Friday, November 18, 2011

sweetheart...=)

assalamualaikum...

hari ni fia rase untung sangat...untung sebab dia jadi kekasih fia =)

fia terkilan dengan sikap dia yang endah tak endah kat fia...fia terase macam tunggul je..sebab dia macam nak tak nak je layan fia...fia chat dengan dia bukan nak balas...fia post kat wall facebook yang fia tak sihat...dan bukan dia yang pertama suruh fia cepat sembuh tapi kawan baik fia...dalam hati memang rase terkilan sangat-sangat la..

then dia reply..dia tanye fia kenape...fia cakap yang fia tak sihat...then muncul la sikap ambil berat dia...cair lagi hati fia..dia nasihat fia supaya makan ubat,rehat dan tidur..tapi fia cakap fia tak nak sebab takde sape yang kesah...dia cakap kenape pulak..fia cakap la "betul la..takde sape kesah saya sihat ke sakit ke"...then dia reply..."saya kesah.." cair lagi hati fia...

then dia mesej fia pakai ym...dia tanye fia marah kat dia ke...fia cakap la fia tak marah cume terkilan je...dan fia ucap terima kasih sebab concern pasal fia...dia tanye fia terkilan sebab ape...sebab dia tak layan fia atau sebab lain...fia cakap la pasal dia tak layan fia..

dia cakap yang dia tak biasa lagi dengan semua ni...fia pun macam.."eh apesal aku ni?baru satu hari couple nak gaduh...try la untuk understand dia fia..." yela fia pun rase lembab jugak sebab tak cube faham dia...fia say sorry to him...

PENGAJARAN UNTUK DIRI SENDIRI :JANGAN BERSANGKA BURUK TERHADAP SI DIA!

mesti ingat tuh...dalam percintaan perlu ade kesefahaman..saling tolak ansur dan komunikasi...fia akan bagi masa untuk dia suaikan diri..dan fia kene banyak bersabar...thanks to tira sebab sudi jadi kaunter luahan perasaan fia...kalau tak encik D la yang akan dengar semua keluahan,luahan dan macam-macam lagi la..

okla..sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..

No comments: