Followers

Thursday, August 27, 2015

How to be happy

assalamualaikum

hey korang...sihat tak?fia harap korang sihat semuanya...hari ni fia rasa macam nak kongsi sikit pengalaman dan how to be happy when everything bring you down...

We as a Muslim must remember Allah always there for you...everything that happened to you...there's something hidden...remember Allah tak pernah memberi dugaan melebihi takat mampu seseorang hambaNya...

worst people give you lesson..great people give you memory...so guys...you gonna be happy...be yourself...jangan jadi orang lain...because you will only satisfied others and not you...thinking a lot...a dear friend of mine said that feeling can be control...that's true...

girls..I'm advising you not to trust on men sweet talk...well you know I met all kind of men so I know the reasons...well you know....now days susah nak jumpa lelaki yang betul-betul baik, jaga pergaulan...kinda susah nak cari...mostly yang fia jumpa...semua macam tak boleh harap je...ok girls if you just broke up with your boyfriend or so ever..DON'T HUMBLE YOURSELF BY BEGGING...some girls might do that because of love...setiap makhluk itu Allah cipta berpasang-pasangan...Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitu juga sebaliknya...

Okay things to do after broke up =

  • Buang semua barang dia bagi walaupun barang tu mahal.
  • Jangan! contact dia langsung walaupun tangan tu gatal nak contact dia.
  • Kalau selalu jumpa dia, try to be happy dan jangan tunjuk korang sedih walaupun dalam hati dah banjir tsunami semua.
  • Delete semua yang berkaitan dengan dia...maksud fia macam family dia...nanti kinda mendorong korang untuk tanya pasal dia.
  • Try to busy up your time dengan buat aktiviti yang korang tak pernah buat.
  • Cara fia , dengar lagu kuat-kuat lepas tu menari sampai tak cukup nafas...heh kinda penat tapi bagi fia memang hilang semua rasa lepas menari tu.
  • Dekatkan diri dengan Allah...jadikan Allah tu tempat korang mengadu...Allah tu Maha Mendengar...In shaa Allah korang akan tenang.

So that's the thing that I can thing off and maybe korang boleh cuba...because it work on me...sekarang fia suka mendaki...walaupun cepat semput...haha tapi it's good for health...bagi fia bila dah sampai puncak...tengok view...rasa macam...Subhana'allah...cantiknya! lagipun boleh buat kenalan tau dengan aktiviti tu...

okla sampai sini je post fia...meet you later!
Assalamualaikum
Love you ;)


No comments: