Followers

Saturday, April 14, 2012

12 & 13 April What a Wonderful day! =D

assalamualaikum...

dah lama fia tak mengupdate blog ni kan...huhu sekarang ni fia busy sikit...oh ye berkaitan tajuk tu...korang mesti tertanya-tanya ape jadi 12 dan 13 April?okla fia cerita...12 April adalah hari jadi fia yang ke-16!sweet sixteen dah..=D

malam 11 April,fia buat cupcake untuk kawan fia...actually it is my first time making cupcakes!malam tu fia buat cupcake..then ayah fia tolong fia...lepas siap adunan fia bukak oven pastu masukkan adunan cupcake dalam bekas...fia buat blueberry cupcake!family fia cakap cupcake fia sedap!hee!malam tu jugak fia packing cupcake tu...then mak fia suap cupcake..adik fia pun...=D

lepas packing fia terus masuk bilik on facebook...fia excited gile tunggu pukul 12!hee!tak tahu kenape tahun ni fia excited sangat nak celebrate birthday...dah pukul 12 ramai gile wish fia...huhu busy betul say Thank You kat semua yang wish fia..lepas dah say Thank You kat semua..fia kemas barang-barang kat dapur...fia cuci pinggan...lepas habis cuci pinggan baru fia tidur...

12 April,pukul 6.30 like always my mum will wake me up..then fia mandi,solat dan buat jadual waktu..fia terbuat jadual waktu hari rabu!fia pun tak tahu macamane boleh salah...mesti sebab excited sangat...sampai sekolah fia dah letak beg then pergi bertugas...lepas perhimpunan pagi pengawas sekolah dengan pengawas pusat sumber ade spotcheck!fia bawak fon hari tu sebab ade hal...then fia letak fon dalam beg cupcake pastu sorokkan belakang mesin air...huhu then cikgu spotcheck beg lepas tu check rambut pulak..

lepas habis spotcheck tu fia balik kelas...mase pertama sejarah...nasib baik fia bawak buku nota..kalau tak..huhu kene marah dengan cikgu noriah...then bio fia tulis nota dalam buku nota je...nasib cikgu wong tak check buku...then agama...ustazah itri terang pasal pafa..pastu rehat..fia tugas kat tangga ppkibp...lepas rehat fia belajar math dengan addmath...nasib fia memang baik sebab cikgu tak menanya pasal buku tulis..

habis sekolah fia pergi makan dengan hanisah dan syaza...masa makan kat kedai kak athirah terserempak dengan mak fia..so mak fia bayar semua..huhu save my money!thanks mum!XD lepas makan fia gi solat..then fia gi teman hanisah dengan syaza gi makmal physics tolong cikgu muhaini buat pameran science...then pergi pusat akses sebab syaza dengan hanisah nak cari maklumat...lepas tu fia tunggu diaorang kat bawah...duk borak dengan mika dengan alif...dah lame sangat fia balik dulu...sebelum tu fia singgah rumah daus...bagi cupcake pastu balik...

sampai kat rumah fia terus online...say thank you kepada yang baru wish...then fia tengok tv...hee malam tu mak fia buat coklat dengan cake!fia dalam bilik online...then mak fia panggil suruh potong cake!hee!mak fia buat marble cake...sedap!thanks mum!esok fia bawak kek tu pergi sekolah..kawan fia cakap kek tu sedap..lepas habis kek tu fia sambung tugas then kene panggil masuk bilik seri bayu..sebab ade event..then petang tu fia dengan haifa pergi jemput encik A kat TBS...jumpa dia dengan rashid then kiteorang gi minum kat food court...then lepak sambil online...

fia asyik bertanya kat encik A "tak nak wish ke?" then bile berdua baru dia wish...lepas tu fia cakap la "nak hadiah!" sambil buat muke comel(tak comel pun..)then dia cakap kat rumah...then dia hantar fia balik sampai flat...say bubye kat dia pastu dia jalan kaki ke ABC..untuk cari teksi...malam tu fia call encik A...then kiteorang borak macam-macam...dua hari yang sangat indah bagi fia!thank you to all!coz make my day! =D

okla sampai sini je post fia untuk kali ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum...=)

No comments: