Followers

Saturday, February 25, 2012

Happy birthday atuk!

assalamualaikum...

lama fia tak update blog...hmm hari ni hari jadi atuk fia yang ke 71!selamat hari jadi atuk...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...=)

okla pagi tadi fia ade kelas add math kat sekolah...then fia balik jalan kaki dengan fatin...sampai rumah duk depan pc jap bukak facebook tengok ape yang patut...then offline...nak pergi beli buku tapi mak tak tinggal duit pulak...alahai...takpela..

then mak fia balik...makan nasi ayam then online lagi...bosan la...duk mengonline je...then tadi gi tesco beli kek kat the kings..then terus pergi rumah nenek...sampai rumah nenek terus ke dapur letak kek then salam atuk,nenek,mak ngah,pak ngah....then turun balik nak prepare kek atuk...then susun lilin...yang besar ade 7 dan 1 yang kecik....cukup umur atuk fia 71 tahun...

lepas potong kek..fia suapkan atuk...then fia duk atas tengok tv...korang baca pun kinda bored right?apetah lagi fia...bosan hari ni...anyway Happy Birthday Haji Abdul Rahim! =)

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Friday, February 17, 2012

baru ku kenal siapa kau yang sebenarnya!

assalamualaikum

korang mesti nak tahu sape yang fia maksudkan dalam title tu kan?berkait pasal abang fia la...hmm sekarang ni dia layan fia macam sampah!tak tegur,tak bercakap langsung!kalau fia bertugas pun dia tak kan lalu kat tempat fia bertugas...hari rabu tu ade merentas desa then petang tu ade kokurikulum...mase perjumpaan kelab badminton..dia mesti la ade kan..

then dia ajar teknik servis...then shutter cock tu kene fia...dia just pandang je fiza hulur shutter cock tu baru dia amik..and not even say sorry...hari ni pulak dia offline chat dengan fia...memang fia rase nak marah jela...baru adik kenal sape abang sebenarnya!

oh ye!semalam genap la 3 bulan fia dengan encik A couple!yeah!satu pencapaian yang bagus! =D makin meluap-luap perasaan rindu fia semalam..hari ni dia balik!dia mesej fia..lagi tambah rindu kat dia!!sweet pulak encik A! "rugi kalau ayie x rindu su" dalam hati alahai,sweetnya sayang aku ni!huhu melting!esok nak call dia!serius tak sabar menanti esok!

hmm esok ade kelas add math!huhu nak kemas kelas lagi esok...hmm...seminggu ni fia rase nak marah je...angin tak baik je...tak tahu kenape...fia slalu cerita masalah kat nadira edora dengan syaza...thanks guys!especially to nadira yang sentiasa memberi nasihat dan jalan keluar bagi masalah fia...thank you so much nad!

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang
assalamualaikum..=)

Monday, February 13, 2012

nak nangis lagi! T^T

assalamualaikum...

hari ni satu hari yang sangat sedih bagi fia...hmm mungkin boleh agak sebab ape...ape lagi kalau bukan pasal abang fia...hmm hari ni pun dia layan fia macam sampah je...bila nampak fia mesti dia pandang benda lain...BENCI SANGAT KE ABANG KAT ADIK???abang dah tak kesahkan adik sakit ke adik sihat ke...tasya cakap "takde dia bukan macam tu" bukan macam tu??tapi dia buat tasya!dia buat aku macam tu!!

apela salah adik kat abang...explain to me!!tak heran dah kan kalau adik mati pun?everyday adik nak menangis....then sobri pulak tanye pasal abang fia...fia just cakap "mane la aku tahu..aku bukan bini dia" pedahal dalam hati menahan rasa sedih yang teramat sangat...sobri cakap "diakan abang kau" fia cakap la "dia dah tak mengaku aku adik dah!" masa tu air mata dah bertakung dah...

dah la hari ni mata fia ade eye beg!err...tak suka betul!bile senyum akan nampak la eye beg..serius muka fia nampak pelik...oh ye!encik A kirim salam kat fia!! =D
kakak dia yang sampaikan...first fia baru balik dari kedai abang zam beli makanan...then fia dengan norliwati masuk sekolah then terserempak dengan kakak dia...fia pun buat muka biasa jela..then kakak dia "ni su kan?" fia pun"ha'ah"(teragak-agak jugak nak jawab) then kakak dia cakap "ayie kirim salam" fia pun macam what? yela bukan dia marah ke fia couple dengan adik dia?tapi hari ni ok pulak...

geng kakak dia pulak cakap kat fia "kakak ipar tu" pastu geng diaorang gelak-gelak...segan fia dibuatnye...hmm keseluruhan hari ni sangat menyedihkan...hari-hari yang fia lalui tak lagi ceria..tak lagi seronok macam dulu...keseronokan dan kegembiraan macam dah menghilangkan diri dari fia...takde ape boleh buat fia jadi macam dulu melainkan kembalinya abang fia...tapi semua tu tak mungkin..kerana abang fia degil dan keras kepala...fia betul-betul rindukan dia!semua pasal dia fia rindu...suara,senyuman,lirikan mata...

sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...

what happen to me? T^T

assalamualaikum...

rindunye kat blog fia!hmm...slama fia tak update blog ni macam-macam happen kat fia...antaranye...

  • fia dah mula bertugas sebagai pengwas percubaan...alhamdulillah buat masa ni takde ape masalah...
  • fia kehilangan seorang abang yang paling rapat dengan fia...fia sedih sangat kehilangan dia...hari-hari fia mesti nangis...
  • kakak encik A macam marah kat fia...need time to think ape yang patut fia cakap kat encik A
  • sekarang makin lama fia kehilangan diri fia...really need a vacation to search myself...

hmm..fia hilang diri fia selepas kehilangan abang fia...really miss him!hari-hari fia nangis...ape salah fia sampai dia tinggalkan fia?bila fia dengar suara dia,fia sedih sangat...bila fia nampak dia,fia rasa nak nangis...fia kehilangan abang terbaik...fia tak tahu nak buat macam mane lagi...hilang semangat fia nak buat ape pun...fia tak tahu ape dah jadi kat fia..missing him really making me insane...fia tak nak makan...minum jugak...hmm...menangis sampai sembap mata...Abang,I miss you so much!!! ='(

fia sekarang tak same dengan fia yang dulu...fia sekarang akan berubah menjadi seorang yang pendiam...menyendiri..fia rasa tanpa abang fia...hidup fia sunyi..kosong...macam nak letak jawatan daripada jadi pengawas..tapi sayang la pulak..

fia tak tahu nak buat macam mane lagi...I really lost myself..my soul and my heart...so korang jangan tanya kenapa fia macam ni..kenapa fia macam tu...mungkin korang tak faham kenapa fia nangis hanya sebab kehilangan abang...dia rapat sangat dengan fia...ape yang jadi kat fia semua dia tahu...dia lah penghibur di setiap hari fia..hati fia sedih sangat...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...