Followers

Saturday, March 31, 2012

sweety...=)

assalamualaikum...

sudah lama tidak mengup-date blog so hari ni fia up-date blog...okla pagi jumaat start dengan hujan lebat...hujan rahmat =) fia rase malas nak pergi sekolah..yela tengah hujan mesti sejuk dah paling best kalau dapat tido! =D tapi fia fikir nak jumpa puan naemaah nak solve masalah fia so kene pergi sekolah...kalau tak fia rehat je kat rumah tambahan fia yang tak berape nak sihat...

hujan...so tak sukan..cikgu pulak takde...masa rehat fia pergi jumpa puan naemaah...then puan naemaah suruh stay kalau nak solve problem tu...tibe-tibe cikgu liza cakap dengan fia nak mintak tolong fia duduk rumah dia seminggu...fia pun macam "la kenape pulak ni?" tanye la cikgu liza suami dia mana?cikgu cakap pergi outstation..fia cakap dalam hati...kenapa la aku?fia cakap la "saya tanya mak saya dulu"

then lepas rehat tira datang kelas...tanya nak pergi kem kepimpinan tak?fia nak pergi tapi....huhu then tira cakap cikgu bayarkan dulu....fia dah melonjak happy...fia turun gi bilik guru..gune public phone call mak...tanya mak fia pasal kem..then mak fia cakap tak boleh...atas sebab-sebab peribadi....

then fia terus jumpa puan naemaah sebab puan naemaah mintak tolong kat fia jaga budak Kristal...sebab diaorang ade aktiviti..puan naemaah panggil fia dengan nizam...then fia kene jaga station B kumpul getah guna straw...mesti pernah mainkan?its funny la sebab tengok adik-adik 1,2 dan 3 Kristal ni main...bising...budak-budak Kristal semua pandai-pandai...so bile tengok diaorang main game ni...bising...bile getah jatuh je diaorang jerit...haha

nizam pulak jaga station F...station F kene nyanyi lagu...nyanyi la lagu ape kecuali lagu sekolah,lagu wilayah dengan negaraku...budak-budak kelas Kristal ni hebat dalam muzik sebab kat sekolah kelas diaorang je ade subjek muzik...fia sempat tengok satu group je nyanyi..puas diaorang fikir nak nyanyi lagu ape...last-last nyanyi lagu rasa sayang..

lepas tolong puan naemaah..fia balik la..atirah dah balik..masa balik tu fia jalan la sorang..then mika tegur fia...oh lupe nak cakap fia dah baik dengan mika...kiteorang dah tak jadi adik beradik angkat...so just kawan je...mika cakap la "kesian orang tu sorang-sorang" fia cakap la "atirah dah balik so kene jalan sorang-sorang la" but lucky fia jumpa adik fia..dia pulak bawak motor pergi sekolah so mintak dia hantarkan fia balik...sampai rumah fia duk dalam bilik bukak lappy tengok cerita usin bunga..haha lawak je..

then pukul 3.30 fia mandi pastu rushing gi rumah fatin...then daripada rumah fatin kiteorang gerak ke TBS...encik A suruh fia datang jemput dia...so fia pergi la tbs..sampai sana fia meronda cari encik A then fia tunggu kat balai ketibaan...lama gile fia tunggu...setiap penumpang yang turun fia perhatikan...then fia nampak macam dia...lepas dah sure itu encik A..fia pergi dekat dia pastu bagi salam..dia macam terkejut nampak fia...then dia gi beli tiket untuk balik...pastu pergi menapak ke KFC...encik A makan roti krim 2....fia minum air blended je...

then fia jalan kaki dengan dia...hantar dia sampai flat fia je...then say bubye...tapikan encik A nampak smart gile!dengan sweater,seluar slack hitam,dengan kasut kulit..seriously menggoda fia...XD huhu

malam tu mesej dia then fia call dia...macam-macam kiteorang borakkan...masa call tu dia sempat bagi nasihat...huhu caring betul encik A kat cik fia ni..=D fia nyanyi lagu kat dia..dah la sakit tekak ni...dia suruh nyanyi pulak...

serious malam ni encik A jadi romantik sangat...cair fia...alahai encik A...sayang awak sangat-sangat!....thank you for today dear...I'm so happy can see you today...oh lupe thanks jugak too fatin,echa dengan afnan sebab teman fia jemput encik A tadi...thanks guys! =)

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum..=)

No comments: