Followers

Wednesday, August 24, 2011

story of ucuk and congrates to my lovely brother...

assalamualaikum
sudah lama rasanya fia tak bercerita...hari ni fia nak cerita macam-macam..

ok starts with my lovely brother Encik D...jap must be wondering bukan ke fia suka dia...yup and yes I like him but when I think back...boleh ke fia dapat dia??lagipun dia dah ada special one so just buang masa je rasanya tunggu dia..bak kata orang penantian tak sudah..right??but fia tak boleh berhenti menyayangi dia...
ok my lovely brother dapat tawaran ke UiTM Kuala Pilah...dan the best part is same dengan tempat special one dia...must be great...anyway congrates bro...I hope you will achieve what you want...

ok sekarang fia nak cite pasal ucuk...hehe ok ucuk is a cat...kucing baru fia...agak meletihkan jugak la nak mandikan dia,bagi makan dan sebagainya..tapi bila bermain dengan ucuk memang fia akan tersenyum sentiasa... ucuk is singkatan untuk busuk sebab tak kira dah mandi atau pun belum dia tetap busuk jugak....XD ayah yang bawak balik ucuk...aah cakap mak dia dah mati kene makan dengan anjing so tinggal la ucuk...then bila ayah bawak balik bagi dia makan,susu dan tempat tinggal alhamdulillah dah seminggu ucuk tinggal dengan family fia...ada one day tu I almost lost ucuk...salah fia jugak tak bagi dia minum susu...balik daripada beli barang tengok ucuk baring je..tak boleh bangun...fia dengan segera buat susu ucuk...fia menangis tengok ucuk...sungguh fia tak mahu kehilangan ucuk...after about 30 minutes ucuk can stand...alhamdulillah Allah panjangkan umur ucuk...fia memang serik dah lepas tu...start esoknya fia akan pastikan ucuk minum susu walaupun sedikit... -ucuk-my lovely sweet heart...haha boleh plak bercinta dengan kucing...

percubaan pmr fia agak teruk tapi banyak yang meningkat...but don't worry fia akan cuba yang terbaik untuk pmr sebenar...dan sempena bulan ramadhan ni..fia sibuk berniaga..yela bantu mak...but ade salary tau..huhu sehari rm10...tapi fia amik sebulan terus..30 x rm10 =rm300!!!
hurm hari-hari kat sekolah pada bulan puasa sungguh menyeronokkan...nizam,syed dan Encik A suka sakat fia...dalam satu hari ade je benda diaorang nak sakat...

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu di post yang akan datang...
assalamualaikum...


Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan datang lagi!Hari fia bertemu Encik D!

assalamualaikum...
kepada semua umat Islam fia mengucapkan selamat berpuasa...sungguh fia amat menantikan bulan ramadhan sebab bulan ramadhan adalah bulan rahmat...

sudah lama fia tidak meng-update blog..sekarang fia makin busy yela pmr candidate la katakan...ditambah pulak busy menolong mak fia berniaga pada bulan ramadhan ni...

oh ye!fia nak cerita masa fia tengah sibuk menjual..mata fia biasala suka melilau...tiba-tiba mata fia terhenti..susuk tubuh seorang lelaki memakai baju kemeja putih,seluar dan kasut hitam...that person is Encik D!Ya Allah! dada fia tiba-tiba berdegup laju dan time tu jugak tiba-tiba muka fia
berbahang je...terkejut gila fia bila nampak dia...

dia nampak fia pastu dia senyum je..fia pun membalas senyuman dengan malu-malu...hehe...fia pun mengambil la kesempatan untuk jalan-jalan...lalu depan dia..dia hanya senyum...pastu patah balik ke gerai..lepas tu dia datang dekat fia ingatkan dia nak singgah gerai rupanya tak..dia jumpa kawan lama dia...lepas tu pulak fia pinjam adik fia punya basikal untuk ronda-ronda masa nak patah balik dia nampak fia...dia senyum je..macam nak gelak pun ada...ouch!hati macam kena panah je...panahan cinta...haha

fia betul-betul tak sangka yang Encik D akan datang hari ni bila nak dia datang,dia tak datang.. bila tak ingat dia,tup-tup dia datang pulak...dah la jarang jumpa bila jumpa dia senyum je...fia rindu nak chat dengan dia macam dulu...dah nak malam fia ronda lagi...saja sambil nyanyi lagu-lagu jiwang...dah siap kemas fia pun balik la ke rumah...sampai rumah tengok phone ade 2 mesej satu Encik D hantar satu lagi Kak Put hantar...

esok fia akan menghadapi trial PMR!!huhu doakan la fia berjaya ok!harap fia dapat menjawab dengan baik..amin..
okla sampai sini je post fia untuk kali ni...sampai bertemu dipost yang akan datang..
asslamualaikum... :)