Monday, December 5, 2011

satu hari yang memenatkan

assalamualaikum

hari ni fia nak cerita ape yang happen semalam...malam semalam fia rase nak demam je...tapi pagi tu alhamdulillah dah sihat...

pagi tu fia dengan family pegi breakfast kat kuchai...lepas makan terus ke tempat kerja ayah fia kat USJ...lepas tu tunggu customer ayah datang...lepas habis urusan kerja ayah cakap nak bawak kiteorang gi genting...ayah baru cakap pedahal kiteorang bawak baju untuk mandi je sebab dah janji dengan mama nak gi desa water park hari ni tapi mama pergi dulu yang kiteorang pergi kemudian..pastu ayah pun bawak kiteorang pergi desa water park..

sampai desa water park fia cari mama...pastu jumpa bang long dengan bang ngah then kiteorang menuju ke tempat mama...lepas nampak mama kiteorang duduk...fia pergi tukar baju...then terus cari bang long,bang ngah dan adik fia...puas fia pusing satu desa water park tu tapi tak jumpa...pastu pergi balik kat mama dengan ibu fia..cakap tak jumpa dia orang..pastu ibu fia teman fia lalu lazy river...lepas tu thunderbolt dah bukak...fia pun terus cakap dengan ibu pastu ibu cakap nanti ibu datang...fia terus naik dan beratur...serius panjang gile line nak naik benda tu...

tibe-tibe jumpa bang long,bang ngah dan adik fia...fia pun suruh dia orang masuk line sekali...pastu ibu fia pulak sampai..then kite orang beratur la..sampai nak naik ibu fia dah takut...mase naik tu...yang lain jerit fia je yang gelak...sampai nak turun fia tak henti gelak..sakit perut di buatnye...

then kiteorang pergi kat mama...makan nugget kejap pastu fia sewa double tube...then pergi kat shock wave..tunggu ombak pukul 3:30...pukul 3:30 ombak dah mula so fia duduk atas tube yang lain semua kat kolam...makin lame makin tinggi...fia pun dah pening...dah lame sangat fia dah tak tahan..cakap dengan dia orang suh hantar sampai kat tempat cetek sebab fia dah tak tahan..elok-elok fia turun ombak pun habis...

pastu fia terus tukar baju...pastu pulangkan double tube tu...mama dah balik dulu...balik je ayah singgah pizza hut kat kuchai...lepas makan terus balik..sampai rumah je fia terus landing..sebab rase badan betul-betul tak sedap..then fia bangun...sebab ade mesej masuk rupenye ayie yang mesej...

dia suruh fia makan ubat tapi biasa la fia...makan ubat?aduh payah sikit la...sebab fia boleh tahan lagi tapi kalau berat sangat baru fia makan ubat...memang ingat hari ni nak mesej dia tapi takut kacau dia pulak..tup-tup dia mesej suh fia cepat sembuh...terharu tau dibeli perhatian macam tu...hee...mase tengah mesej dia fia dalam bilik baring..mase tu badan fia menggigil...jadi fia peluk teddy bear fia tapi fia menggigil jugak...

tapi hari ni fia rase sihat sikit...doa-doa la fia kembali lincah ok..=)
sampai sini je post fia untuk kali ni semoga bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

No comments: