Followers

Wednesday, April 20, 2016

starting my life in the new environment

assalamualaikum

hai guys! lama dah tak menaip dekat blog ni...erm rindu rasanya...heh...alhamdulillah selesai semester 4 untuk course fia...harap je tak ada repeat..amin!

oh ye..I just celebrate my 20th birthday last 12 April...rasa macam cepat sangat masa berlalu...macam cepat sangat fia membesar...before this fia sambut birthday dulu...but now esya sambut birthday dulu daripada kak long dia ni...
getting my age but acting like kid ngee

so ni gambar masa celebrate birthday esya but ibu suruh potong kek sekali sebab fia punya birthday dengan esya punya birthday tak jauh...well at the end of the day...I just grateful when people still remember my birthday...still stay beside me no matter how tough I been through...Alhamdulillah for all the love and property that Allah gave to me...

sekarang ni kira fia tengah cuti sem...tapi cuti sem tak macam cuti la...sebab fia ada praktikal untuk cuti ni...haih...kena pergi praktikal...currently fia praktikal dekat rtm bahagian IT...masih cuba untuk sesuaikan diri dengan suasana pejabat...Alhamdulillah ada kawan dekat sini yang sama praktikal dengan fia tapi lain department...baru sehari jumpa terus boleh klik...

(dari kiri) atikah, hidayah, azidah dan faiz

okay guys...sampai sini je...jumpa di post yang akan datang..assalamualaikum 


Tuesday, February 16, 2016

people come and go

assalamualaikum

hey guys...sihat tak? fia harap korang sihat-sihat belaka..people come and go...kenapa tajuk begitu? erm let just say lately ni ramai sangat orang yang fia baru kenal...ada seorang lelaki ni jiran si fya tu ha...entah kenapa..sibuk minta no fia..mula-mula tak nak bagi...melayan...hmm apatah lagi...

tapi disebabkan fya..kena juga bagi...haih..yang perangainya..dia minta couple dengan fia..I was like..WHAT?! kau tak kenal aku terus minta couple...haih parah mamat ni...puas fia slow talk...kata kita kawan je dulu...punya degil kata nak couple juga...fia dah fed up...terus block...

ni lagi sorang..fia baru je kenal dia...nama betul dia fia tak tahu since dia tak pernah nak bagitahu padahal fia dah tanya banyak kali...fia panggil dia Mr.M...umur dia 4 tahun tua daripada fia...dah kerja tapi sekarang tengah cuti...he's nice...too nice to me...tapi...ada masalah sikit between fia dengan dia...that make me like...erm takpela...masa cuti..rajin la whatsapp fia...but since fia dah start balik kelas...hilang terus Mr.M...

people come and go...if we're worth it...they will stay with us...so sebab tu fia tak kesah...lagipun I'm happy the way I am now...sekarang fia dah semester 4...huwaa...makin susah dan makin stress! rasa macam nak give up pun ada...I'm still thinking what I want I do after graduate...future my study, get a job or get a job and doing part time study....

with Malaysia's economy right now...I don't feel like I want to future my study with this kind of situation....haih...peningnya fikir masa depan....hmm...need to think carefully before making decision...hmm 

okay guys..see you in the next post...

assalamualaikum