Followers

Tuesday, January 24, 2012

ngee!BFF baru!

assalamualaikum

hari ni fia ade BFF baru nama dia Nur Natasya!selama ni dia slalu tolong fia tak kira ape pun problem fia...thanks tasya!sayang kau sangat-sangat!oh lupe pulak...Happy Chinese New Year untuk semua kawan-kawan fia...

fia ade satu lagi news!fia baru beli gitar!ngee!nanti fia menuntut dengan Afnan Shahir...thanks to him sebab sudi nak ajar fia!cuti CNY ni fia duk rumah je...homework berlambak tapi fia rase malas nak buat...#fia kau kene rajin!kau kene belajar betul-betul baru boleh capai ape yang kau nak!-talking to myself XD

cuti CNY ni hari-hari encik A mesej fia...alahai rindu kat dia membuak-buak!tak dapat digambarkan bagaimana perasaan fia kalau bercakap pasal encik A...fia nak sangat jumpa dia tapi dia sibuk...fia tak boleh la nak paksa dia...

esok nak gi jogging dengan fikri then tengah hari nak study dengan fatin dan atirah...semput la fia esok...hee!demi untuk kurus! XD

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang....
love you!
assalamualaikum

Saturday, January 21, 2012

yeah!happy sangat-sangat!

assalamualaikum...

semalam dah start cuti dan encik A dah balik!yeah!!serius happy sangat-sangat!rindu kat dia menggunung...semalam dapat chat dengan dia....tak boleh digambarkan betapa happynye fia semalam...pasal masalah yang berkait dia tu fia malas nak cakap...buat tak pernah dengar cerita-cerita tu...

ok semalam fia nampak dia on terus fia tegur dia!dah tak tertanggung rindu kat dia...dia cerita kat fia kat sane dia jadi ketua dorm,ketua kelas,ajk surau then dia dapat lawan badminton dengan sekolah teknik lain...dalam hati fia impress sangat-sangat!hebatnye dia..:D

fia cerita kat mikhail pasal ni then mikhail cakap ajak dia lawan...katanye nak tengok hebat tak hebat encik A...fia tak tanye lagi encik A pasal ni..malam nanti fia mesej dia...hope dia free la...boleh jumpa dia...rindu kat dia dah tahap maximum dah!kalau la rumah dekat for sure fia terus gi rumah dia..:D rindu nak tengok muke dia..rindu nak dengar suara dia..rindu nak dengar dia gelak...dan fia rindu nak tengok dia senyum!fia suke tengok dia duk sorang-sorang..muke macam takde prasaan...nampak dia matang...dia matang tapi fia?alahai macam budak kecik je..:D sape yang rapat dengan fia tahu la fia macamane...

rindula kt dy.. :D
rindu kite tak? XD
tipu la kalau kate tak rindu..
rindu la..

aduh..time ni rase nak melompat je...dia rindu jugak kat fia...makin tambah sayang kat mamat sorang tu...ngee!I miss you and I love you encik A! :D

okla sampai sini je post fia untuk hari ni semoga bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...

Thursday, January 19, 2012

yes I'm suck but you?worst than me!

assalamualaikum...

korang mesti tanye kenape tajuk dia macam tu kan?well fia gaduh dengan sorang mamat ni...malas nak cite panjang-panjang..wat sakit hati je...

kau cakap "ku sangkakan belian rupanya kaca!" hey,you don't know the real me! fia cakap Iloveyou tak bermaksud fia ade hati...yes,fia memang suke cakap Iloveyou kat orang sebab fia sayangkan semua orang...sakit hati la bace surat dia...haish rase menyesal ade perasaan rindu kat kau

thanks la untuk segala yang kau dah buat kat aku....oh ye!aku pun tak kisah kalau tak kenal kau langsung!thanks to atirah,mikhail,zain,fatin dan semua yang membantu fia handle masalah gile ni...jujur la fia memang still nak kawan dengan dia tapi dia?hurm entah la...malas nak panjangkan cerita..

oh ye!lupe nak cerita yang fia insya'allah fia akan dapat jadi pengawas...harap-harapla dapat...amin!hee...minggu depan dah cuti!yeah!dapat mesej encik A....rindu gile kat mamat tu...

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...=)

Thursday, January 5, 2012

yeah!moody time...=_=

assalamualaikum...

rindu kat blog fia ni...busy la lately ni..yela masuk science stream ni makin sibuk...plus fia merajuk kejap..huhu yela kalau nak cite mesti pasal encik A...nanti fia sedih sangat-sangat...
sekarang pun fia tengah sedih..yeah!good job!sebab ape?sebabnye encik A yang disayangi dan dikasihi akan masuk Vokasional Melaka Tengah minggu depan...so esok the last day fia jumpa dia kat sekolah...rase nak meraung je...tapi nanti orang cakap fia ni mengedik la pulak..so fia sabar...

then hari ni mase rehat fia duduk kat dalam bilik PRS...dia kat luar borak dengan taufiq dan aziman...fia asyik ke hulu ke hilir...serius fia rindu nak tengok muke dia...fia rindu nak dengar suara dia...oh ye semalam..fia mesej dengan dia..then dia suruh fia rungkaikan nombor ni 41156831968 263 4164771968 fia pun pelik la..macam mane nak buat ni...fia tanya la dia...then dia cakap mesej tulisan bergaris then tekan nombor tu...fia pun buat...satu per satu huruf yang kuar then fia nak nangis bile baca jawapan dia "I-love-you and I-miss-you" terharu gile la...encik A memang susah nak ungkap kata-kata indah tapi kalau di ungkap dia akan buat sampai fia cair!ngee...biar la orang nak kata ape...asalkan fia happy..=D

ok sambung kat sek..loceng bunyi fia pun terus gi beratur...then belajar macam biase...hari ni fia belajar kimia dengan add math...kene mula jatuh cinta dengan 2 subjek ni kalau nak betul-betul paham...ok bunyi loceng fia dengan atirah terus ke bilik kaunseling sebab nak tolong cikgu...then letak beg kat bilik kaunseling terus gi makan...kat koperasi terserempak dengan encik A...fia hanya mampu senyum..bagai nak luluh jantung fia tengok muke dia...then fia nampak dia dengan mak dia...fia agak mesti dia tengah uruskan nak pindah sekolah...then fia tengok dia sampai dia naik ke pejabat...

hari ni baru tahu yang amir dah pindah...sedih fia...he's a good friend...bukan dia je syakila pun same fia rapat jugak dengan syakila fia akan rindukan dia...hazim pun nak pindah...budak ni suke nyanyi kalau ade karaoke mesti dia masuk..mamat ni pandai cipta lagu..banyak lagu dia yang sedap...farah natasya jugak...budak comel ni pandai,sweet dan best kawan dengan dia...masitah dengan raja tak tahu lagi...hope dia orang stay la...

ok then fia dengn tira tunggu encik A kat bus stop...borak dengan fatin jap..then dia lalu..dia tak pandang fia pun..then tira dengan fatin cakap "bye *****" fia pun dah rase nak nangis dah...then gi makan jap..pastu masuk bilik kaunseling duduk kat situ..fia dah moody gile nak senyum pun rasenye tak boleh...kat bilik kaunseling fia moody je...asyik bercakap pasal encik A je..nasib baik tira tak kesah...sayang kau tira!

balik je fia memang rase tak bermaya...fia rase macam encik A dah bawak sekali separuh jiwa dan diri fia pergi...hari ni fia ibarat manusia yang tiada perasaan...puas tira pujuk tapi fia tetap macam robot...takde perasaan...serius fia tak tahu kenape fia bole jadi camni...
esok last day..dan fia akan spent time wisely esok...selamat tinggal sayang...saya akan selalu doakan awak berjaya...=')

  • Dak comel ni nama dia Syakila...will miss you kila!

  • Yang tinggi lampai tu nama dia hazim...song creater..yang sebelah tu pulak amir...rindu kat korang nanti..
okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Monday, January 2, 2012

1st January 2012 what a day!

assalamualaikum

hari pertama untuk tahun 2012...seperti biasa mikhail akan mesej fia...abang fia yang sorang tu kalau mesej dia tak masuk tak sah!hee...fia siap nak gi rumah afnan shahir sebab ade kenduri...fia gi sorang then jumpa afnan shahir dengan ariff daniel...fia tanye fatin dah datang ke?dia orang cakap belum so fia mintak number fatin kat afnan shahir sebab fia bawak fon yang satu lagi...then afnan shahir call fatin dan bagi fia talk dengan fatin...fatin cakap dia on the way..so fia tunggu kat pondok sorang-sorang sambil dengar lagu dan mesej mikhail....fia mesej dengan mikhail sampai fatin sampai..then tunggu aishah pulak...

then gi la rumah afnan shahir...ramai gile orang...masuk je salam dengan mak afnan shahir...then salam dengan wan...kat sana bbk(budak-budak kampung) semua ade...afnan fitri,afnan shahir,hazim,achot,reza,ariff sufian,yop,amir dan ariff daniel...kat sana fia gelak je...sakit perut dengan dia orang...

then fia singgah rumah fatin jap amik hadiah...hee jangan tak tahu tau fia dapat saguhati dalam k...pastu singgah rumah hanisah jap nak bagi hadiah cabutan bertuah...then naik tangga sampai rumah...mak ai semput fia...dah lame tak exercise..huhu dah gemuk dah...diet time!! fia salin baju then mesej mikhail sambil online...then mak bawak adik-adik gi mandi swimming pool..fia malas nak ikut...so mak suruh kemas rumah...then mak 10 minit lepas mak fia pergi fon ringing mak fia call cakap kemas rumah sebab nenek nak datang...so fia offline pastu lipat kain sambil mesej...then dengar orang bagi salam..dari suara fia dah tahu dah nenek dah sampai..

lepas lipat kain fia hantar kain yang dah berlipat tu kat bilik..then masuk bilik fia kemas ape yang patut...lepas kemas fia duduk luar dengan atuk...then ayah balik...call mak fia tanye kat mane...then mak fia cakap kat lif 5 minit lepas tu sampai rumah mak fia suruh bentang tikar nak makan...lepas makan atuk dengan nenek nak balik...sebelum tu nenek bagi fia 50 ringgit sebab dapat 3 A dalam PMR...ngee!then nak balik nenek bagi lagi 10 ringgit tapi semua adik-beradik fia dapat..so fia dapat 60 ringgit..hoho best-best!

then fia kemas tempat makan then masuk bilik online dan update blog....shoutbox dah tak boleh gune so fia tukar pakai cbox pulak..fungsi dia sama je...=) so kalau ade pape yang tak puas hati ke nak komen ke luahkan la kat cbox ok!

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

Sunday, January 1, 2012

selamat tahun baru...=)

assalamualaikum...

selamat tahun baru kepada kawan-kawan,abang-abang yang disayangi dan kekasih yang selalu berada di hati...fia tak akan lupakan segala kenangan 2011...alhamdulillah fia masih bernyawa sampai sekarang...Allah panjangkan umur fia...2012 azam baru..

Akan study betul-betul dan akan gembirakan semua orang terutama abang fia!^_^

semua orang nak tinggalkan fia...tinggalkan je la..fia memang dilahirkan untuk keseorangan...encik A nak tinggalkan fia...nadirah nak tinggalkan fia..fia sebenarnye terlalu sedih 2-3 tahun ni...selama ni..fia senyum semua tu fake smile je...takde sape tahu fia derita...

then mikhail hadir dalam hidup fia sebagai kawan yang kini menjadi abang angkat fia...semua fia cite kat dia..ape-ape fia kongsi dengan dia..result PMR pun fia share dengan dia dulu...thanks abang for everything...abang ceriakan balik hari adik yang makin lame makin bosan...

2012 akan menjadi lebih mencabar dengan study...huhu macam ni la kalau dapat kelas science..huhu tapi fia memang nak masuk kelas science...cikgu cakap budak science kalau tak boleh dalam science dia boleh pergi sastera tapi kalau budak sastera tak boleh pergi science..so fia ade advantage kat situ...

hurm..fia sebenarnye tak tahu nak jadi ape..maksud fia Cita-cita..nak jadi doktor tapi fia takut darah yang banyak...nak jadi astronomist tapi macam tak boleh je...huhu entah la..buat mase sekarang ni fia belajar je dulu..nnt la fikir nak jadi ape...

tadi ade hari terbuka kat kampung malaysia...fia nyanyi lagi hari ni..duet dengan fatin gak..nyanyi lagu jangan pisahkan...huhu mengeletar kaki dengan tangan fia...fia buat tak tahu je..senyum dan terus menyanyi...

lepas tu tengok bunga api kat taman...lawa giler!ade yang bentuk love dan ade tulis 2012...fia sambut tahun baru dengan kawan..dan mikhail walaupun dalam mesej je..=) sekali lagi fia ucapkan selamat tahun baru semoga tahun ni akan lebih baik dari tahun lepas...amin

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum