Sunday, December 11, 2011

balik kampung..=D

assalamualaikum...

hari ni fia balik kampung..yeah!balik kampung biasa la..duk meng-riuh rendahkan rumah nenek..haha...ok pagi tu gi makan kat pekan sungai besi...lepas tu ibu beli durian...

then pergi rumah nenek...sampai je lepas salam atuk,nenek dengan nyang duk borak-borak dengan dia orang pastu nenek cite pasal bende-bende halus..huhu seram gak bile dengar nenek cerita...then turun bawah makan durian..tapi fia tak makan durian...lepas tu fia duk kat beranda...pastu borak-borak dengan adik fia..then masuk rumah tengok tv kejap..

pastu duduk kat buaian...borak-borak lagi dengan adik fia pastu amik gambar kat buaian...fia masuk kejap lepas tu keluar balik...fia tengok nenek fia tengah petik buah rambutan...fia pun masuk rumah amik plastik pastu keluar balik...tolong nenek kutip buah yang jatuh.. pastu nenek fia nak petik buah rambutan yang tinggi pakai galah..pastu undur punye undur kaki nenek masuk dalam longkang pastu nenek jatuh terduduk dan belakang tu ade pasu bunga besar..pasu tu jatuh..pastu fia tahan fia batai gelak..kelakar sangat time tu..nenek pun batai gelak sekali..ketawa fia masih bersisa then fia tolong nenek fia bangun pastu tanye nenek ok tak...nenek fia cakap dia ok...lepas tu nenek petik lagi buah rambutan...

sampai sekarang kalau fia ingat memang fia bantai gelak...haha nenek-nenek..she will do anything for her grandchildren...sayang nenek sangat-sangat!lepas dah habis petik buah rambutan..nenek suruh adik fia bersihkan daun-daun yang bertaburan...ade je alasan adik fia..haha

lepas tu masuk dalam rumah borak-borak lagi dengan nenek....lepas tu atuk bagi duit..ngee kalau balik kampung kadang-kadang nenek dengan atuk bagi duit..sukenye!lepas kiteorang balik...pergi tesco kejap beli barang dapur lepas beli barang dapur terus balik rumah...

sampai rumah fia kemas sangkar kucing yang dah berselerak akibat dua ekor kucing kesayangan fia ucuk dengan tok..lepas tu fia tidur kejap..rase tak larat..(kebelakangan ni fia selalu rase sakit...tak tahu kenape..)pastu fia bangun online...
oh yea..encik A chat dengan fia..tapi fia tak layan...fia nak sendirian buat masa terdekat ni...16 disember fia ok balik.. ;)

bersebab sebenarnye fia nak sendirian...tak boleh cite nanti dia baca...huhu then fia remove sorang "kawan" fia...mesti tanye kenape kan?sebab dia tu buat fia bengang sangat kat dia...dia suke ugut-ugut fia...dan fia tak tahan lagi!!!cukup!kalau dia add fia balik memang fia tak akan approve...lantak la...sape suruh dia buat fia bengang...fia dah cakap dengan dia tapi dia degil so fia remove je dia...ok pastu fia borak dengan abang mikhail..ngee..best dapat abang cam dia...takdela fia bosan kalau on facebook..

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...

No comments: