Followers

Saturday, June 30, 2012

Resepi Cinta

Coklat,tanda ku ambil berat
Bunga,tanda romantik cinta
Hadiah,perlukah untuk mu
Cinta,special untuk mu
Setia,selalu ku amalkan
Jujur,tidak akan kau sesali memiliki ku
Perhatian,amat ku harapkan dari mu
Kesabaran,slalu ku lakukan
Menjaga hati,slalu ku jaga dengan rapinya
Senyum,wajib bila bersama mu
Cemburu,tanda ku sayang pada mu
Ketawa,takkan hilang jika ku bersama mu
Sedih,slalu berkurangan bila bersama mu
Sayang,slalu ku serahkan di setiap hari ku
Puisi romantik,slalu ku buat dan serah pada mu
Ramah,setiap hari ku lakukan
Hati,telah ku serahkan sejak ku kenal diri mu
Kemanjaan,susah untuk ku lakukan
Kecomelan,hanya kau akan memuji
Keayuan,hanya kau slalu melihat
Kesungguhan,memiliki mu sepanjang hayat ku
Rindu,sentiasa di hati ku
Ucapan sayang,ingin ku ucapkan tapi tak terkata
Gambar,perlu ku dapatkan untuk melepaskan rindu
Cinta mu,penting bagi ku
Jika tiada cinta mu,maka hilanglah hati ku
Dan musnahlah resepi cinta yang kita lakukan selama ini
Tanpa diri mu,tak wujud resepi cinta...

Thursday, June 28, 2012

My Life Being Worst and Worst

assalamualaikum..

Dah lama kan fia menyepikan diri?huhu minta maaf sangat-sangat!fia busy sangat lepas bukak sekolah ni...oh lupa pulak nak cakap cuti fia best gak la..hee!first week fia jadi babysitter!huhu jaga budak kecik nama dia Amar Syukrina!budak comel,manja,mengada dan pandai!best jugak jadi babysitter..selain jadi babysiter,fia jugak ada kelas tambahan dengan cousin fia..he teach me pyhsics and add math..then minggu kedua fia bercuti ke Terengganu!hee the best part is my lovely cat pun kiteorang bawak sekali!

hmm...okla terengganu yang bestnya pantai...ok fia dah tak tahu nak cerita apa lagi pasal terengganu sebab kalau fia kena bagi star fia akan bagi 4/10 kalau nak tahu kenapa fia bagi markah 4 adalah sebab apa yang berlaku kat family fia masa kat sana...

hmm ok stop cerita pasal cuti..nak cerita pasal apa yang jadi kat sekolah 26/6 iaitu hari selasa yang lepas...ok first ada latihan dengan syarikat nike...fia pening kepala and almost muntah after latihan tu...then masalah kantin...pastu sejarah cikgu marah sebab tak siap nota..lepas tu mamat yang huru-hara kan hidup fia datang sekolah tengok awek dia lari..fia dah punch tanah dah time tu..nasib baik farhana ada tenangkan fia(thank farhana!)...

then time for me to run!fia masuk 400m..time lari pusingan pertama ok lagi time pusingan kedua kaki fia dah start sakit pastu dada fia macam kene tusuk...terus fia jalan...dah tamat larian fia terus duduk..hanisah dengan atirah tolong papah fia suruh bangun..pastu fia jalan then duduk kat tepi...then anis cakap kat fia "su,dompet kau hilang!" fia pun dah pelik..macamane boleh hilang?then anis cakap la yang fatin bagi dompet tu kat dia...

fia pun cakap takpe la bukan 100% salah anis...then fia nampak fatin pastu fia tanya dia mana dompet fia dia cakap dia bagi kat tasya..WHAT?!anis bagai nak rak cari dompet fia sampai nangis-nangis...dia boleh pulak cakap bagi kat tasya...then fia pergi cari tasya...then fia tanya tasya mana dompet fia..dia cakap dia bagi nur...PULAK DAH!aduh fia dah la sakit kaki plus sakit kepala..fia menapak balik ke padang cari nur..bila fia tanya nur,nur cakap takde pun..fia dah naik angin dah...fia bawak nur pergi jumpa tasya...then dia cakap macam tu la macam ni la..fia diam je..fia tak tahan fia punch tiang banyak kali..then fia dengan nur pergi amik beg..then hafizah pulak tanya pasal dompet fia...

then hafizah,nur dengan fia pergi jumpa tasya balik..then dia cerita lagi kat hafizah dengan nur..fia dah tak tahan...fia punch lagi sekali tiang pastu sepak tiang then masuk bilik pengawas...fia memang tengah hot gile masa tu...ikutkan hati fia tumbuk tiang sampai tangan fia lebam...

balik fia terus masuk bilik...nangis pastu tido...satu hari yang sangat tension bagi fia...okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum..

Friday, June 1, 2012

Kem di Dusun Eco resort!

assalamualaikum,

lame fia tak update blog kan?huhu busy sikit la...oh ye sekarang dah cuti!finally!tapi first week cuti fia still study...study dengan cousin fia...oh ye berbalik kepada tajuk post hari ni...fia nak cerita pasal kem agong unit uniform yang berlangsung 27 Mei sampai 29 Mei...

27 Mei-fia bangun then mak cakap nak pergi breakfast kat luar so fia pun siap-siap...then mak cakap takut tak sempat..fia pun cepat kemas barang...tukar baju then bawak beg...lepas makan mak hantar ke sekolah..then tunggu dengan nur...bile atirah,aishah,fatin dengan hafizah dah sampai kiteorang gi dengar taklimat...then tunggu bas...naik bas perjalanan dalam masa 2 jam untuk sampai ke dusun eco resort...

sampai kat sana kiteorang kene tunggu jeep yang bawak kiteorang sampai kat tempat khemah...kiteorang di beri makanan..then dibahagi kepada kumpulan khemah...dan fia dilantik jadi ketua untuk khemah no 9..then bina khemah...pastu ice breaking...oh ye 27 mei adalah hari jadi mikhail...time kat kem semua nyanyi lagu kat dia..macam nak nangis je fia tengok dia...terharu kot anyway happy belated birthday mika!

28 Mei-fia buat halangan...huhu serius best!walaupun penat dan sakit...then lepas buat halangan fia dengan group gi buat rakit pastu buat makanan..and guess what?group fia yang paling berjaya masak nasi dan ayam..huhu tu pun atas bantuan puan Kamala...terima kasih cikgu!lepas habis tu kiteorang balik ke khemah..mandi kejap lepas tu pergi jungle trekking...mencabar jugak la jungle trekking...naik bukit pastu turun bukit...banyak kali jugak fia tergelincir...huhu bahaya-bahaya...dah sampai kat kem fia mandi pastu minum petang...malam tu kiteorang makan BBQ tapi disebabkan ade kejadian...fia terus tak selera nak makan..lepas makan ade malam budaya...serius fia asyik gelak je...lepas malam budaya cikgu bagi taklimat...malam tu sejuk gile mata makin ngantuk..masuk khemah je lepas dah pakai stoking terus fia tidur...

29 Mei-hari terakhir fia kat kem...pagi lepas breakfast kiteorang dibahagi kepada 2 kumpulan...kumpulan pertama pergi flying fox..kumpulan kedua pulak buat eco-challenge..fia kumpulan kedua eco-challenge tu buat halangan tapi kali ni masa dikira..4 orang daripada kumpulan fia tak buat halangan termasuk fia...lepas buat eco-challenge..time flying fox!tapi sebelum kiteorang naik flying fox..kiteorang kene lalu kat jambatan gantung...fia tak gayat tapi fia seram bile jambatan tu berbuai...huhu fia ok je bile tengok bawah...tapi fia berjaya laluinya!=D rasa nak naik lagi je..fia lalu jambatan tu buat fia rasa lebih berani..lepas tu fia naik flying fox dengan asyura...seronok gile!lepas flying fox kiteorang balik ke khemah lepas tu kiteorang siap-siap pakai baju kem then majlis penutup...lepas majlis penutup kemas khemas then makan pastu naik jeep...naik bas sampai desa petaling lepas tu fia balik jalan kaki...then ayah nur tumpang sampai rumah..kat rumah fia duk online...penat gile tapi fia tak tidur...malam tu mak amik pastu balik kampung...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang...assalamualaikum...:)