Followers

Monday, March 6, 2017

Can't wait!

assalamualaikum

hai korang! rindunya nak berblog...harap korang sihat-sihat jela ye...=)
okay berbalik pada topik...kenapa "Can't wait!" ? hee sebenarnya In shaa Allah dalam bulan 4 ni fia telah menamatkan diploma dalam bidang sains dan komputer...wuuu

sepatutnya fia dah habis dah...tapi sebab fia banyak main...kena ada semester 6...nasib baik sem ni exam ada jarak antara subjek...kalau tak....hmm meraung la cik fia...tapi sadisnya nanti time birthday ada exam! patah kejap hati ni bila tengok jadual exam...

lepas habis ni fia nak buat apa? erm...ada perancangan yang fia dah susun...tapi fia kena gigih la nak capai perancangan tu...kisah hidup fia sekarang?bosan...tak ada benda menarik...

boyfriend?nah...tak nak fikir...buat sakit otak je nanti....so kita relax je single ;) hee
tapi lately ni fia selalu mimpi fia dah kahwin...entah kenapa...cerita dekat fya...dia kata...firasat aku mengatakan kau akan kahwin dulu dan kau tak sempat bercinta pun dengan laki kau tu...

fia dah geleng kepala...nak kahwin apanya bila lelaki approach, fia tolak...lagipun banyak benda fia nak capai...tak kahwin sekarang tak apa...fia bina empayar baru fikir kahwin...lagipun kalau dah jodoh tak kemana...tapi masalah si fya ni masin mulut dia...siap bet dengan farina yang fia akan kahwin dulu...

terdiam kejap nak kata okay tu...yang si farina mengapi-apikan fia...."kau bukan pantang dicabar ke?" terus fia kata okay...kepada sesiapa yang tertanya kenapa fia tolak lelaki yang cuba approach fia...

sebenarnya fia dah penat nak sayang orang...dah penat nak berharap...penat on everything yang berkaitan dengan cinta...haha macam teruk je putus cinta...fia banyak tengok fya...setiap kali ada masalah...mostly dia rujuk pada fia...mendengar masalah dia buat fia rasa macam...bercinta?tolong la...tak kuasa!

okay dah cerita pasal life fia yang tak berapa best tu...yang penting tak sabar nak habiskan diploma...nak kejar cita-cita...korang doakan fia tamat dengan flying colours! =) hee

okay guys...sampai sini je post fia untuk kali ni...bila fia rajin, fia akan update lagi...=)
assalamualaikum

p/s : fya tu kawan baik fia...nama dia hafizah sebenarnya...tapi sebab nama filipine dia Fya so mostly kawan-kawan dia panggil dia fya...jadi...korang jangan confuse ada dua ejaan...satu fia(me) dan satu lagi fya. =)

Wednesday, April 20, 2016

starting my life in the new environment

assalamualaikum

hai guys! lama dah tak menaip dekat blog ni...erm rindu rasanya...heh...alhamdulillah selesai semester 4 untuk course fia...harap je tak ada repeat..amin!

oh ye..I just celebrate my 20th birthday last 12 April...rasa macam cepat sangat masa berlalu...macam cepat sangat fia membesar...before this fia sambut birthday dulu...but now esya sambut birthday dulu daripada kak long dia ni...
getting my age but acting like kid ngee

so ni gambar masa celebrate birthday esya but ibu suruh potong kek sekali sebab fia punya birthday dengan esya punya birthday tak jauh...well at the end of the day...I just grateful when people still remember my birthday...still stay beside me no matter how tough I been through...Alhamdulillah for all the love and property that Allah gave to me...

sekarang ni kira fia tengah cuti sem...tapi cuti sem tak macam cuti la...sebab fia ada praktikal untuk cuti ni...haih...kena pergi praktikal...currently fia praktikal dekat rtm bahagian IT...masih cuba untuk sesuaikan diri dengan suasana pejabat...Alhamdulillah ada kawan dekat sini yang sama praktikal dengan fia tapi lain department...baru sehari jumpa terus boleh klik...

(dari kiri) atikah, hidayah, azidah dan faiz

okay guys...sampai sini je...jumpa di post yang akan datang..assalamualaikum 


Tuesday, February 16, 2016

people come and go

assalamualaikum

hey guys...sihat tak? fia harap korang sihat-sihat belaka..people come and go...kenapa tajuk begitu? erm let just say lately ni ramai sangat orang yang fia baru kenal...ada seorang lelaki ni jiran si fya tu ha...entah kenapa..sibuk minta no fia..mula-mula tak nak bagi...melayan...hmm apatah lagi...

tapi disebabkan fya..kena juga bagi...haih..yang perangainya..dia minta couple dengan fia..I was like..WHAT?! kau tak kenal aku terus minta couple...haih parah mamat ni...puas fia slow talk...kata kita kawan je dulu...punya degil kata nak couple juga...fia dah fed up...terus block...

ni lagi sorang..fia baru je kenal dia...nama betul dia fia tak tahu since dia tak pernah nak bagitahu padahal fia dah tanya banyak kali...fia panggil dia Mr.M...umur dia 4 tahun tua daripada fia...dah kerja tapi sekarang tengah cuti...he's nice...too nice to me...tapi...ada masalah sikit between fia dengan dia...that make me like...erm takpela...masa cuti..rajin la whatsapp fia...but since fia dah start balik kelas...hilang terus Mr.M...

people come and go...if we're worth it...they will stay with us...so sebab tu fia tak kesah...lagipun I'm happy the way I am now...sekarang fia dah semester 4...huwaa...makin susah dan makin stress! rasa macam nak give up pun ada...I'm still thinking what I want I do after graduate...future my study, get a job or get a job and doing part time study....

with Malaysia's economy right now...I don't feel like I want to future my study with this kind of situation....haih...peningnya fikir masa depan....hmm...need to think carefully before making decision...hmm 

okay guys..see you in the next post...

assalamualaikum

Thursday, December 17, 2015

Small world

assalamualaikum

Tersangatlah kecil dunia ni.Siapa sangka kawan sekelas fia masa sekolah rendah yang fia dah tak jumpa hampir 7 tahun boleh tiba-tiba muncul balik dalam hidup fia...jujur fia rasa tak cukup masa nak kejar balik 7 tahun tu nak tahu pasal dia...

Yang paling tak sangka dia dah kurus...orang lain semua dah transform...fia jela masih selekeh lagi...dan yang paling tak sangka dia sekarang dengan Fya...erm berjodohla korang...

Semalam pepagi buta fya call...then fia angkatla then gatal tangan si fya ni pergi bagi handphone dekat Hafiz...first soalan dia tanya fia "Su,kau tak bagitahu aku kan yang kau suka Amir Badukadir?" 

korang rasa fia nak react apa?fia dah maki dia...yang tersangat seronok pulak si Fya ni gatal cakap nak jumpakan fia dengan Amir Badukadir...Ya Allah! Tak nak jumpa dia...he just my past...zaman puppy love...sekarang tak anggap dia lebih daripada seorang kawan...

jahat betul si hafiz ni mengungkit cerita lama...masa fia masih dalam tempurung lagi...haha why fia cakap dalam tempurung?sebab masa zaman sekolah rendah...fia ni jenis tak kesah pakai apa janji ada...kalau tengok gambar lama fia mesti korang pun gelak sebab masa tu fia selekeh sangat...

kawan fia yang lain semua cantik belaka...fia je macam tercampak jauh sikit...heh...yela semua yang lain beauty with brain but me? erm brain without beauty...heh but nothing matters la...

fya kata dekat fia..."kau ada masa lagi 2 tahun untuk jadi cantik." sengal punya fya...nasib baik la best buddies so tak kesah sangat...

assalamualaikum

Monday, December 7, 2015

Complicated

assalamualaikum

what a day...start hari isnin quite bored...sebab? bila hari isnin je fia hanya ada dua kelas...gap pulak tersangat la jauh...nak duduk IPB macam mereput je rupa...time sekarang ni ibu semua dekat KLIA jemput angah balik daripada Thailand...

ok kenapa tajuk post complicated? sebab after many things happen...fia rasa manusia ni tersangat la complicated...for example...kita tengok dia baik je...tapi yang sebenarnya? dia dan Allah je tahu...

complicated fia dengan classmate fia ni...bila kerja kumpulan...orang minta benda nak buat kata tak apa dia boleh buat...ni bila orang bagi idea sibuk bash idea orang...then bagi idea bile orang bash bantai nak mengamuk...then ungkit-ungkit pasal kerja group sem lepas...kau tu lelaki kot bantai nak kata tak payah menyusahkan...

sekarang fia confuse...dia ni lelaki ke perempuan? perangai macam perempuan but fizikal lelaki...complicated sungguh...tetiba fia rindu dia...wuu siapakah dia? erm...heh ada la..hee...fia kawan je dengan dia...but he just keep on and on make me tak cukup nafas...perangai kadang-kadang...Ya Rabbi! rasa nak tumbuk je dia ni...

macam mana pun fia menyirap dekat dia...he always find a way to chill me down...puas fia ikut rentak but dia ni macam...errr tarik rambut dalam tepung je...but he's nice...rasa macam nak ajak dia ke sofea jane waterfall je...heh I just missed that place! nak harap pegi sesorang memang tak la awak...

yang fia kinda sedih hari ni sebab untuk semester ni fia tak boleh derma darah! huwaaaa.....setiap sem fia tak pernah missed nak derma darah...tapi sem ni fia tak boleh...hmm disebabkan fia tak sihat hari tu...then fia kena makan ubat antibiotik so fia memang tak boleh derma...akak tu kata kalau antibiotik lepas dua minggu baru boleh nak derma darah...

so patah hati sikit bila tak dapat derma darah...oh sekarang fia makin chubby...heh seriously fia banyak makan kot...pipi fia dah tembam! ambil gambar semalam rasa macam...kenapa muka nampak bulat? bila tadi timbang...hmm amik kau! naik rupanya berat badan fia...

oklah...I talk too much...need to stop right now...see you tomorrow...
assalamualaikum ;)

Friday, December 4, 2015

my diaries

assalamualaikum

korang semua sihat? fia? alhamdulillah... just lately ni je batuk-batuk...sakit tekak...dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni memang cepat jatuh sakit...

dah lama fia tinggalkan blog ni...dulu fia rajin up date dekat blog...this time...I will begin telling what happen in my life...

I live with the same people cycle...meet the same people all over again...but now...people keep on and on leaving me...they can't stand with me...

to others I just like...urm...a doll maybe...I have a heart but so easily being trampled by other...being betrayed by people that I dearly love...hurt me so bad...people might know my name...my life...but they don't actually know the truth...

making mistake that I regretted everyday I woke up just ruined my life...too many mistake for me to bare...too many secret I kept hidden...

fya asked me to change...to be more out spoken person...to feel confident of myself...to be someone that's beyond who I am now...

hurt too much make me just be passive as I am now...people might see I smile... but they maybe don't see I cried...people may see my laughter but they never see my disappointment...

it just difficult to open my heart like always...I pushed away people that use to be in my life...one thing that I remembered someone said...make your blog as your diaries....write anything that you want...

I'm trying to fullfill my dream...I just write...without stop...I will create
stories that I dreamed of...

I just trapped on a cage...to escape...it needs a miracle...even fya fed up and gave up on me...

meet you in next post...assalamualaikum

Friday, September 11, 2015

Final just around the corner

assalamualaikum

hey guys...miss me? haha okay...my final just around the corner...like what?seriously?sumpah takut semua ada...yela tahun ni kinda tough sem for me...3 subject coding, calculus lagi like...huwaaaaa rasa macam tak cukup masa...sekarang ni kinda relaks sikit...sebab lecturer fia dah pergi haji..so tak ada la kelas malam atau weekend lagi..yahoo! XD

erm...what's going on with me?fia sihat alhamdulillah..masih bernyawa,bernafas,berjalan, tersenyum, tergelak...having life like a normal people have...fia nak kongsi satu story...hari tu fia dengan kawan fia, farina pergi bukit broga...and guess who's driving? hee me! alhamdulillah selamat sampai dan selamat balik...thanks to farina juga sebab banyak berbual dengan fia masa fia drive so fia takde la fokus sangat on the road and nervous...mula-mula sebelum dia naik kereta tu fia cakap awal-awal "Wey, aku dah lama ni tak bawak kereta" buat muka nak nangis...farina just cakap "takpe..aku percayakan kau" pandai kawan fia tenangkan fia..haha

banyak kerja masih dalam proses...kelam kabut juga fia sem ni...hari ni birthday Siti NurFara Alia...buddies fia since we're standard 3 heh happy birthday dear...esok kite jumpa eh! hee dah bertahun fia tak jumpa dia...last fia terserempak dengan dia masa kite orang form 4 @ 5 macam tu...so almost 3 tahun jugak la fia tak jumpa dia...

fia nak cerita sikit...semalam masa fia buat calculus sambil dengar radio...ada pulak lagu aselehe...heh korang mesti pernah dengarkan? "aselehe ha lehe..." heh lama gila lagu tu...masa fia dengar lagu tu...fia dah gelak-gelak..why? hee actually lagu tu sebenarnya lagu yang fia buat perform kawad rumah sukan masa darjah 6...masa tu masuk kawad sekali dengan crush...wuuu crush...haha cinta monyet gitu je...never meant to be...and semalam..tak sangka..fia masih ingat lagi step tari dia selepas 7 tahun lepas fia buat persembahan tu...haha kinda fun! 

totally rindu dekat my ex-classmate yang gila-gila...especially 6 cekal...I have a great time with them..totally...walaupun infact fia selalu kena buli dengan certain of my classmate...but you know...masa tu budak lagi...fikiran tak matang...bila sekarang..benda tu la yang buat kita ketawa...fia actually tersangat nakal masa sekolah...fia pernah lekatkan tangan dekat meja mamat yang ejek fia dengan kawan-kawan fia...haha kelakar...muka dia time rasa tangan dia melekit...hahah...

rindu semua kawan-kawan sekolah rendah..ni kalau jumpa ni mesti muka semua dah lain...nampak matured...fia je..heh nampak lagi muka budak-budak...haha..I miss my another buddies..Nur Sabrina...erm...dulu masa darjah tiga fia, alia dengan sab berkepit je bertiga...ke mana pun bertiga...duduk dalam kelas pun bertiga...sekarang kite orang dah lost contact dengan sabrina...fia dapat cari balik contact alia je...well you know..time change people...maybe dia dah tak ingat fia...if I met you one day...I want to hug you sab...heh sedih pulak macam ni...okla guys..see you in the next post...love ya! assalamualaikum ;)