Followers

Friday, July 21, 2017

Mission Accomplish ✔

assalamualaikum

hai korang! lamanya tak update blog! terasa rindu nak menaip....harap korang sihat-sihat belaka...

Mission accomplish! lama fia mendiamkan diri....banyak benda fia dapat achieve...


  • fia dah bergelar seorang lepasan diploma (alhamdulillah) 😁
  • fia dah ada lesen motor! (selalu je bawak motor baru tang ni lulus ujian JPJ...pun alhamdulillah) 😂
  • fia dah tawan bukit tabur people! (alhamdulillah couldn't be more happier) 😊
fia memang dah lama sangat tak hiking sebab tak ada kawan...mesti korang macam kenapa tak pergi je sorang? heh sebenarnya fia ni agak penakut la jugak...so fia pergi hiking memang kena bawak kawan sorang...sekurang-kurangnya apa-apa jadi dekat fia ada orang tahu...nampak tak penakutnya tu? 😅

kawan fia ajak hiking...I was like ha okay...sebab fia rindu sangat nak hiking...rindu nak tengok nature...dia dah pesan awal-awal prepare stamina...time raya ni memang tak ada la cerita dia....😂


masa mula-mula sampai tu...I was like...oh....cantik tempat ni...fia tak tahu sebenarnya tu bukit tabur sebab kawan fia ni kata panjat bukit batu...dah naik baru dia cakap...I was like 😒 totally for someone yang first time pergi...korang jangan berani pergi sendiri..make sure korang ada yang guide sampai puncak...sebab fia rasa mencabar jugak bila panjat tu...ada la acah-acah rasa macam spiderman 😂 kasut fia yang rasanya boleh pakai lagi setahun dah tinggal hayat macam lagi 6 bulan je...tangan fia pun calar sikit sebab tergesek dekat batu banyak kali

bagi fia trail dia memang mencabar your mental dengan fizikal....banyak guna lutut, tangan...kira macam rock climbing jugak...nak naik I take about 2 hours nak turun take about 1 hour macam tu....mental bila korang kena panjat batu tu...you really have to support your weight...tak ada tali so on...memang kena berani..buang rasa takut tu jauh-jauh...kawan fia memang bagi moral support supaya fia boleh buat...

but totally view dia memang cantik sangat...rasa macam walaupun penat tapi bila kuasa Allah tu rasa macam hilang semua...balik dari hiking terus sakit kaki tangan fia...maybe sebab fia dah lama tak exercise...so memang sakit jadinya...









Ni dah on the way nak turun

Penghujung east tabur!








Besar gila pokok ni! At first I was like...ni pokok betul ke? macam pokok orang buat je 😂

Ni part paling takut ni 




The view mesmerize me 



Saya dah tawan East Tabur!







fia memang nak sangat panjat bukit tabur...Alhamdulillah tercapai jugak...terima kasih dekat kawan fia sebab bawak fia hiking...terima kasih jugak dekat dia untuk gambar yang lawa-lawa ni....hajat tercapai! In shaa Allah ada masa nak daki lagi....

banyak lagi fia nak kongsi...tapi masa tak mengizinkan...In shaa Allah nanti fia update lagi....kita jumpa di post yang akan datang...

assalamualaikum 😊

Monday, March 6, 2017

Can't wait!

assalamualaikum

hai korang! rindunya nak berblog...harap korang sihat-sihat jela ye...=)
okay berbalik pada topik...kenapa "Can't wait!" ? hee sebenarnya In shaa Allah dalam bulan 4 ni fia telah menamatkan diploma dalam bidang sains dan komputer...wuuu

sepatutnya fia dah habis dah...tapi sebab fia banyak main...kena ada semester 6...nasib baik sem ni exam ada jarak antara subjek...kalau tak....hmm meraung la cik fia...tapi sadisnya nanti time birthday ada exam! patah kejap hati ni bila tengok jadual exam...

lepas habis ni fia nak buat apa? erm...ada perancangan yang fia dah susun...tapi fia kena gigih la nak capai perancangan tu...kisah hidup fia sekarang?bosan...tak ada benda menarik...

boyfriend?nah...tak nak fikir...buat sakit otak je nanti....so kita relax je single ;) hee
tapi lately ni fia selalu mimpi fia dah kahwin...entah kenapa...cerita dekat fya...dia kata...firasat aku mengatakan kau akan kahwin dulu dan kau tak sempat bercinta pun dengan laki kau tu...

fia dah geleng kepala...nak kahwin apanya bila lelaki approach, fia tolak...lagipun banyak benda fia nak capai...tak kahwin sekarang tak apa...fia bina empayar baru fikir kahwin...lagipun kalau dah jodoh tak kemana...tapi masalah si fya ni masin mulut dia...siap bet dengan farina yang fia akan kahwin dulu...

terdiam kejap nak kata okay tu...yang si farina mengapi-apikan fia...."kau bukan pantang dicabar ke?" terus fia kata okay...kepada sesiapa yang tertanya kenapa fia tolak lelaki yang cuba approach fia...

sebenarnya fia dah penat nak sayang orang...dah penat nak berharap...penat on everything yang berkaitan dengan cinta...haha macam teruk je putus cinta...fia banyak tengok fya...setiap kali ada masalah...mostly dia rujuk pada fia...mendengar masalah dia buat fia rasa macam...bercinta?tolong la...tak kuasa!

okay dah cerita pasal life fia yang tak berapa best tu...yang penting tak sabar nak habiskan diploma...nak kejar cita-cita...korang doakan fia tamat dengan flying colours! =) hee

okay guys...sampai sini je post fia untuk kali ni...bila fia rajin, fia akan update lagi...=)
assalamualaikum

p/s : fya tu kawan baik fia...nama dia hafizah sebenarnya...tapi sebab nama filipine dia Fya so mostly kawan-kawan dia panggil dia fya...jadi...korang jangan confuse ada dua ejaan...satu fia(me) dan satu lagi fya. =)

Wednesday, April 20, 2016

starting my life in the new environment

assalamualaikum

hai guys! lama dah tak menaip dekat blog ni...erm rindu rasanya...heh...alhamdulillah selesai semester 4 untuk course fia...harap je tak ada repeat..amin!

oh ye..I just celebrate my 20th birthday last 12 April...rasa macam cepat sangat masa berlalu...macam cepat sangat fia membesar...before this fia sambut birthday dulu...but now esya sambut birthday dulu daripada kak long dia ni...
getting my age but acting like kid ngee

so ni gambar masa celebrate birthday esya but ibu suruh potong kek sekali sebab fia punya birthday dengan esya punya birthday tak jauh...well at the end of the day...I just grateful when people still remember my birthday...still stay beside me no matter how tough I been through...Alhamdulillah for all the love and property that Allah gave to me...

sekarang ni kira fia tengah cuti sem...tapi cuti sem tak macam cuti la...sebab fia ada praktikal untuk cuti ni...haih...kena pergi praktikal...currently fia praktikal dekat rtm bahagian IT...masih cuba untuk sesuaikan diri dengan suasana pejabat...Alhamdulillah ada kawan dekat sini yang sama praktikal dengan fia tapi lain department...baru sehari jumpa terus boleh klik...

(dari kiri) atikah, hidayah, azidah dan faiz

okay guys...sampai sini je...jumpa di post yang akan datang..assalamualaikum 


Tuesday, February 16, 2016

people come and go

assalamualaikum

hey guys...sihat tak? fia harap korang sihat-sihat belaka..people come and go...kenapa tajuk begitu? erm let just say lately ni ramai sangat orang yang fia baru kenal...ada seorang lelaki ni jiran si fya tu ha...entah kenapa..sibuk minta no fia..mula-mula tak nak bagi...melayan...hmm apatah lagi...

tapi disebabkan fya..kena juga bagi...haih..yang perangainya..dia minta couple dengan fia..I was like..WHAT?! kau tak kenal aku terus minta couple...haih parah mamat ni...puas fia slow talk...kata kita kawan je dulu...punya degil kata nak couple juga...fia dah fed up...terus block...

ni lagi sorang..fia baru je kenal dia...nama betul dia fia tak tahu since dia tak pernah nak bagitahu padahal fia dah tanya banyak kali...fia panggil dia Mr.M...umur dia 4 tahun tua daripada fia...dah kerja tapi sekarang tengah cuti...he's nice...too nice to me...tapi...ada masalah sikit between fia dengan dia...that make me like...erm takpela...masa cuti..rajin la whatsapp fia...but since fia dah start balik kelas...hilang terus Mr.M...

people come and go...if we're worth it...they will stay with us...so sebab tu fia tak kesah...lagipun I'm happy the way I am now...sekarang fia dah semester 4...huwaa...makin susah dan makin stress! rasa macam nak give up pun ada...I'm still thinking what I want I do after graduate...future my study, get a job or get a job and doing part time study....

with Malaysia's economy right now...I don't feel like I want to future my study with this kind of situation....haih...peningnya fikir masa depan....hmm...need to think carefully before making decision...hmm 

okay guys..see you in the next post...

assalamualaikum

Thursday, December 17, 2015

Small world

assalamualaikum

Tersangatlah kecil dunia ni.Siapa sangka kawan sekelas fia masa sekolah rendah yang fia dah tak jumpa hampir 7 tahun boleh tiba-tiba muncul balik dalam hidup fia...jujur fia rasa tak cukup masa nak kejar balik 7 tahun tu nak tahu pasal dia...

Yang paling tak sangka dia dah kurus...orang lain semua dah transform...fia jela masih selekeh lagi...dan yang paling tak sangka dia sekarang dengan Fya...erm berjodohla korang...

Semalam pepagi buta fya call...then fia angkatla then gatal tangan si fya ni pergi bagi handphone dekat Hafiz...first soalan dia tanya fia "Su,kau tak bagitahu aku kan yang kau suka Amir Badukadir?" 

korang rasa fia nak react apa?fia dah maki dia...yang tersangat seronok pulak si Fya ni gatal cakap nak jumpakan fia dengan Amir Badukadir...Ya Allah! Tak nak jumpa dia...he just my past...zaman puppy love...sekarang tak anggap dia lebih daripada seorang kawan...

jahat betul si hafiz ni mengungkit cerita lama...masa fia masih dalam tempurung lagi...haha why fia cakap dalam tempurung?sebab masa zaman sekolah rendah...fia ni jenis tak kesah pakai apa janji ada...kalau tengok gambar lama fia mesti korang pun gelak sebab masa tu fia selekeh sangat...

kawan fia yang lain semua cantik belaka...fia je macam tercampak jauh sikit...heh...yela semua yang lain beauty with brain but me? erm brain without beauty...heh but nothing matters la...

fya kata dekat fia..."kau ada masa lagi 2 tahun untuk jadi cantik." sengal punya fya...nasib baik la best buddies so tak kesah sangat...

assalamualaikum

Monday, December 7, 2015

Complicated

assalamualaikum

what a day...start hari isnin quite bored...sebab? bila hari isnin je fia hanya ada dua kelas...gap pulak tersangat la jauh...nak duduk IPB macam mereput je rupa...time sekarang ni ibu semua dekat KLIA jemput angah balik daripada Thailand...

ok kenapa tajuk post complicated? sebab after many things happen...fia rasa manusia ni tersangat la complicated...for example...kita tengok dia baik je...tapi yang sebenarnya? dia dan Allah je tahu...

complicated fia dengan classmate fia ni...bila kerja kumpulan...orang minta benda nak buat kata tak apa dia boleh buat...ni bila orang bagi idea sibuk bash idea orang...then bagi idea bile orang bash bantai nak mengamuk...then ungkit-ungkit pasal kerja group sem lepas...kau tu lelaki kot bantai nak kata tak payah menyusahkan...

sekarang fia confuse...dia ni lelaki ke perempuan? perangai macam perempuan but fizikal lelaki...complicated sungguh...tetiba fia rindu dia...wuu siapakah dia? erm...heh ada la..hee...fia kawan je dengan dia...but he just keep on and on make me tak cukup nafas...perangai kadang-kadang...Ya Rabbi! rasa nak tumbuk je dia ni...

macam mana pun fia menyirap dekat dia...he always find a way to chill me down...puas fia ikut rentak but dia ni macam...errr tarik rambut dalam tepung je...but he's nice...rasa macam nak ajak dia ke sofea jane waterfall je...heh I just missed that place! nak harap pegi sesorang memang tak la awak...

yang fia kinda sedih hari ni sebab untuk semester ni fia tak boleh derma darah! huwaaaa.....setiap sem fia tak pernah missed nak derma darah...tapi sem ni fia tak boleh...hmm disebabkan fia tak sihat hari tu...then fia kena makan ubat antibiotik so fia memang tak boleh derma...akak tu kata kalau antibiotik lepas dua minggu baru boleh nak derma darah...

so patah hati sikit bila tak dapat derma darah...oh sekarang fia makin chubby...heh seriously fia banyak makan kot...pipi fia dah tembam! ambil gambar semalam rasa macam...kenapa muka nampak bulat? bila tadi timbang...hmm amik kau! naik rupanya berat badan fia...

oklah...I talk too much...need to stop right now...see you tomorrow...
assalamualaikum ;)

Friday, December 4, 2015

my diaries

assalamualaikum

korang semua sihat? fia? alhamdulillah... just lately ni je batuk-batuk...sakit tekak...dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni memang cepat jatuh sakit...

dah lama fia tinggalkan blog ni...dulu fia rajin up date dekat blog...this time...I will begin telling what happen in my life...

I live with the same people cycle...meet the same people all over again...but now...people keep on and on leaving me...they can't stand with me...

to others I just like...urm...a doll maybe...I have a heart but so easily being trampled by other...being betrayed by people that I dearly love...hurt me so bad...people might know my name...my life...but they don't actually know the truth...

making mistake that I regretted everyday I woke up just ruined my life...too many mistake for me to bare...too many secret I kept hidden...

fya asked me to change...to be more out spoken person...to feel confident of myself...to be someone that's beyond who I am now...

hurt too much make me just be passive as I am now...people might see I smile... but they maybe don't see I cried...people may see my laughter but they never see my disappointment...

it just difficult to open my heart like always...I pushed away people that use to be in my life...one thing that I remembered someone said...make your blog as your diaries....write anything that you want...

I'm trying to fullfill my dream...I just write...without stop...I will create
stories that I dreamed of...

I just trapped on a cage...to escape...it needs a miracle...even fya fed up and gave up on me...

meet you in next post...assalamualaikum