia dengar ayie cakap "iye,aku jage dia dengan baik" dalam hati fia cakap "yup!kau jage aku dengan baik and you should get 10 marks dear"...then kiteorang pergi kat tempat pancut cari ajim dengan ariff...

puas kiteorang cari ajim dengan ariff tapi tak jumpa...banyak kali ayie call ajim...ajim asyik bagi petunjuk yang tak jelas je...then fia dengar ayie cakap "aku dah habis dah date dengan dia,aku dah puas,dia dah puas"dalam hati fia cakap "yup aku puas dapat jumpa kau hari ni..dapat aku melepaskan rindu kat kau..." then kite orang cari diaorang kat playground pulak then jumpa diaorang...

pastu ayie call kawan ariff tanye kat mane...lepas tu fia lari masuk kat tempat playground...pastu fia suruh ayie cari fia..tapi last-last fia jugak yang mengalah keluar dari persembunyian fia..then menuju ke KLCC balik sebab ariff nak makan...tapi sampai sane diaorang tak nak pulak...fia sedih bile ayie cakap "mungkin tahun depan aku pindah ke" dan satu lagi "ala takpela ni last kite jumpa"

fia tak nak kali ni kali pertama dan terakhir...fia nak dia ada disisi fia...anyway fia happy sangat!seronok keluar dengan diaorang...dapat jugak fia merase keluar dengan dia...yang sepatutnya keluar berempat jadi keluar berdua pulak...dari group ke date...hee =D

he really makes my day...I have such a great day today..and thanks to him...
Love you so much dear...=D

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang...

Saturday, November 19, 2011

sayang saya =D

assalamualaikum...

sejak fia bercouple ni rajin betul fia update blog...hee selalu ade cerita di setiap hari fia...kebanyakan pasal sayang fia iaitu encik A...

ok nak cerita pasal buah hati fia...semalam kan birthday dia...pukul 7 dia mesej fia
"terima kasih...:-)sayang su jgk..." dalam hati memang dah melonjak keriangan dah...hee..and most important is he like the gift...

kalau boleh fia nak sambut birthday dia tapi dia tak nak...dia cakap "Da besa..buat ape nak smbut.." fia pun.."yela awak"...

fia dah berkira dah ape nak pakai 23 Nov nanti...fia decide nak pakai pashmina...baju putih dan seluar jeans biru...kasut fia tak decide lagi...

23 tu fia nak buat surprise untuk dia..well dalam otak fia dah plan dah nak buat ape...hee...
hari ni fia happy sangat..sebab dapat chat dengan dia..selalunya dia busy tapi hari ni dapat chat dengan dia...=)

okla sampai sini je post fia untuk hari ni..sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum..

Friday, November 18, 2011

Selamat hari jadi awak!

assalamualaikum..

tepat 12 tengah malam tarikh 19/11/2011 adalah tarikh hari jadi dia yang ke 15....happy birthday awak...semoga panjang umur,murah rezeki,bahagia disamping orang tersayang dan tercapai apa yang dicita-citakan..amin...

for him..=)

mula-mula fia fikir jugak ape ek nak bagi dia?tibe-tibe ting!mentol dalam otak fia menyala...bagi dia benda tu jela...ayat dia pun sweet...hari sekolah fia bagi dia...masa rehat puas jugak fia dengan nadirah cari dia...tapi tak jumpa...lepas tu kite orang pergi kantin dan fia nampak dia menuju ke dewan permai..terus cakap kat nadirah sebelum tinggalkan dia dengan haifa...dengan selaju mungkin fia berjalan..cuba untuk mengejar dia..nampak je dia fia panggil nama dia...terus dia pandang fia...fia bagi hadiah tu kat dia...dia cakap tak payah..tetap fia menghulur jugak hadiah tu...dan dia ambil hadiah tu...

fia pesan kat dia "jangan bukak hadiah ni sampai hari jadi kau" (sebelum couple kami guna kau-aku je...) hurm well ade satu lagi yang fia nak buat untuk dia..tapi tunggu 23 Nov nantila...fia nak tengok ape yang bakal jadi 23 tuh..sama ade dia akan buat-buat kami takde pape atau cakap kat depan kawan-kawan kite orang yang kite orang couple...so just wait and see...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...sekali lagi Selamat Hari Jadi Awak! love you with all my heart =)
assalamualaikum...

sweetheart...=)

assalamualaikum...

hari ni fia rase untung sangat...untung sebab dia jadi kekasih fia =)

fia terkilan dengan sikap dia yang endah tak endah kat fia...fia terase macam tunggul je..sebab dia macam nak tak nak je layan fia...fia chat dengan dia bukan nak balas...fia post kat wall facebook yang fia tak sihat...dan bukan dia yang pertama suruh fia cepat sembuh tapi kawan baik fia...dalam hati memang rase terkilan sangat-sangat la..

then dia reply..dia tanye fia kenape...fia cakap yang fia tak sihat...then muncul la sikap ambil berat dia...cair lagi hati fia..dia nasihat fia supaya makan ubat,rehat dan tidur..tapi fia cakap fia tak nak sebab takde sape yang kesah...dia cakap kenape pulak..fia cakap la "betul la..takde sape kesah saya sihat ke sakit ke"...then dia reply..."saya kesah.." cair lagi hati fia...

then dia mesej fia pakai ym...dia tanye fia marah kat dia ke...fia cakap la fia tak marah cume terkilan je...dan fia ucap terima kasih sebab concern pasal fia...dia tanye fia terkilan sebab ape...sebab dia tak layan fia atau sebab lain...fia cakap la pasal dia tak layan fia..

dia cakap yang dia tak biasa lagi dengan semua ni...fia pun macam.."eh apesal aku ni?baru satu hari couple nak gaduh...try la untuk understand dia fia..." yela fia pun rase lembab jugak sebab tak cube faham dia...fia say sorry to him...

PENGAJARAN UNTUK DIRI SENDIRI :JANGAN BERSANGKA BURUK TERHADAP SI DIA!

mesti ingat tuh...dalam percintaan perlu ade kesefahaman..saling tolak ansur dan komunikasi...fia akan bagi masa untuk dia suaikan diri..dan fia kene banyak bersabar...thanks to tira sebab sudi jadi kaunter luahan perasaan fia...kalau tak encik D la yang akan dengar semua keluahan,luahan dan macam-macam lagi la..

okla..sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..

Wednesday, November 16, 2011

rasa macam mimpi je...thanks awak..=D

assalamualaikum...

hari ni fia happy sangat...well thanks to Encik A...okla fia cakap ape yang buat fia happy sangat hari ni...fia cakap ni sekali je...YANG FIA DAH COUPLE!hee...encik A la ni..=D

dia lah first boyfriend fia...dia melamar fia..aduh sweet gile la...fia rase macam dalam mimpi...fia ingat lagi mase mula-mula kenal dia..fia tak tahu pun name dia...tapi bile dengar kawan dia panggil name dia so fia tahu name dia...lame-lame kami jadi kawan...dalam kelas fia asyik gaduh dengan dia je..pasal benda kecik pun boleh gaduh...

tapi lain pulak ceritanya selepas cuti bulan 3 tahun ni..he acting weird and the weird is I think he try to pull my attention...and he made it...he made me fall in love with him...dia pandai..mula-mula kuasai hati fia dan sekarang dia kuasai minda fia...

start with friend >love to fight>become best friend>and now he become my boyfriend...
tiap kali fia ingat dia lamar fia mesti fia tersenyum...yang penting fia tak berhenti senyum la sepanjang hari...tu pun sebenarnye fia kene tanye...

Fia:ape relationship kite actually?
Encik A:howabout u..
Fia:entah la..sye tak tahu..
Encik A:awk rase..
Fia:entah..why dont you tell me..
Encik A:do u think u want to couple with me..
:) (he smile)
:"> (he shy)

fia rase macam baru menang loteri je...(fia tak main kay bende tu...just saying..) fia pun say ok..so officially kite orang couple..it looks like fia dah tinggalkan zaman single dan hai zaman bercinta...macam alia cakap "ByeBye Single,HyeHye Love!"

fia tak akan menjalani hidup sebagai gadis yang single lagi....fia akan menjalani hidup sebagai gadis yang bercouple...have to think about him jugak...oh well nanti lame-lame fia biasala...oh ye..dia pernah persoalkan kenape fia pilih dia...puas otak fia fikir...nak bagi dia percaya...akhirnye dia percaya jugak lepas fia hantar satu nukilan atau puisi kat dia...

lepas ni pelbagai dugaan akan fia hadapi...fia harap hubungan ni berkekalan hingga ke akhirnya..amin...fia akan ingat tarikh ni..16/11/2011

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum...

selamat tinggal abang..

assalamualaikum

hari ni fia akan say goodbye to my beloved brother...Encik D atau Encik Mohd Firdaus bin Aziz...hari ni dia akan pergi ke UiTM Kuala Pilah...

miss him already...well fia doakan abang berjaya untuk masa akan datang...fia ingat nak moody satu minggu yela abang kesayangan nak pergi...tapi ayie telah memusnahkan rancangan fia...fia tak dapat menolak yang fia happy sangat tapi pada masa yang sama fia sedih...

fia harap boleh jumpa dia untuk kali terakhir...tapi nak buat macamane...Allah jodohkan fia tak bertemu dengan dia...fia tak sempat nak bagi hadiah dia...takpela masih banyak masa lagi...fia hilang satu guardian...hurm lepas ni mungkin fia tak akan on pagi-pagi buta...tak boleh la fia nak mengadu sangat...

hurm...tapi fia tak risau sangat sebab selain encik D..ayie pun guardian fia...they take care of me..and thats why I love them so much!I wish you good luck..

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum

Tuesday, November 15, 2011

I'm the luckiest girl..=D

assalamualaikum...

hah!mesti korang nak tahu kenapa fia the luckiest girl?ok sebab kan fia hilang phone kan...fia terharu...ramai yang amik berat..cikgu,afnan,ajim,amir,ummi,farah dan encik A...

feel like crying..so touch dengan sifat keprihatinan diaorang...lebih-lebih lagi encik A...so sweet la dia tuh...hee..


so in love la dengan encik A..ngee =D

pagi tadi fia chat dengan dia...fia mesej dia gune number baru....then dia cakap kredit dia tinggal sikit..dia suruh fia on..tapi fia kat sekolah..jadi dengan secepat mungkin fia balik..sampai rumah kemas kucing dulu..then terus on...chat-chat dengan dia..then dia kene off sebab nak buat lunch untuk adik dia...hee pandai pulak sayang fia ni masak..=D

pastu dia on balik...chat dengan dia lagi...fia ingat ayat dia yang ni " tpi aku x le nak tawan hati kau sbb En.A da curi hati kau.. " fia nak tergelak je...dia tak sedar ke yang dia la encik A?aduhai...fia cakap yang fia suke dia tak kan lah hati fia kat orang lain kot?

then fia tanye dia kenape orang panggil dia ayie?(ok fia dah bocorkan nama dia..ayie ok!bukan name sebenar tapi nama timbangan..) dia cakap " sbb family aku pangil aku cmtu dri aku kecik macam baby smpai besar mcm tiang.. " fia nak tergelak ja..then fia bagitahula.." ayie la encik A tu.. :) " then dia cakap fia bergurau..(la fia serius dia kata bergurau pulak..adoi..awak-awak..=D )

dia tak percaya ape yang fia cakap..fia tak tahu nak buktika macamane lagi..then fia cerita pasal ade satu hari tu fia dengan dia tak cakap langsung...puas fia tegur dia..tapi dia buat donno je...satu hari suntuk tau!then lepas rehat dia duduk dengan pykah cakap dengan dia..fia dah nangis time tuh..serius fia nangis...dalam hati (okla jujur fia jealous ok..) nasib baik nizam pujuk fia...dia marah fia sebab fia nangis...dia tak bagi fia nangis...

dia cakap kat fia yang fia la perempuan pertama yang sudi cakap camtu kat dia...dia terharu..huhu alorh time tuh rase macam jantung fia dah nak tercabut dah...(yang pertama??are you serious??)...then dia macam bersyukur sangat la...fia pun kalau depan dia fia nangis kot..menangis kegembiraan...

happy crying..='D

fia happy and thankful to Allah because meet me with him...and not forget all my friends...well akhirnye berakhir sudah pencarian cinta fia...macam nyanyian pasha feat adelia-penghujung cintaku...hee..

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...=)

Saturday, November 12, 2011

aku benci giler dengan kau

assalamualaikum...

ni fia nak cerita sape yang fia benci!semalam handphone fia dicuri oleh makhluk Allah YANG PALING PANDAI SEKALI KAT MUKE BUMI NIH!the best part is dia amik phone fia je..camera dia tak amik...

ummi cakap ade orang nak mendajal fia...geram betul fia...fia dah nangis dah phone fia hilang...yela ape fia nak jawab dengan parents fia?

to pencuri phone aku-KALAU KAU PULANGKAN PHONE AKU,AKU TAK AKAN HEBOHKAN SIAPA KAU ATAU KUTUK-KUTUK KAU TAPI KALAU AKU DAPAT TAHU DAN CARI KAU SIAPA..MEMANG KAU AKAN DIMALUKAN SEUMUR HIDUP...

phone fia N97

macam ni la phone fia

tapi fia berterima kasih kepada afnan shahir,afnan fitri,amir,nadirah,hazim,ariff,ummi,alia dan farah sebab tolong fia carikan phone...

afnan cakap orang tu sorokkan phone fia dalam bilik PRS tu...puas fia selongkar tapi takde...afnan shahir pun banyak kali dia call number fia...farah pun dah try call tapi tak dapat...

fia geram giler dengan pencuri tuh...KALAU KAU TAK PUAS HATI DENGAN AKU,KITE FACE TO FACE LA...TAK PAYAH KAU NAK AMIK PHONE AKU!!!AKU DOA AGAR KAU JATUH TERSUNGKUR DEPAN AKU...

tapi fia rase pencuri tu dikalangan kawan-kawan fia...fia rase B**** sangat fia hari tu..yela fia pergi silent phone...memang time tu fia rase nak bunuh diri je...

tawaran aku terbuka selagi parents aku tak tahu yang phone aku kene curi...so kau nak teruskan permainan kau?ok fine teruskan...aku nak tengok sejauh mana kau boleh lari...kalau aku dapat kau,siap aku kerjakan...well,we wait and see ok!

okla sampai sini je post fia untuk hari ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Thursday, November 10, 2011

cerita yang fia suke tengok mase kecik-kecik

assalamualaikum...

hari ni fia nak story dengan korang ape yang fia suke tengok mase fia umur 9@10 tahun...fia ni boleh di kira kaki tengok TV...so macam-macam cite kartun fia tengok...

sape pernah tengok cerita sakura card captor?cite tu best gile...memang fia minat sebab dia tangkap raksasa guna card dan kawan dia selalu buat satu outfit untuk dia tiap kali dia nak tangkap raksasa...outfit dia semua cute-cute...

Ni main character dia..comelkan? =D

ok yang tu satu yang ni lagi satu...fia sure korang pernah tengok cerita ni...cite ni dah popular sebelum fia lahir lagi..(yeke?fia pun tak sure...) cerita yang fia cakap adalah Hello kitty!mesti pernah tengokkan...sampai sekarang popular lagi..kisah pasal kucing comel

Hello kitty yang comel! =D

selain tu fia minat jugak cite pichi pichi pitch yang mengisahkan duyung yang diberi kuasa untuk menentang kejahatan...dengan menyanyi...

yang warne pink tu name dia melody
yang warne biru tu name dia hanon
dan yang warne hijau tu name dia rina

satu lagi cerita yang fia suke tengok...iaitu sailormoon...mesti korang pernah dengar kan?fia suke cite tu sampai fia beli patung sailormoon yang sebesar dua jari tu....XD

semua dalam gambar ni fia ade patung dia tapi tak tahu la ade lagi ke tak...

ok ni ade lagi cerita yang fia suke tengok...cerita ni kelakar...macam ape je tapi fia suke...inspector gadget yela kadang-kadang nak alat lain keluar alat lain...

inspector gadget

ok ade lagi cerita yang memang fia suke gile!kalau ade movie dia memang fia akan tengok dan fia tak akan bagi sesiapa kacau...iaitu Detective conan...yang kartun fia tengok yang real pun fia tengok jugak...

detective conan..yang cartoon dengan real

ade lagi cite yang fia suke mase fia kecik-kecik..sampai sekarang fia minat...iaitu cite crayon shinchan...haha kelakar je cite tuh...fia pasti mesti ade antara korang yang masih tengok cerita tu kan?


shinchan..perangainye yang suke meyakitkan hati..=D

fia jugak suke tengok cerita doreamon...fia pun sure sampai sekarang mesti ade lagi yang tengok cite ni..walaupun dah kerja...haha dari adik ke abang kakak...mesti ramai tahu cerita ni...macam cerita turun-temurun dah...=D

doreamon,nobita,sizuka,suneo dan giant...

hah tu la antara cerita-cerita yang fia suke tengok...semuanye kartun..yela masih sekolah rendah..tak matang lagi...so cite kartun jela...tapi fia ade satu lagi yang fia suke dan fia pasti ramai jugak yang suke cite ni...

cerita boboiboy!

mesti ramai tengok cerita ni kan?cerita ni kelakar dengan gelagat gopal yang suke makan...yaya yang suke buat biskut...kelakar...dia orang ni ade kuasa yang tersendiri...
boboiboy:dengan kuasa terhebat iaitu kuasa tiga-tanah,angin dan petir..
ying:boleh berlari dengan sungguh pantas...
yaya:mempunyai kekuatan yang luar biasa dan boleh terbang..
gopal:boleh menukar bende menjadi makanan...
tok aba:pakar dalam membuat coklat panas...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum..

kenape kite jadi macam ni?

assalamualaikum...

okla terus ke tajuk kite "kenape kite jadi macam ni?" actually post ni untuk encik D sebenarnye..ok sekarang ni kiteorang dah jarang borak macam dulu...

dulu..kalau fia tak tegur dia,dia yang akan tegur fia...tapi sekarang?
macam dah tak wujud je fia ni...
dulu..kalau fia tegur dengan segera dia reply..tapi sekarang?
entah la...
dulu...dia akan tunggu fia off baru dia off...tapi sekarang?
tibe-tibe je off..

dia macam menjauhkan diri dari fia...hurm how should I say dia macam anggap fia tak wujud...well its ok...I realise that I'm nobody for anyone...I'm just a little girl who want to make all people around her happy...and thats enough for me...although I have to sacrifice thing and people I love for my friends happiness...yes,I willing to let it all go...

hari ni sepatutnye fia happy sebab dapat borak dengan beloved one tapi sekarang perasaan tu bercampur baur bile encik D yang juga orang yang paling fia sayang seperti menjauhkan diri dari fia...

fia dah happy sangat dah hari ni sebab dapat jumpe encik A...give him chocolate...see he laugh and smile...so cute and thinking what I want to give him when we hangout together??but when Mr.D doing me like this..it make me feel.."what I did wrong??"

bile la fia dapat jumpe dia?dia macam tak nak jumpe fia je...hurm...kadang-kadang fia tak percayakan dia...susah fia macam ni...kawan-kawan fia banyak berkata yang bukan-bukan pasal dia...tapi bile dengan fia...he totally different...

hurm...fia ingat balik PD hilang semua masalah...rupenye makin tambah masalah...fia saje on pagi-pagi buta sebab nak chat dengan dia tapi...orang tak sudi nak buat macam mane...

dalam pade mase yang same..fia tak sabar menunggu 23 Nov sebab time tu fia akan hangout dengan encik A...tapi bukan dating tau..bukan kami berdua je...ade ariff sufian,hazim dan nadirah...tapi merase la jugak fia dating dengan encik A..XD

tadi fia dengan nadirah pergi spark beli hadiah untuk jamuan then fikir nak hadiah sehelai baju untuk encik A...fia tak tahu nak bagi dia baju ape...setelah dfikir-fikir fia cakap kat nadirah yang fia nak beli time kite outing nanti...dah tebayang dah fia belikan baju untuk dia..nanti mesti macam sweet couple time pilih baju...haha berangan la plak cik fia ni..tapi memang harap pun bende tu jadi kenyataan...=D

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Friday, November 4, 2011

Awak ni...sayangnye saya kat awak!

assalamualaikum

I'm back!seronok fia pergi Port Dickson...macam-macam kiteorang buat..kat sana fia tinggal satu apartment dengan nadirah,rina,norliwati,shafina,kak iqin,kak fea,kak wan,kak ummu dan kak shatirah...

kiteorang banyak bergambar...then malam tu lepas makan kat restoran thai..balik je kiteorang bergosip dalam bilik...=D...hoho memang best la kan...pukul 2 lebih baru fia tidur..yang lain pukul 5 baru tidur...

oh ye,balik rumah dah malam sebab balik rumah terus rushing pergi gerai..balik rumah dengar phone fia bunyi...tengok mesej dari encik A...hilang terus rase penat..=D

mesej dia,dia cakap ade suprise untuk fia...ape lagi fia memang suke la kan...sape tak suke bile buah hati nak bagi hadiah?

keesokan harinye,kat sekolah ade penutupan bulan Q...fia kene ganti alia amik hadiah...wanie tak nak amik sebab dia takut jadi fia la kene...then cikgu suruh fia duduk depan encik A!aloh rase panas je badan fia...malu punye pasal..

lepas habis semua acara penyampaian hadiah dan persembahan..tibe mase untuk budak form 1,2 dan 3 rehat...mase rehat puas fia cari dia...satu sekolah fia pusing tetap tak jumpe dia...bile jumpa dia terus fia mintak hadiah fia..(aduh fia ni pun..tak menyempat betul! XD )

dia bagi beg plastik..bile fia bukak...bau dia harum semerbak...dia bagi baju lagi kat fia...warne hijau pulak tu..memang warne favourite fia la kan...pastu duduk lepak dengan dia sampai balik...serius fia happy gile..yela dapat spent time dengan dia..

pukul 3 lebih fia on...then nampak dia on terus fia tegur dia...kiteorang borak-borak sampai pukul 4 lebih..yang paling fia tak boleh lupe dia cakap ni.."kau pakai baju simple2 pon da cantik.." dalam hati..aduhai mamat sorang ni...sweet pulak...satu lagi ayat dia yang fia tak akan lupe..."cantik kau ari nie.." memang time tu fia macam kene panah je kat jantung fia...haha sweet+romantik=fia cair terus! hee =D

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum =)

Tuesday, November 1, 2011

Why I be like this?


assalamualaikum...

sebelum tu ni adalah gambar yang fia edit untuk abang fia yang amat disayangi...fia berharap sangat dapat jumpe dia...serius fia betul-betul sayangkan dia!melebihi segalanya...termasuk nyawa fia...sakitnye hati fia terpaksa lepaskn dia pergi..tapi fia hanya adik angkat...jadi fia tak berhak nak cakap ape-ape dan fia hanye mampu doakan kejayaan dia...

minggu ni start la minggu moody fia...guess why?it is about my lovely brother have to go to the UiTM next week...last sunday actually I go to the MBO just to see him but Allah tentukan yang fia tak dapat jumpe dia...

minggu ni fia rase macam takde mood langsung..dan minggu ni jugak fia akan takde kat sini for 1 day...pergi PD...fia berbelah bagi antara nak pergi ke tak...well fia decide fia pergi..untuk tenangkan fikiran fia...

dia dah tak on macam dulu...no more open talk,no more sharing photo,no more sweet sentence,no more persuade and no more saying I love you...fia akan tetap menunggu dia...sampai bile-bile pun..

ade satu hari tu..fia telah meng'edit' satu gambar dia dan fia tunjukkan padanya...tapi fia tak tahu ape reaksi dia...he just say thank you dear...seperti gambar di atas...

fia nak nangis each time remember about him...fia tak tahu kenape dengan fia...sungguh fia terlalu menyayanginya...hanya Allah yang tahu betapa sayangnya fia padanya...fia sering memujuk diri agar tidak menangis tapi air mata fia begitu murah setiap kali bayangan abang muncul di mata...

tapi tiada siapa faham fia...betapa sedihnye fia...hampir setiap hari fia tulis satu coretan untuk dia...tapi dia tak tahu...fia kalau boleh nak jumpe dia just once or maybe be the last meeting him...

okla fia sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...