Thursday, December 22, 2011

finally...=D

assalamualaikum..

semua orang tahukan hari ni amik result PMR...huhu ok fia bagitahu fia punye berape...3A5B!!yeah! The best part is mathematic fia A!serius terkejut...

ok nak cite dari mula...hari ni fia bangun awal...duk dalam bilik...fia dah cuak gile dah...asyik peluk fifi je...takut sangat-sangat...adik fia gelak tengok fia yang dah macam cacing kepanasan...

mesej dengan mikhail jap..pastu online jap...then gosok baju..mandi terus gi sekolah...sampai sekolah jumpe nadirah...sampai dalam dewan fia dah takut gile dah...ke hulu ke hilir...sampai je cikgu fia terus beratur..fia orang ketiga...sampai kat fia..aduh berdebar-debar...serius takut gile..jantung rase nak tercabut je...berdetak laju sangat..macam baru lepas lari kene kejar anjing...

tiba turn fia...fia duduk...cikgu tanya nama...fia cakap "Nurafiqa Suhaida" then cikgu cakap cari sijil...then cikgu cari slip...koyakkan..time tu nadirah dah cakap "result kau ok.." fia dah "nad kau jangan tipu nad" nadirah senyum then cakap "betul lawa gile result kau" cikgu pulak saje bagi lambat-lambat..nak buat suspen..cikgu bagi slip fia tengok..3A5B!time tu jugak fia jerit..haha lawak jugak la bile ingat balik mesti ramai ingat fia dapat 8A sebab menjerit kuat...then fia amik slip dengan sijil then lompat-lompat...then peluk nadirah...time tu memang fia rasa happy sangat yela maybe 3A je tapi sekurang-kurangnye takde C dgn D...time tu encik A ade kat belakang..tak tahu la ape dia fikir...haha..

fia check ape yang A...science(memang fia tak yakin dapat A walaupun subject favorite fia..),kemahiran hidup-pilihan 4(fia tak sangka dapat A sebab fia rase macam jawab cincai je) dan akhir sekali matematik!(serius subject ni yang paling fia suke tapi paling susah fia nak score A) tapi alhamdulillah rezeki Allah bagi fia dapat 3 A...then fia telefon mak fia bagitahu result...pastu fia mesej ayah,abang firdaus,nenek dengan atuk...

hanisah dapat 6A
fatin pun sama...
masitah dapat 8A
mukhlisah dapat 8A

well baguskan result dia orang?serius jealous!fia tanya pulak budak-budak sekolah lama -SMK Taman Seraya.. 32 orang dapat straight A...ramai pulak kawan-kawan sekolah rendah...

Rizki-8A
Hassan-8A
Hussin-8A
Najihah-5A 3B
Faris-4A4B
Hirzi-5A
Puteri-9A
Najmi-9A
Nadia-9A
Ameer-8A

serius pandai giler dia orang ni...dari dulu lagi..:) ok sambung balik cerita fia...amik buku teks then balik dengan hanisah...encik A mesej tanya berapa...then mesej dia kejap...sampai rumah terus online...then mak fia balik terus tengok result..as always mak fia marah sebab fia dapat bm-B...

then petang gi makan kat kedai abang zam...lepas makan gi rumah wan induk...tolong packing untuk majlis kahwin mak ngah...tengok nada cinta sambil packing...mak long dengan pak long baru sampai...then nak balik...fia minum air teh yang wan induk buat..lepas minum sure nak basuh kan? fia pergi dapur...nak letak cawan kat singki...then fia nampak ade ikan dalam singki..makin lame fia makin nampak jelas ikan ape...

dah dekat fia nampak ikan keli! fia terus lari melompat kat mak..dah nangis-nangis dah...ok fia memang tak suke gile dengan ikan keli,sembilang,belut.....serius fia geli...then fia nangis macam gelak pun ade...cakap ade ikan keli...terus wan induk marah pak long...huhu serius fia takut gile...pak long lagi menyakat..cakap nanti pak long bawak lagi besar..=='
fia dah nangis-nangis dah...then pak long gi singki fia dah takut fia lari kat mak long...serius geli!

nak balik pun fia takut nak pandang dapur...Ya Allah memang fia geli la dengan ikan keli,belut dan sembilang...balik singgah ABC..makan jap..then ayah fia sampai..ayah pulak bising pasal
result..fia diam je...mak ayah cakap tak kesah fia nak stay atau nak masuk asrama..so fia choose to stay!!yeah!

balik rumah terus fia bukak tv nak tengok cerita "biar mimpi sampai ke bintang" =D ade randy pangalila!!ngee handsome+cute la dia..habis cerita tu fia bagi makan pastu bersihkan sangkar kucing...then online...sampai 2:30 ngee....well tahun depan ramai jugak yang stay..yeah! dan fia dapat mempertahan jawatan bendahari PRS tu...Alhamdulillah fia bersyukur atas rezeki yang dilimpahkan pada fia..=)

okla sampai sini je post fia untuk hari ni..sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..

No comments: