Friday, December 30, 2011

thanks you guys...coz make me cry all night long

assalamualaikum...

malam ni fia tak henti-henti nangis...for many reasons...ok biar fia list kan sebab ape fia nangis...

  • fia buat satu kesilapan besar yang membuatkan mikhail tak cakap dengan fia..
  • encik A nak pindah SMV Melaka Tengah..9hb dia masuk...
  • family fia...buat fia nangis hari ni...
great kan?fia rase nak mati je...I'm too much suffer..too much..nobody know about it...encik D pujuk fia tadi...macam-macam cara dia cuba tapi fia tetap sedih gak...then encik D off sebab nak keluar..then cite kat ainna...fia nangis lagi...then fia chat dengan encik A...dia cakap dia dapat masuk vokasional...fia hanya mampu nangis...dalam keadaan menangis fia say congraz...

fia rase hari ni fia down sangat-sangat...fia tak makan pun...nangis je...puas fia call mikhail tapi tak dapat...then fia bukak fon..keluarkan sim card then masukkan balik...banyak mesej masuk...mesej dari mikhail banyak...fia dah happy yela mikhail tak mrajuk dengan fia...pastu ade mesej encik A...fia mesej ayie..dia pujuk fia..alahai walaupun dia cakap tak pandai pujuk tapi kata-kata dia menyejukkan hati fia...then call mikhail kejap...then dia angkat dengar suara macam baru bangun tido..fia serba salah pulak ganggu dia...

fia pun nak end call then mikhail cakap jap lagi dia call balik..mesej mikhail jap..kata pukul 12 nak call tapi tak call jugak..fia agak mesti dah tido balik ni...takpe la...esok janji nak jumpe tira kat taman bawah...fia nak report kat dia...then chat dengan sara jap...pastu chat dengan farah..

fia dah bosan..fia off dan tulis blog..time ni perut fia dah nyanyi lagu ape tah...huhu mogok hari ni tak nak makan...pagi tadi fia gi sekolah ade orientasi peralihan dan tingkatan 1..busy sangat pagi tu..fia yang datang saje pun kene tolong gak...fia geram dengan mikhail...pagi tadi cikgu suruh bukak langsir...tangga dah patah so mikhail gi amik meja pastu letak kerusi then panjat...dah la meja tu goyang-goyang...fia takut je mikhail jatuh je...fia pegang meja tu....takut je dia jatuh...dah la tinggi...lepas bukak semua langsir time untuk lipat...penat gak la...fia tunggu mak datang...beli buku then balik fia terus masuk bilik..perut sakit sangat so fia baring sambil mesej ayie dengan mikhail...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum..

Tuesday, December 27, 2011

maafkan saya,awak...

assalamualaikum

mula-mula fia nak mintak maaf kat encik A dan mikhail sebab fia terpaksa mungkir janji..sepatutnye esok kite gi main skate...but ayah fia tak bagi..fia puas pujuk ayah fia..tapi ayah tak bagi jugak...so dengan berat hati fia mesej encik A...fia nangis time mesej dia..fia terpaksa kecewakan dua orang yang fia sayang...kalau boleh fia nak happykan dia...fia tahu dia sedih and I need to cheer him up...walaupun encik A kata takpe tapi fia tahu dia kecewa...

mikhail pun cakap takpe..tapi fia tahu dia nak main roller skate lagi..dia nak belajar sampai pandai...really hope ayah bagi keluar esok tapi tak bagi jugak...nothing I can do...encik A macam ahli nujum..dia tahu fia nangis pedahal fia tak cakap pun kat dia...dia cakap mesej fia menggambarkan fia nangis...

fia nangis lagi hari ni...betul cakap encik A kalau dia dapat hati fia mesti dia nak nangis je kan?...yela dak cengeng..yeah!you call me that...I dont care...baju dia bagi sekali la menjadi saksi fia nangis hari ni...if dia tahu mesti dia marah kat fia...fia suke bile dia marah...muka dia nampak comel...biar orang kata dia tak kacak ke ape ke...I dont care!coz I'm in love with him!he love me just the way I am...I'm lucky coz had him in my life...

tapi fia kene lepaskan dia pergi...dia akan pergi Teknik...so I have to let him go...walaupun berat hati fia...hari tu baru 5 hari tak tegur dia...nanti?more than that...fia mahukan dia ada di sisi fia...tapi dia mahu pergi jugak...fia hanya mampu doakan yang terbaik untuk dia...sebab tu fia amik keputusan nak tanye cikgu boleh tak fia jadi pengawas...fia nak menyibukkan diri...nanti takdela fia ingat sangat kat encik A...dan menjadi pengawas adalah impian fia sejak sekolah rendah...fia harap dapat la fia jadi pengawas...

next year its gonna be tough...so fia kene study betul-betul...lebih-lebih lagi fia nak masuk science stream...kalau fia lalai...jawabnye fia akan meraung tengok result SPM nanti....next year will be new fia...new determination...and lastly new goals...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum

Monday, December 26, 2011

yeah!main go-kart lagi...

assalamualaikum...

yeah..hari ni main go-kart lagi...ok mula dengan pagi fia...bangun then mesej mikhail kejap...mandi..sarapan tengok cerita Ra.One jap...serius best cite dia...lepas habis cerita tu fia online kejap...then adik cakap "along gi siap nak kuar dah" fia pun bersiap cepat...

ok naik kereta fia tidur sampai kat cyberjaya...ayah bawak gi makan kat restoran saba masuk restoran crowded gile...duduk je kepala fia pening...berdenyut-denyut dapat air terus makan panadol...fia order fish and chip...serius sedap..lepas makan ayah bawak gi taman berdekatan dengan restoran..adik-adik ape lagi dia orang main la..mak fia duduk kat pangkin sambil baca novel ombak rindu...fia pulak gi duduk dekat dengan air pancut..melayan perasaan kejap...

then ayah bawak gi Shah Alam..tempat main go-kart...dapat main go-kart lagi tapi kali ni yang untuk dua orang...fia bawak adik fia yang kecik tu...terbabas gak la..langgar tayar...huhu...lepas tu fia bawak slow-slow...habis main..balik rumah...fia duk online..

mesej dengan mikhail..then mesej dengan ayie...dia nak ajak fia kuar..dia tanye fia tempat yang fia selalu pergi...fia ajak la gi main rollerskate dekat carrefour sri petaling...ayie nak tengok fia jatuh mase main rollerskate..."sayang,fia pandai main k..tak akan jatuh punye.." fia dalam dilema ni..parent fia tak bagi keluar pulak!aduh dah janji pulak tu dengan ayie...dah la dia sedih kang tak pasal-pasal tambah sedih pasal fia pulak...fia akan pujuk parents fia jugak...need to make ayie and mikhail happy or fia akan risau sangat pasal kekasih dan abang fia tu...

korang doakan fia berjaya pujuk parent fia k...moga dapat la fia jumpa ayie..untuk kali terakhir mungkin...rase nak nangis je skarang...wish me luck k...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Thursday, December 22, 2011

finally...=D

assalamualaikum..

semua orang tahukan hari ni amik result PMR...huhu ok fia bagitahu fia punye berape...3A5B!!yeah! The best part is mathematic fia A!serius terkejut...

ok nak cite dari mula...hari ni fia bangun awal...duk dalam bilik...fia dah cuak gile dah...asyik peluk fifi je...takut sangat-sangat...adik fia gelak tengok fia yang dah macam cacing kepanasan...

mesej dengan mikhail jap..pastu online jap...then gosok baju..mandi terus gi sekolah...sampai sekolah jumpe nadirah...sampai dalam dewan fia dah takut gile dah...ke hulu ke hilir...sampai je cikgu fia terus beratur..fia orang ketiga...sampai kat fia..aduh berdebar-debar...serius takut gile..jantung rase nak tercabut je...berdetak laju sangat..macam baru lepas lari kene kejar anjing...

tiba turn fia...fia duduk...cikgu tanya nama...fia cakap "Nurafiqa Suhaida" then cikgu cakap cari sijil...then cikgu cari slip...koyakkan..time tu nadirah dah cakap "result kau ok.." fia dah "nad kau jangan tipu nad" nadirah senyum then cakap "betul lawa gile result kau" cikgu pulak saje bagi lambat-lambat..nak buat suspen..cikgu bagi slip fia tengok..3A5B!time tu jugak fia jerit..haha lawak jugak la bile ingat balik mesti ramai ingat fia dapat 8A sebab menjerit kuat...then fia amik slip dengan sijil then lompat-lompat...then peluk nadirah...time tu memang fia rasa happy sangat yela maybe 3A je tapi sekurang-kurangnye takde C dgn D...time tu encik A ade kat belakang..tak tahu la ape dia fikir...haha..

fia check ape yang A...science(memang fia tak yakin dapat A walaupun subject favorite fia..),kemahiran hidup-pilihan 4(fia tak sangka dapat A sebab fia rase macam jawab cincai je) dan akhir sekali matematik!(serius subject ni yang paling fia suke tapi paling susah fia nak score A) tapi alhamdulillah rezeki Allah bagi fia dapat 3 A...then fia telefon mak fia bagitahu result...pastu fia mesej ayah,abang firdaus,nenek dengan atuk...

hanisah dapat 6A
fatin pun sama...
masitah dapat 8A
mukhlisah dapat 8A

well baguskan result dia orang?serius jealous!fia tanya pulak budak-budak sekolah lama -SMK Taman Seraya.. 32 orang dapat straight A...ramai pulak kawan-kawan sekolah rendah...

Rizki-8A
Hassan-8A
Hussin-8A
Najihah-5A 3B
Faris-4A4B
Hirzi-5A
Puteri-9A
Najmi-9A
Nadia-9A
Ameer-8A

serius pandai giler dia orang ni...dari dulu lagi..:) ok sambung balik cerita fia...amik buku teks then balik dengan hanisah...encik A mesej tanya berapa...then mesej dia kejap...sampai rumah terus online...then mak fia balik terus tengok result..as always mak fia marah sebab fia dapat bm-B...

then petang gi makan kat kedai abang zam...lepas makan gi rumah wan induk...tolong packing untuk majlis kahwin mak ngah...tengok nada cinta sambil packing...mak long dengan pak long baru sampai...then nak balik...fia minum air teh yang wan induk buat..lepas minum sure nak basuh kan? fia pergi dapur...nak letak cawan kat singki...then fia nampak ade ikan dalam singki..makin lame fia makin nampak jelas ikan ape...

dah dekat fia nampak ikan keli! fia terus lari melompat kat mak..dah nangis-nangis dah...ok fia memang tak suke gile dengan ikan keli,sembilang,belut.....serius fia geli...then fia nangis macam gelak pun ade...cakap ade ikan keli...terus wan induk marah pak long...huhu serius fia takut gile...pak long lagi menyakat..cakap nanti pak long bawak lagi besar..=='
fia dah nangis-nangis dah...then pak long gi singki fia dah takut fia lari kat mak long...serius geli!

nak balik pun fia takut nak pandang dapur...Ya Allah memang fia geli la dengan ikan keli,belut dan sembilang...balik singgah ABC..makan jap..then ayah fia sampai..ayah pulak bising pasal
result..fia diam je...mak ayah cakap tak kesah fia nak stay atau nak masuk asrama..so fia choose to stay!!yeah!

balik rumah terus fia bukak tv nak tengok cerita "biar mimpi sampai ke bintang" =D ade randy pangalila!!ngee handsome+cute la dia..habis cerita tu fia bagi makan pastu bersihkan sangkar kucing...then online...sampai 2:30 ngee....well tahun depan ramai jugak yang stay..yeah! dan fia dapat mempertahan jawatan bendahari PRS tu...Alhamdulillah fia bersyukur atas rezeki yang dilimpahkan pada fia..=)

okla sampai sini je post fia untuk hari ni..sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum..

Wednesday, December 21, 2011

korang ni...=='

assalamualaikum...

lagi satu hari je sebelum ambil result...serius berdebar...rase macam nak mati pun ade...abang-abang fia say good luck tapi macam takde effect langsung...huhu harap-harap result tak la teruk macam UPSR dulu...

oh ye...mesti korang tanye kenape tajuk dia "korang ni...==' " kan?sebabnye dua jejaka yang menghuru-harakan shoutbox fia....haha takde la huru-hara tapi cukup buat fia sakit jantung baca ayat dia...yop...please la jangan bagitahu semua orang..masak aku nak jawab nanti...lagi satu..kalau yang lain tahu..tak ke terkejut diaorang tu nanti...ayie tak nak orang tahu..seboleh-bolehnye dia nak rahsiakan...kat blog fia tulis nama dia...kalau sape yang kenal sape ayie tu harap di rahsiakan la ek...fia harap sangat korang bagi kerjasama(macam police officer la pulak..XD) dan nan..thanks for the back up bro!sayang kau la..ngee

ok berbalik kepada result PMR yang bakal diketahui kurang 48 jam....berdebar-debar...semua budak form 3 kecoh pasal ni...yela takut gile...fia pakat dengan lia ape kata kite pengsan sebelum cikgu umum result...haha memang terbaikkkk...hari ni alia ingatkan fia lagi..aduh..minah sorang ni...buat fia lagi cuak je..ade satu ni buat fia gelak tergolek je...

aq ade rase nk mati je ni (fia)

janganjangan. nanti ayie bunuh diri takdapt kawen ngan kau.
XPP (alia)

haha..kalau la betul...tak boleh bayangkan...kebelakangan ni fia selalu sakit..hurm sebab cuaca yang tak menentu kot...kat rumah hanya ade fia,adik dengan parents je...adik yang lagi dua orang tu tinggal rumah nenek...fia as always la help mum at gerai...tapi adik fia takde bertambah kerja fia....-membersihkan sangkar kucing dan memberi makan...everyday kene buat sorang-sorang..kalau adik lelaki fia ade..kiteorang akan ikut turn hari...tapi dah dia takde so kene la buat sorang-sorang...melayan dua ekor kucing tu kadang-kadang hilang stress fia bile tengok dia orang main...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Monday, December 19, 2011

dapat main go krat..yeah

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita ape yang jadi kat fia...malam tu zain call..borak dengan dia kejap pastu ended call then fia tido..pukul 7 lebih fia terjaga..then mesej zain jap...then mesej ayie pulak...ayie pagi-pagi dah buat fia gelak...then dia cakap dia nk jln nnt dia mesej lagi...then fia online sambil tengok tv kejap...

then mak cakap nak kuar jalan...then ayah bawak pergi tesco extra Shah Alam...lepas makan ayah bawak gi trek go-kart...10 minit 35 ringgit...yang penting hari ni fia dapat lepaskan gian...huhu fia nak main go-kart sangat-sangat...laju gile fia bawak sampai terbabas la...adik fia baru first time main so dia slow dulu pada awalnye...fia pulak dah pernah main..so tekan minyak sampai habis..release sikit tension fia...



getting ready to race! =D

dah lama tak main..mengigil tangan cik fia ni!

still can smile!=)

lepas habis tu memang rasa kepuasannye la...yela..fia bawak laju...memang lumba dengan adik fia..kalau dia lepasi fia..mesti fia menjerit kat situ pastu try potong adik fia balik...tapi last-last adik fia potong fia..dan fia tak dapat kejar...habis main tu rasa lega sangat...main go-kart fia buat macam melepaskan segala perasaan fia kat trek dengan memandu dengan begitu laju...lepas habis main je..fia rase minda fia ringan sikit...

then singgah pekan sungai besi makan cendol dengan ABC...lepas makan terus balik rumah...kat rumah fia terus tengok tv...lepas tu siap nak pergi rumah nenek...nak hantar adik fia...lepas hantar adik-adik fia ayah bawak pergi makan kat rumah lama fia...lepas makan mak ajak ayah gi pasar malam ampang..sebab mak nak beli durian...lepas beli durian ayah bawak gi downtown cheras...kat sana fia jumpa mikhail..actually jumpa secara sengaja...dalam perjalanan fia nak pergi rumah nenek fia mikhail dah mesej...sampai kat downtown fia mesej dia..then mikhail cakap dia nak gi downtown cheras jugak tapi lambat sikit...jumpa jugak la dengan dia...ngee


lepas habis shopping...kiteorang balik rumah...sampai rumah duk melayan kejap cerita seram...lepas tu mak fia tidur..yang fia duk mengonline,update blog dan chat dengan abang...=)
nasib baik adik fia yang nombor 2 tu ade...kalau tak mahu fia ketuk pintu tidur dengan mak...ngee...for your information fia ni penakut sikit...ngee...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum..

Friday, December 16, 2011

a great day!thanks ayie and thanks abg..=)

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi kat fia hari ni...
okla first thing hari ni fia keluar dengan mikhail..actually natasya pun ikut tapi last minute ade hal...so fia kene pergi dengan mikhail...

mula-mula tunggu lrt sorang-sorang...then naik lrt sampai salak selatan...sampai salak selatan mikhail naik lrt sama tapi fia kat depan dia kat belakang...sampai hang tuah fia pun turun..fia berhenti tepi cari mikhail..setelah nampak dia kiteorang terus gerak ke times square...sampai-sampai terus gi tingkat 3 cari cinema..sampai cinema line dah beratur panjang walaupun baru 14 minit...sampai kat counter tiket beli tiket wayang ombak rindu...fia dah tengok cerita tu..so fia just teman mikhail tengok wayang je..then tengok wayang sampai pukul 2...

then kiteorang gerak ke carrefour sri petaling sebab mikhail nak sangat main roller skate..sampai sana terus ke tingkat 7...bayar 40 ringgit then mintak roller skate...yang fia boleh kata amatur..yang mikhail dia baru nak mula..macam bayi jalan jatuh...sampai pukul 3 kiteorang main kat situ...then gi mac donald beli aiskrim sundae...lepas makan terus menuju ke stesen lrt...fia turun dulu...time tu hujan so fia ke gerai dalam keadaan basah...nasib baik jumpa adik fia...dia naik motor so fia tumpang la..sampai gerai tolong mak bukak gerai..susun lauk-pauk...fia makan lepas tu rasa tak larat sangat...fia suruh adik fia hantar balik..

sampai rumah fia online jap..tengok nada cinta pastu tido..bangun kepala sakit...tapi gagahkn jugak turun bawah hantar barang kat adik..lepas tu balik fia mandi then online lagi...fia mesej dengan mikhail..then ayie mesej..dia pujuk fia..huhu dah tak boleh nak diam diri je...so fia mengalah...ade mesej dia yang buat fia sayang sangat kat dia...

sbb lme sngt..rse sunyi plk..
tu bru sehri..nie da 5 hri..lain bze woo..
xde la sunyi sngt..tpi boleh la..
btol nie..nti bkn ayie yg rndu su yg rindu...
hehe..
mne ade org btpk sblh tngn..misti la rindu..btl x tipu
oke..serius nie..betol rindu kalau x sms su sebulan..
jngn ngis..ayie x le tngk o dngr fia ngis..itu sngt brhrga..(time ni rasa nak nangis sangat..)

fia nak nangis baca ayat dia..fia beruntung sangat dapat dia...fia bersyukur sangat pada tuhan kerana temu dan kenalkan fia dengan dia...hanya tuhan yang tahu bertapa sayangnye fia terhadapnye...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum...

Wednesday, December 14, 2011

my day fill with happiness =)

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita ape yang happen kat fia...

pagi tu fia asyik mesej dengan mikhail je...best betul..satu hari suntuk fia mesej dengan mikhail...macam-macam kite orang borakkan dari soal cintan-cintun sampai la soal kesihatan..hee fia suke...takde la fia bosan sangat hari ni...kalau tak fia akan cari someone untuk cheerkan fia...

petang fia pergi niaga macam biasa...khamis fia nak keluar dengan mikhail dan natasya...huhu nak tengok ombak rindu sekali lagi la...hee best-best actually nak teman mikhail tengok cite ombak rindu..sebab dia tak tengok lagi..huhu nampaknye jatuh lagi la air mata fia..

okla hari ni ayie tegur fia...tanya kenape fia macam ni...fia kene la cakap jugak...dia pun say ok...lepas habis niaga fia balik rumah terus bukak tv tengok cerita cinta elysa...lepas tu tengok cerita aku bukan tomboy..huhu best!

fia duduk bosan-bosan fia edit gambar profile facebook fia..cantum-cantum jadi la macam yang bawah ni....lawa tak?hee...dok bosan-bosan fia edit la gambar...ni semua gambar yang pernah jadi gambar dp facebook fia...oh ye gambar yang fia pegang camera tu ayie yang amik..mase tu kat pejabat felda buat projek sejarah...huhu sweet memory..

  • koleksi gambar dp facebook fia =D
okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai berjumpa dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Tuesday, December 13, 2011

sorry sayang =l

assalamualaikum....

hari ni fia nak cerita ape yang jadi kat fia hari ni...

first thing,fia mintak maaf sangat kat sayang(encik A)...fia terpaksa buat tak layan mesej ayie walaupun hati meronta-ronta nak balas mesej tu...tapi fia tetap kuatkan hati fia...buat sementara fia nak sendiri dulu...fia nak tenangkan diri fia...

hari ni fia nangis lagi...fia cakap kat kawan fia.su x nk tgkkwn2 su nangis..let me cry alone!su anggup lepaskan semuanye asalkan semua orang yang su sayang happy T^T..su rela jgk lepaskan ayie kalau dy blh dengan org lain...walaupun hati su hancur...su sanggup zain...iye fia sanggup buat semua tu...

hari ni fia tak tahu kenape dengan fia...asyik nak nangis je...apela nak jadi dengan fia ni...huhu nasib baik alia tenangkan fia..thanks lia sayang kau sangat-sangat dan sorry zain...fia takde niat nak lukakan hati zain...too ayie-maafkan fia...fia nak masa bersendirian...let me to be alone...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Sunday, December 11, 2011

balik kampung..=D

assalamualaikum...

hari ni fia balik kampung..yeah!balik kampung biasa la..duk meng-riuh rendahkan rumah nenek..haha...ok pagi tu gi makan kat pekan sungai besi...lepas tu ibu beli durian...

then pergi rumah nenek...sampai je lepas salam atuk,nenek dengan nyang duk borak-borak dengan dia orang pastu nenek cite pasal bende-bende halus..huhu seram gak bile dengar nenek cerita...then turun bawah makan durian..tapi fia tak makan durian...lepas tu fia duk kat beranda...pastu borak-borak dengan adik fia..then masuk rumah tengok tv kejap..

pastu duduk kat buaian...borak-borak lagi dengan adik fia pastu amik gambar kat buaian...fia masuk kejap lepas tu keluar balik...fia tengok nenek fia tengah petik buah rambutan...fia pun masuk rumah amik plastik pastu keluar balik...tolong nenek kutip buah yang jatuh.. pastu nenek fia nak petik buah rambutan yang tinggi pakai galah..pastu undur punye undur kaki nenek masuk dalam longkang pastu nenek jatuh terduduk dan belakang tu ade pasu bunga besar..pasu tu jatuh..pastu fia tahan fia batai gelak..kelakar sangat time tu..nenek pun batai gelak sekali..ketawa fia masih bersisa then fia tolong nenek fia bangun pastu tanye nenek ok tak...nenek fia cakap dia ok...lepas tu nenek petik lagi buah rambutan...

sampai sekarang kalau fia ingat memang fia bantai gelak...haha nenek-nenek..she will do anything for her grandchildren...sayang nenek sangat-sangat!lepas dah habis petik buah rambutan..nenek suruh adik fia bersihkan daun-daun yang bertaburan...ade je alasan adik fia..haha

lepas tu masuk dalam rumah borak-borak lagi dengan nenek....lepas tu atuk bagi duit..ngee kalau balik kampung kadang-kadang nenek dengan atuk bagi duit..sukenye!lepas kiteorang balik...pergi tesco kejap beli barang dapur lepas beli barang dapur terus balik rumah...

sampai rumah fia kemas sangkar kucing yang dah berselerak akibat dua ekor kucing kesayangan fia ucuk dengan tok..lepas tu fia tidur kejap..rase tak larat..(kebelakangan ni fia selalu rase sakit...tak tahu kenape..)pastu fia bangun online...
oh yea..encik A chat dengan fia..tapi fia tak layan...fia nak sendirian buat masa terdekat ni...16 disember fia ok balik.. ;)

bersebab sebenarnye fia nak sendirian...tak boleh cite nanti dia baca...huhu then fia remove sorang "kawan" fia...mesti tanye kenape kan?sebab dia tu buat fia bengang sangat kat dia...dia suke ugut-ugut fia...dan fia tak tahan lagi!!!cukup!kalau dia add fia balik memang fia tak akan approve...lantak la...sape suruh dia buat fia bengang...fia dah cakap dengan dia tapi dia degil so fia remove je dia...ok pastu fia borak dengan abang mikhail..ngee..best dapat abang cam dia...takdela fia bosan kalau on facebook..

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...

a sad day..thanks sebab buat fia nangis

assalamualaikum

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi...hari fia nangis je...terlalu banyak yang membuatkan fia nangis hari ni...

fia sedih bile bace satu blog ni..nama blog tu sugarr bunny storyy (: fia rase mesti ade yang pernah bacakan?yela ramai yang share...mase fia mula-mula bace memang menitis air mata...

fia tak dapat bayangkan kalau fia berada di tempat dia mesti fia akan menangis je...it really sad when you lost someone you really love...fia betul-betul sedih bile bace blog dia...fia tahu dia sedih..kecewa..fia tahu dia sayangkan arwah boyfriend dia..kalau fia pun mesti fia nangis hari-hari...dari blog dia fia tahu yang mereka saling sayang menyayangi...

lagi 4 hari genap la sebulan fia dengan ayie couple..=D rasa sekejap je..rase macam baru semalam dia mintak couple dengan fia...huhu sedar tak sedar je...macam-macam fia lalui...suka duka...bagi fia semuanya manis belaka...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum...

Saturday, December 10, 2011

yeah!dapat main roller blade...happy birthday ibu dan sara

assalamualaikum...

sebelum tu nak wish kepada ibu tersayang Puan Rosilawati binti Haji Abdul Rahim dan Nuralia Maisara iaitu adik kesayangan fia Selamat Hari Jadi..kak long doakan semoga ibu dan adik dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki....

hari ni fia dapat main roller blade...dah lame fia tak main..dulu masa fia sekolah rendah ade roller blade tu pun cousin fia bagi sebab dah tak muat..kalau main kat atas jalan tar memang banyak kali fia jatuh..

okla nak cite ni..mak fia cakap nak pergi main roller blade pastu mak cakap kene tunggu ayah balik...so sementara tunggu fia online facebook dulu..pastu siap-siap..ayah fia dah balik tunggu ayah fia siap..pastu kiteorang gerak ke carefour sri petaling...

bayaran dia 20 ringgit bukak pukul 10 pagi sampai 10 malam...fia,adik lelaki fia,adik perempuan fia dan mak fia yang main..mula-mula main memang kekok yela dah lama tak main...banyak kali jugak jatuh...sakit hips fia...yela asyik jatuh terduduk je...tapi 10 minit lepas tu dah pandai main...

kiteorang main sampai 5:40 lepas tu ayah bawak pergi makan kat ampang lepas makan terus balik rumah...sampai rumah terus fia landing...rasa badan tak larat sangat..terus fia tido..pastu mak fia kejut suruh mandi dulu pastu fia masuk dalam bilik nak sambung tidur pastu mak fia kejutkan lagi suruh fia mandi...pastu fia mandi dan online facebook sambil bukak blog...pastu adik fia cakap nak pergi downtown so fia pastu mak fia cakap nak pergi downtown so fia kemas sangkar kucing pastu bersiap ala kadar dan gerak ke downtown...

sampai sana macam-macam kiteorang tengok...pastu tu fia jumpe sugarglider!!serius comel!geram fia tengok tapi harga dia..RM300 beb!aduh kalau nak bela kene buang pulak dua ekor kucing tu...huhu takpela...fia beli baju 2 pasang...yang adik fia dapat beg sebagai hadiah hari jadi...balik fia terus online...

  • pemain roller blade amatur =D

  • fia try to move faster =='

  • fia dan adik fia mencuba roller blade =)

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Friday, December 9, 2011

again one day with him =/

assalamualaikum..

hari ni fia nak cerita.. korang mesti pelik..again?yup again...semalam dia mesej fia...tapi hari ni takde pun..takpe la dia busy tu...sebab ahad ni dia ade race kat sepang...fia doakan ayie berjaya...

okla hari fia bermula seperti biasa dan hari ni duduk rumah je...satu hari fia duk online facebook...and doing part time job tolong abang kesayangan fia..sape lagi kalau bukan encik D...oh ye!lupe fia nak cerita yang sekarang ni fia dah ade abang angkat baru...ngee...ala beza umur dengan fia pun cume setahun..nama dia mikhail...tapi fia panggil dia mika...hee best kawan dengan dia...

fia suke jugak kacau dia...best kawan dengan dia tapi kalau dia moody...jangan kacau dia..sebab time tu dia akan monyok je..dia seorang ketua pengawas...hebat abang fia ni kan?haha kalau dia bace ni mesti dia bangga..hadoh abang sorang tu...tak boleh kite puji sikit..nanti bangga..haha takpela abang fia jugak..

okla takde ape nak cerita lagi...
sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum

Thursday, December 8, 2011

finally...dapat tengok cerita Ombak Rindu =D

assalamualaikum..

hari ni fia nak cite ape yang jadi semalam...seperti tajuk post fia untuk hari ni fia dapat tengok Ombak Rindu!sedu sedan jugak fia dalam panggung tu...sampai sekarang sedu-sedan lagi..terutama sekali bile dengar lagu dia..

Izah-comel,ayu dan sweet!
Harris-romantik,setia,sweet dan handsome!ngee..=D

so sweet bile mereka berdua...oh ye sebelum pergi tengok wayang ayie mesej fia...dia cakap dia dah habis kerja..so lepas ni dia free...yea!I like it..=P

ok berbalik kepada movie ni...kalau boleh bagi star fia bagi 5/5!best cite tu...

kat sini fia selitkan

lirik lagu ombak rindu nyanyian hafiz dan adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

Tuesday, December 6, 2011

wee best day ever..thanks awak!

assalamualaikum...

hari ni fia nak cite ape yang happen...hari ni fia pergi muzium negara..ok honest ni seumur hidup tak pernah jejakkan kaki kat muzium negara...kalau lalu tu banyak kali la jugak..

ok seperti biasa ayah akan pergi office dulu..pastu ayah bawak makan MacDonald..kat MacDonald fia makan prosperity burger...pergh..sedap giler..=D

pastu ayah bawak kiteorang ke muzium negara...ayah bawak ke muzium sebab ade pameran upin ipin...dia tahu yang anak-anak dia suke sangat dengan upin ipin termasuklah cik fia ni..=D

sampai je kiteorang terus bergerak ke pameran upin ipin...ramai budak-budak(yela takkan nak expect orang tua ramai..) pastu bayar tiket masuk..dewasa RM12 kanak-kanak RM6...lepas tu kiteorang masuk main muzium dia...fia tengok busana perkahwinan semua ade mutiara..pastu masuk pameran barang kegemilangan melaka...then masuk pulak ke zaman pemodenan...

bakal perdana menteri =,=

me and my brother...

my dad,my brother and my sister =D

bakal angkasawanita negara...=D

"sheikh muszaphar shukor perempuan"...kata adik fia =='

my mum =)

watch in 3D..

ruang makan rumah opah! =D

meja belajar kak ros...

fia buat muke comel pulak..>,<

pondok tempat upin ipin dan kawan-kawan bermain...

my brother

kak cik with upin and ipin turtle version..=__=

kak cik and upin

jejak upin dan ipin di muzium negara...

balik je fia terus mandi lepas tu bagi kucing makan...fia duduk kat luar sambil pegang phone sebab encik D cakap nak mesej fia..tibe-tibe phone fia vibrate...tanda mesej masuk...fia ingatkan encik D mesej rupenya encik A!hee memang miss gile kat sayang fia yang sorang tu..mesej dia mula-mula...

Fia da x demam dah..?

fia rase nak nangis je...fia ingat dia tak kesah but I'm wrong..He does care!

Orng suro mkn ubt x nk...kalau fia mkn ubt time tu sure trus sehat..hehe
he really care...time tu fia rase disayangi sangat...terima kasih kepada ayie...

Aik nak merajuk ke...
alolorgh..meh sini nk
pujuk..:-)

Nk choclate beryls x..?

Ermm..bunge..sekuntum suda la..

Tdi kte suruh pujuk...msti la kne sweet...^^.

:-)..nak ke ayie sweet hari hari...

Nak ek..molek2....

Ye la..msti la kene sweet..nti nurafiqa suhaida lari...
time ni masa fia merajuk dengan dia...fia rase dia la lelaki paling sweet yang pernah fia kenal...oh yea..fia ade duga dia..fia cakap la takut dia yang lari...then mesej ni buat fia makin sayang dan menghapuskan semua perasaan tak elok yang fia simpan...

Sesungguhnye..seseorang lelaki itu harus tetap setia pada wanita..

time tu fia berharap sangat jodoh fia dengan dia panjang sebab fia betul-betul sayangkan dia..kalau la semua lelaki macam ayie mesti gadis-gadis tak akan menderita sebab cinta kan?
pastu encik D mesej...pukul 10 ayie dah nak tidur so fia sambung mesej dengan encik D...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

wee dapat oakley!

assalamualaikum...

hari ni nak cerita ape yang jadi...fia gi Port Dickson...dan fia dapat beli oakley baru!yeah dapat juga beli satu oakley...balik tu terus bergaya dengan oakley baru...hee =D

kat PD ayah ade kerja pastu kite orang gerak ke teluk kemang...adik-adik fia mandi..fia malas nak gi mandi sebab dah petang sangat...ni antara gambar kat teluk kemang...=)

  • makan keropok sotong =D

  • nampak fia gemuk la...huhu =,=

  • time tanam adik! =D

  • fia and my lovely mum

lepas dah puas mandi terus gerak balik...sampai KL pukul 9 lebih..pastu singgah kedai abang Zam...gi makan..lepas tu terus balik...balik je fia kemas sangkar kucing-kucing kesayangan fia..lepas kemas fia melantak online sampai pukul 3:50...hoho jadi burung hantu pulak fia ni..ngee..=D

borak dengan mikhail pastu borak dengan alia...banyak gile borak dengan alia...dari hal zaman sekolah rendah sampai tahun depan nak masuk ape..miss gile kat minah sorang tu..kalau boleh nak jumpa dia...tapi busy la pulak..takpe tahun depan fia bile fia ade motor boleh fia gi rumah dia...

hari tu sakit nak demam pastu dah baik sekarang tangan fia pulak sakit..macam bengkak je..sakit sangat tapi fia paksa jugak buat itu ini..kene jadi degil jugak...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum..=)

Monday, December 5, 2011

satu hari yang memenatkan

assalamualaikum

hari ni fia nak cerita ape yang happen semalam...malam semalam fia rase nak demam je...tapi pagi tu alhamdulillah dah sihat...

pagi tu fia dengan family pegi breakfast kat kuchai...lepas makan terus ke tempat kerja ayah fia kat USJ...lepas tu tunggu customer ayah datang...lepas habis urusan kerja ayah cakap nak bawak kiteorang gi genting...ayah baru cakap pedahal kiteorang bawak baju untuk mandi je sebab dah janji dengan mama nak gi desa water park hari ni tapi mama pergi dulu yang kiteorang pergi kemudian..pastu ayah pun bawak kiteorang pergi desa water park..

sampai desa water park fia cari mama...pastu jumpa bang long dengan bang ngah then kiteorang menuju ke tempat mama...lepas nampak mama kiteorang duduk...fia pergi tukar baju...then terus cari bang long,bang ngah dan adik fia...puas fia pusing satu desa water park tu tapi tak jumpa...pastu pergi balik kat mama dengan ibu fia..cakap tak jumpa dia orang..pastu ibu fia teman fia lalu lazy river...lepas tu thunderbolt dah bukak...fia pun terus cakap dengan ibu pastu ibu cakap nanti ibu datang...fia terus naik dan beratur...serius panjang gile line nak naik benda tu...

tibe-tibe jumpa bang long,bang ngah dan adik fia...fia pun suruh dia orang masuk line sekali...pastu ibu fia pulak sampai..then kite orang beratur la..sampai nak naik ibu fia dah takut...mase naik tu...yang lain jerit fia je yang gelak...sampai nak turun fia tak henti gelak..sakit perut di buatnye...

then kiteorang pergi kat mama...makan nugget kejap pastu fia sewa double tube...then pergi kat shock wave..tunggu ombak pukul 3:30...pukul 3:30 ombak dah mula so fia duduk atas tube yang lain semua kat kolam...makin lame makin tinggi...fia pun dah pening...dah lame sangat fia dah tak tahan..cakap dengan dia orang suh hantar sampai kat tempat cetek sebab fia dah tak tahan..elok-elok fia turun ombak pun habis...

pastu fia terus tukar baju...pastu pulangkan double tube tu...mama dah balik dulu...balik je ayah singgah pizza hut kat kuchai...lepas makan terus balik..sampai rumah je fia terus landing..sebab rase badan betul-betul tak sedap..then fia bangun...sebab ade mesej masuk rupenye ayie yang mesej...

dia suruh fia makan ubat tapi biasa la fia...makan ubat?aduh payah sikit la...sebab fia boleh tahan lagi tapi kalau berat sangat baru fia makan ubat...memang ingat hari ni nak mesej dia tapi takut kacau dia pulak..tup-tup dia mesej suh fia cepat sembuh...terharu tau dibeli perhatian macam tu...hee...mase tengah mesej dia fia dalam bilik baring..mase tu badan fia menggigil...jadi fia peluk teddy bear fia tapi fia menggigil jugak...

tapi hari ni fia rase sihat sikit...doa-doa la fia kembali lincah ok..=)
sampai sini je post fia untuk kali ni semoga bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Sunday, December 4, 2011

what a day =)

assalamualaikum...

hari ni fia rase tak sedap badan...rase nak demam je...macam mane la esok...esok ayah cakap nak pergi pasar shah alam...pastu deliver kereta dan pergi desa water park...

hari ni rumah fia riuh rendah dengan sepupu fia...dia orang datang rumah fia...fia seronok sangat...semua ade termasuklah abang long fia...kat gerai pun riuh rendah...best kalau ade dia orang...for sure fia akan gelak je sepanjang hari...

lepas tu kiteorang pergi rumah wan angah sebab ade kenduri...lepas makan kiteorang gerak balik rumah..mama(mak ngah) tidur rumah nenek fia...sampai rumah kiteorang bawak balik seekor anak kucing warna hitam...ayah bagi makan lepas tu bagi dia minum...it just a cute little kitten...kiteorang bagi name dia Tam...tam kalau tidur comel betul pastu dia suke menyelit celah-celah orang pastu tidur...

sekarang fia rase nak demam je...pastu fia asyik ingat kat encik A...aduyai...sakit nak demam plus sakit rindu kat dia memang best la kan...

so fia rest jela...tak nak makan ubat...hope esok pagi fia dah sihat...
okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang..
assalamualaikum...

Saturday, December 3, 2011

tambah sayang kat dia! =D

assalamualaikum...

lame fia tak update blog kan?busy sikit la...lagi pun takde benda yang best pun berlaku pada hari-hari sebelumnye...tapi semalam ade!cerita pasal encik A la...sape lagi kalau bukan buah hati fia tu...

hari fia start dengan penuh kebosanan...sebab time-time cuti ni setiap hari fia hampir same je...bangun,mandi,bagi ucuk dengan tok makan pastu bersihkan sangkar pastu terus tolong mak...bile free fia akan online facebook walaupun tahu semakin lame semakin membosankan...actually facebook tak bosan..cume bile orang yang fia sayang tak online dan fia tunggu dia tiap-tiap hari tapi tak jugak online tu yang buat fia bosan dengan facebook...

ok sambung...dah la fia sorang je kat rumah..adik-adik semua kat rumah nenek..so sambil-sambil online fia bukak lagu...bile keluar lagu yang fia suke mula la fia berdansa depan cermin...hahak XD kadang-kadang fia bile bosan akan jadi camtu..sampai adik fia yang kecik tu pun terikut...bile dengar lagu je dia nari...lebih-lebih lagi lagu stacy..bukan main sakan lagi dia menari...

then lepas siap masak...gerak ke gerai...hari hujan pulak...sampai gerai macam biasa bukak gerai...mase takde pelanggan fia akan main PSP...huhu nasib baik adik fia tinggalkan untuk fia..dia cakap takut fia bosan...sayang jugak adik fia yang sorang ni...fia nak bawak buku novel tapi macam lagi bosan adela...sebab novel tu fia buat macam buku tidur je...

then pukul 8:12 fia mesej dia...then dia reply..memang time tu fia rase nak lompat-lompat dah...yela rindu gile fia kat dia...hee...fia mesej dengan dia 9:47 sebab fia tahu pukul 10 dia akan tidur..cume fia je yang suke jadi burung hantu...hee sebab abang kesayangan fia jugak..yela dulu kalau fia nak chat dengan dia fia kene online pukul 1-2 pagi...fia sanggup tau buat semua tu...demi abang tersayang..hahak...ok2 kite sambung cerita ok..

fia nak gelak je bace mesej dia...dia memang pandai kalau nak buat fia gelak..ade je akal dia kalau nak bagi fia happy...tu yang fia sayang sangat tu kat dia...dia akan lakukan ape saje untuk buat fia tersenyum...ni sikit mesej yang dia hantar kat fia..
  • x baik rindu kt ank trune orng.. (encik A)
  • haha yela..sye je yg rindu dy...dy x rindu kite pun..yela sapela sye utk dirindui kn?(fia)
  • awk suhaida..knpe..brdose rindu kt anak dare orng..(encik A)
  • yeke?yela awk..ikut jela ckp syg sye ni =) (fia)
tapi bagi fia dia menjaga batas pergaulan antara kami...fia tahu semua tu...sebab tu fia sayang sangat kat dia...lagi pun fia girlfriend pertama dia dah tentu dia tak biasa...fia pun macam tu...tengah cube biasakan diri...kalau boleh fia tak nak kehilangan dia...fia nak dia terus setia berada di sisi fia dan terus menjaga hati fia...it only take a minute for him to stole my heart but it take a long time for him to say "I like you"

cara dia menyentuh hati fia...tiada seorang lelaki pun pernah buat fia macam ni...fia harap dan berdoa agar jodoh fia dengan dia berkekalan...amin(cewah!ayat fia jiwang habis...fikir pasal jodoh pulak pedahal PMR belum lagi tahu resultnye ape)...fia,fia...tak tahu la ape nak jadi dengan anak dara yang sorang ni...XD

okla baik fia tamatkan sebelum fia merepek lagi...okla sampai sini je post fia kali ni sampai bertemu di post yang akan datang..
assalamualaikum..

Wednesday, November 30, 2011

my day..=D

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita pasal ape yang jadi kat fia hari ni...ok fia nak cite sikit pasal semalam...semalam fia mesej dengan ayie...serius happy gile semalam...
fia gurau la dengan dia...

fia:kalau su nak ayie boleh?XD
ayie:amboi...belum mse nyer lgi..masih pnjng lgi..

dalam hati fia gelak je...orang gurau dia fikir serius pulak... tapi ade mesej dia yang buat fia melonjak...

tpi ade la jgk prsan rindu kt su..

fia dah senyum dah mase baca mesej ni...yela...ingatkan fia je yang menanggung rindu..rupe-rupenye dua-dua menanggung rindu...hee sweet plak encik ayie ni...tapi ade satu lagi mesej yang buat fia cair...

:-)..okey..gud nite..^^..
kirim salam syg kt suhaida tau..
aduh dia ni...makin sayang fia kat ayie...ngee...=D

ok cite pasal hari ni pulak...oh ye ummi buat fia nangis hari ni...fia mesej dengan ummi...pastu dia cakap

  • k,,ayie dulu pernah suka aku..suka sangat

  • tapi dy tak tau aku suka dia

  • so dia igt dia syok sendiri

  • then kau muncul dlm hidup dia

  • kau dgr mslh dy

  • kau manja2,gurau,cari psl ngn dia

  • tiba2 dy pun suka sikit kat kau

  • tp y still suka kat aku..just aku dah cple ngn s

  • so y buat keputusan dy pilih kau

  • okay then kau tanya,,kalau aku tak cple ngn s

    mesti dy pilih aku kan ?

  • then dy jawab YER SAYANG

  • means kau tu cuma spare tyre ke ?


ummi...aq x sangka ummi...I really do love him...I REALLY DO ='(
how could he????

  • wey

  • kau ni,,ni contoh je laaa =="


kau ni!buat penat je aq nangis...
ok2 contoh...
time fia bace yang atas tu...fia rase jantung fia macam nak tercabut...kalau betul fia tak tahu nak cakap ape...memang fia nangis la...kalau korang diperlakukan begitu mesti korang sedih pedahal korang sayang dia sangat-sangat....

ok lagi satu cite...fia gi makan tosai kat restoran ABC...pastu ade sorang abang ni tanye "kak,ade nampak perempuan pakai baju pink tak keluar dari restoran ni?" fia pun cakap la tak...then mase fia makan fia perasan yang abang tadi tu ke hulu ke hilir macam mencari sesuatu...fia agak dia cari perempuan yang ditanya tadi la kot...

then lebih kurang 10 minit lepas tu nampak mak cik yang sekali dengan abang tu tarik sorang perempuan ni..dia pakai baju pink..agaknye abang tu cari perempuan tu kot...sampai kat bus stop fia nampak perempuan tu meronta-ronta supaya dilepaskan..yang mak cik tu tetap pegang dia..tapi abang tu pukul dan terajang perempuan tu...semua pelanggan kat restoran tu menyaksikan adegan tu...dua kali perempuan tu kene pukul dengan abang tu...yang perempuan tu pulak macam nak melawan...pastu mereka naik kereta dan bergerak...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

Monday, November 28, 2011

banyaknya masalah...

assalamualaikum...

mesti ramai yang tanye nape tajuk dia "banyak masalah" betul tak?actually kawan-kawan fia...dia orang luahkan kat fia..sebagai kawan dan sebagai seorang prs fia kena dengar cite dia orang dan membantu mane yang fia mampu...

ok...bermula dengan kawan fia...encik sedih la fia gelarkan dia...sebab dia suke sangat sedih-sedih pastu nangis...dia ade problem dengan cik comel...rumit jugak masalah mereka ni.. dari pagi sampai malam encik sedih chat dengan fia...cite pasal problem dia je..fia jadi pendengar setia...

pastu pulak my lovely twin,ainna ade problem dengan sorang girl ni...kacau dia la buat tu la ni la...terus fia cakap "kau unfriend dia pastu block dia" yela kalau dah add pastu kacau korang tanpa henti mesti korang rimaskan?dan akan block orang tu kan...buat ape nak kawan dengan orang yang menganggu ketenteraman kite....betul tak?

satu lagi masalah...iaitu masalah fia..=='' masalahnye adelah fia terlalu merindui ayie...fia tahu dia busy tapi....ahhh FIA TERLALU MERINDUI DIA....fia tak tahu nak buat macamane...hanya membaca mesej dia yang boleh menghilangkan rindu fia pada dia...tapi masalahnye FIA DAH DELETE SEMUA MESEJ! aduh..ni pasal mesej tak hantar kat orang la...sebab katanya memory full so fia delete la semua mesej pedahal boleh hantar...memang rase nak campak je fon..tapi sayang pulak..yela baru je repair tak kan nak rosakkan pulak...

so takpe fia save mesej baru pulak...cite lame simpan dalam minda dan hati...hee XD
okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang..

thanks Dad and thanks ayie...=D

assalamualaikum...

kan phone fia hilang kan?jadi sekarang pakai phone lama...E90
boleh pakai cume speaker dia rosak..then ade yang patah..hee ganasnye cik fia ni..

so ayah dah repair semua so its like a new phone...hee boleh la call dia nanti...=D
bercakap pasal dia(ayie) sekarang ni fia jarang chat atau mesej dengan dia..sebab dia busy dan fia faham dia...dia mesej fia..dia cakap dia tak nak fia nangis...dia nak fia kuat...hati fia tersentuh dengan kebaikan dan kasih sayang yang dia tunjukkan..

sebab tak selalu mesej...ia membuatkan fia rindu gile kat dia...tapi fia kene faham dia...fia tak nak gaduh dengan dia pasal benda kecik lagi..jap lagi?yup fia pernah gaduh..actually tak sampai gaduh pun..cume ade salah faham sikit...

dan fia harap tu kali pertama dan kali terakhir fia gaduh dengan dia...dulu mase sebelum couple pun ade gaduh jugak almost a month kot kiteorang tak bertegur sapa..aduh menanggung rindu fia tiap hari...seksa gile...terus fia serik...tak nak gaduh dengan dia lagi...

sekarang ni fia rase semua benda nak cerita kat dia..tapi dia busy so fia luahkan kat blog dan dia akan bace...hee well nanti adela dia tanya itu ini pasal ape yang fia post..

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Saturday, November 26, 2011

malangnye nasib

assalamualaikum...

hari ni fia nak cerita ape yang jadi kat fia..ok the first thing parents fia dah tahu phone fia hilang...teruk jugak fia kene marah...tu la fia degil sangat...

patutlah hari ni macam-macam petanda...mak mintak phone la...adik-adik kene marah la...serik betul...nasib baik ade phone satu lagi..tapi speaker rosak pulak..so boleh mesej je...

tapi nasib baik ayah fia cepat sejuk...menggigil jugak fia...memang time tu fia dah nangis dah..lepas tu fia diminta menelefon orang yang disyaki...lepas dah tanye itu ini..dan berpuas hati..fia mintak maaf kat dia...sorry kepada yang fia suspek...really sorry...

then masuk bilik fia baca yassin...then mesej afnan shahir...nak mesej ayie sure dia dah tidur...
so fia tunggu esok je...then ayah panggil fia...then ayah cakap nanti ayah baiki phone lama fia...tukar casing betulkan yang mana yang rosak...

fia serba salah...memang dalam hati fia menyumpah seranah orang yang amik phone fia tu...tak guna betul...kalau fia dapat orang tu memang fia lenyek dia macam kentang!geram betul fia...
takpe..ada lori ada bas,ada hari fia balas! fia yakin orang yang curi barang fia tu akan dapat balasannye...

okla...sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu dipost yang akan datang....
assalamualaikum

Wednesday, November 23, 2011

I have such a great day...thanks to him =D

assalamualaikum....

dua tiga hari kebelakangan ni fia tak update blog sebab takde ape nak cerita..ok hari ni fia nak cerita...hari ni fia,ayie,ajim dengan ariff keluar pergi KLCC

fia bersiap pukul 8:30 then terus pergi taman...tunggu hazim...sampai je kat taman fia tengok ajim takde pastu fia pergi rumah dia...mamat tu tak siap lagi..sementara tunggu fia betulkan pashmina...then kiteorang gerak ke TBS tapi fia jalan dulu dia kat belakang...

sampai TBS fia terus cari kedai nak beli wafel dengan tisu sebab time tu fia lapar pastu berpeluh pulak tu...ariff tak sampai lagi so kiteorang kene tunggu dia pulak...pukul 10 baru dia sampai...==''

sampai kat kaunter LRT Bandar Tasik Selatan kiteorang kene beli token...bende baru..manela fia nak tahu..=='' so having problem nak naik LRT...nasib baik ade abang polis tu tolong..kalau tak...aiyoo memang fia tak pergi la jawabnye..

sampai KLCC ayie dah mesej tanye kat mana...then bile nampak dia kiteorang saje menyakat...pergi masuk bookstore...dia tak perasan..then kiteorang keluar dari persembunyian..then dia bising sebab kiteorang lambat...

then ariff nak jumpa kawan dia kat taman KLCC so kiteorang follow...takde pulak kawan dia...then kiteorang menapak ke Kinokuniya dan fia beli 2 buah buku novel baru "akulah cinderella" dan "gelak tergolek"...lepas tu kiteorang menapak ke food court then fia beli aiskrim...lepas makan kiteorang terpaksa berpisah...fia dengan ayie ajim pulak dengan ariff...ajim siap pesan dengan ayie "kau jage dia baik-baik" fia rase nak gelak je tapi dalam hati fia cakap "tak kan buah hati aku nak lukakan aku pulak kot"

lepas tu ayie dengan fia puas tawaf KLCC tu...masuk kedai tu kedai ni...macam-macam...lepas tu fia dengan ayie pergi Kinokuniya sebab kaki fia sakit dan fia nak duduk...kelakar betul ayie...buku jatuh la...main nyorok-yorok kat kedai buku la...haha it become sweet memories...then kiteorang lapar so kiteorang pergi food court dan kiteorang makan nasi ayam..dah la dua orang je...aduh jantung fia dah dup-dap-dup-dap dah kalah orang lari pecut...lepas tu kiteorang cari ariff dengan ajim...ayie call ajim pastu fia dengar ayie cakap "iye,aku jage dia dengan baik" dalam hati fia cakap "yup!kau jage aku dengan baik and you should get 10 marks dear"...then kiteorang pergi kat tempat pancut cari ajim dengan ariff...

puas kiteorang cari ajim dengan ariff tapi tak jumpa...banyak kali ayie call ajim...ajim asyik bagi petunjuk yang tak jelas je...then fia dengar ayie cakap "aku dah habis dah date dengan dia,aku dah puas,dia dah puas"dalam hati fia cakap "yup aku puas dapat jumpa kau hari ni..dapat aku melepaskan rindu kat kau..." then kite orang cari diaorang kat playground pulak then jumpa diaorang...

pastu ayie call kawan ariff tanye kat mane...lepas tu fia lari masuk kat tempat playground...pastu fia suruh ayie cari fia..tapi last-last fia jugak yang mengalah keluar dari persembunyian fia..then menuju ke KLCC balik sebab ariff nak makan...tapi sampai sane diaorang tak nak pulak...fia sedih bile ayie cakap "mungkin tahun depan aku pindah ke" dan satu lagi "ala takpela ni last kite jumpa"

fia tak nak kali ni kali pertama dan terakhir...fia nak dia ada disisi fia...anyway fia happy sangat!seronok keluar dengan diaorang...dapat jugak fia merase keluar dengan dia...yang sepatutnya keluar berempat jadi keluar berdua pulak...dari group ke date...hee =D

he really makes my day...I have such a great day today..and thanks to him...
Love you so much dear...=D

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang...