Followers

Thursday, December 17, 2015

Small world

assalamualaikum

Tersangatlah kecil dunia ni.Siapa sangka kawan sekelas fia masa sekolah rendah yang fia dah tak jumpa hampir 7 tahun boleh tiba-tiba muncul balik dalam hidup fia...jujur fia rasa tak cukup masa nak kejar balik 7 tahun tu nak tahu pasal dia...

Yang paling tak sangka dia dah kurus...orang lain semua dah transform...fia jela masih selekeh lagi...dan yang paling tak sangka dia sekarang dengan Fya...erm berjodohla korang...

Semalam pepagi buta fya call...then fia angkatla then gatal tangan si fya ni pergi bagi handphone dekat Hafiz...first soalan dia tanya fia "Su,kau tak bagitahu aku kan yang kau suka Amir Badukadir?" 

korang rasa fia nak react apa?fia dah maki dia...yang tersangat seronok pulak si Fya ni gatal cakap nak jumpakan fia dengan Amir Badukadir...Ya Allah! Tak nak jumpa dia...he just my past...zaman puppy love...sekarang tak anggap dia lebih daripada seorang kawan...

jahat betul si hafiz ni mengungkit cerita lama...masa fia masih dalam tempurung lagi...haha why fia cakap dalam tempurung?sebab masa zaman sekolah rendah...fia ni jenis tak kesah pakai apa janji ada...kalau tengok gambar lama fia mesti korang pun gelak sebab masa tu fia selekeh sangat...

kawan fia yang lain semua cantik belaka...fia je macam tercampak jauh sikit...heh...yela semua yang lain beauty with brain but me? erm brain without beauty...heh but nothing matters la...

fya kata dekat fia..."kau ada masa lagi 2 tahun untuk jadi cantik." sengal punya fya...nasib baik la best buddies so tak kesah sangat...

assalamualaikum

Monday, December 7, 2015

Complicated

assalamualaikum

what a day...start hari isnin quite bored...sebab? bila hari isnin je fia hanya ada dua kelas...gap pulak tersangat la jauh...nak duduk IPB macam mereput je rupa...time sekarang ni ibu semua dekat KLIA jemput angah balik daripada Thailand...

ok kenapa tajuk post complicated? sebab after many things happen...fia rasa manusia ni tersangat la complicated...for example...kita tengok dia baik je...tapi yang sebenarnya? dia dan Allah je tahu...

complicated fia dengan classmate fia ni...bila kerja kumpulan...orang minta benda nak buat kata tak apa dia boleh buat...ni bila orang bagi idea sibuk bash idea orang...then bagi idea bile orang bash bantai nak mengamuk...then ungkit-ungkit pasal kerja group sem lepas...kau tu lelaki kot bantai nak kata tak payah menyusahkan...

sekarang fia confuse...dia ni lelaki ke perempuan? perangai macam perempuan but fizikal lelaki...complicated sungguh...tetiba fia rindu dia...wuu siapakah dia? erm...heh ada la..hee...fia kawan je dengan dia...but he just keep on and on make me tak cukup nafas...perangai kadang-kadang...Ya Rabbi! rasa nak tumbuk je dia ni...

macam mana pun fia menyirap dekat dia...he always find a way to chill me down...puas fia ikut rentak but dia ni macam...errr tarik rambut dalam tepung je...but he's nice...rasa macam nak ajak dia ke sofea jane waterfall je...heh I just missed that place! nak harap pegi sesorang memang tak la awak...

yang fia kinda sedih hari ni sebab untuk semester ni fia tak boleh derma darah! huwaaaa.....setiap sem fia tak pernah missed nak derma darah...tapi sem ni fia tak boleh...hmm disebabkan fia tak sihat hari tu...then fia kena makan ubat antibiotik so fia memang tak boleh derma...akak tu kata kalau antibiotik lepas dua minggu baru boleh nak derma darah...

so patah hati sikit bila tak dapat derma darah...oh sekarang fia makin chubby...heh seriously fia banyak makan kot...pipi fia dah tembam! ambil gambar semalam rasa macam...kenapa muka nampak bulat? bila tadi timbang...hmm amik kau! naik rupanya berat badan fia...

oklah...I talk too much...need to stop right now...see you tomorrow...
assalamualaikum ;)

Friday, December 4, 2015

my diaries

assalamualaikum

korang semua sihat? fia? alhamdulillah... just lately ni je batuk-batuk...sakit tekak...dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni memang cepat jatuh sakit...

dah lama fia tinggalkan blog ni...dulu fia rajin up date dekat blog...this time...I will begin telling what happen in my life...

I live with the same people cycle...meet the same people all over again...but now...people keep on and on leaving me...they can't stand with me...

to others I just like...urm...a doll maybe...I have a heart but so easily being trampled by other...being betrayed by people that I dearly love...hurt me so bad...people might know my name...my life...but they don't actually know the truth...

making mistake that I regretted everyday I woke up just ruined my life...too many mistake for me to bare...too many secret I kept hidden...

fya asked me to change...to be more out spoken person...to feel confident of myself...to be someone that's beyond who I am now...

hurt too much make me just be passive as I am now...people might see I smile... but they maybe don't see I cried...people may see my laughter but they never see my disappointment...

it just difficult to open my heart like always...I pushed away people that use to be in my life...one thing that I remembered someone said...make your blog as your diaries....write anything that you want...

I'm trying to fullfill my dream...I just write...without stop...I will create
stories that I dreamed of...

I just trapped on a cage...to escape...it needs a miracle...even fya fed up and gave up on me...

meet you in next post...assalamualaikum