Followers

Thursday, November 10, 2011

cerita yang fia suke tengok mase kecik-kecik

assalamualaikum...

hari ni fia nak story dengan korang ape yang fia suke tengok mase fia umur 9@10 tahun...fia ni boleh di kira kaki tengok TV...so macam-macam cite kartun fia tengok...

sape pernah tengok cerita sakura card captor?cite tu best gile...memang fia minat sebab dia tangkap raksasa guna card dan kawan dia selalu buat satu outfit untuk dia tiap kali dia nak tangkap raksasa...outfit dia semua cute-cute...

Ni main character dia..comelkan? =D

ok yang tu satu yang ni lagi satu...fia sure korang pernah tengok cerita ni...cite ni dah popular sebelum fia lahir lagi..(yeke?fia pun tak sure...) cerita yang fia cakap adalah Hello kitty!mesti pernah tengokkan...sampai sekarang popular lagi..kisah pasal kucing comel

Hello kitty yang comel! =D

selain tu fia minat jugak cite pichi pichi pitch yang mengisahkan duyung yang diberi kuasa untuk menentang kejahatan...dengan menyanyi...

yang warne pink tu name dia melody
yang warne biru tu name dia hanon
dan yang warne hijau tu name dia rina

satu lagi cerita yang fia suke tengok...iaitu sailormoon...mesti korang pernah dengar kan?fia suke cite tu sampai fia beli patung sailormoon yang sebesar dua jari tu....XD

semua dalam gambar ni fia ade patung dia tapi tak tahu la ade lagi ke tak...

ok ni ade lagi cerita yang fia suke tengok...cerita ni kelakar...macam ape je tapi fia suke...inspector gadget yela kadang-kadang nak alat lain keluar alat lain...

inspector gadget

ok ade lagi cerita yang memang fia suke gile!kalau ade movie dia memang fia akan tengok dan fia tak akan bagi sesiapa kacau...iaitu Detective conan...yang kartun fia tengok yang real pun fia tengok jugak...

detective conan..yang cartoon dengan real

ade lagi cite yang fia suke mase fia kecik-kecik..sampai sekarang fia minat...iaitu cite crayon shinchan...haha kelakar je cite tuh...fia pasti mesti ade antara korang yang masih tengok cerita tu kan?


shinchan..perangainye yang suke meyakitkan hati..=D

fia jugak suke tengok cerita doreamon...fia pun sure sampai sekarang mesti ade lagi yang tengok cite ni..walaupun dah kerja...haha dari adik ke abang kakak...mesti ramai tahu cerita ni...macam cerita turun-temurun dah...=D

doreamon,nobita,sizuka,suneo dan giant...

hah tu la antara cerita-cerita yang fia suke tengok...semuanye kartun..yela masih sekolah rendah..tak matang lagi...so cite kartun jela...tapi fia ade satu lagi yang fia suke dan fia pasti ramai jugak yang suke cite ni...

cerita boboiboy!

mesti ramai tengok cerita ni kan?cerita ni kelakar dengan gelagat gopal yang suke makan...yaya yang suke buat biskut...kelakar...dia orang ni ade kuasa yang tersendiri...
boboiboy:dengan kuasa terhebat iaitu kuasa tiga-tanah,angin dan petir..
ying:boleh berlari dengan sungguh pantas...
yaya:mempunyai kekuatan yang luar biasa dan boleh terbang..
gopal:boleh menukar bende menjadi makanan...
tok aba:pakar dalam membuat coklat panas...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum..

No comments: