Followers

Saturday, March 24, 2012

hari keusahawanan..TERBAIK~

assalamualaikum

hari keusahawanan or hari kantin...hari yang ditunggu-tunggu...ramai gile orang datang tadi...macam-macam gerai ade...karaoke,cendol,coconut shake,nugget,rumah hantu,burger,air float dan banyak lagi...gerai 4 Science 1 lambat bukak...ramai dah tanya "tak bukak lagi ke?" tunggu air soya sampai...dah sampai air soya dengan tau fu fa kiteorang start susun cawan,letak ais,masukkan air soya dalam bekas air,isi air gula dalam cawan dan mangkuk..kak athirah tolong kiteorang senduk tau fu fa...

dah setengah fia gi jalan-jalan dengan fatin dan atirah..before that atirah gelakkan fia masa fia jaga gerai...haish budak tu...ape yang lawak sangat pun fia tak tahu..=,= then gi kat dewan tengok cikgu naemaah dengan cikgu liza jual aiskrim...then fia jalan lagi...gi kat gerai balik..tolong sikit then gi kat dewan nak tolong cikgu naemaah dengan cikgu liza..tengah duk cakap dengan cikgu naemaah tiba-tiba wafi datang peluk cikgu naemaah

fia dah happy gile!sebab dah lama tak jumpa wafi hari ni baru jumpa...nak ajak dia jalan-jalan dia tak nak...cikgu naemaah cakap dia malu...alahai comel sangat!puas fia pujuk tapi dia tak nak jugak...fia ikut je mana wafi pergi...macam-macam cara fia cuba tapi tak boleh jugak...then fia gi kat gerai buat gelang nama...then fia jumpa ummi...pastu gi beli waffel then jumpa sob pastu kiteorang gerak ke dewan...then fia nampak wafi lari-lari...fia gi dekat dia pastu kejar dia...then dia tengok kura-kura mun wai hong...dia takut bile fia letak dekat dengan muka dia..:D

then kar jing dengan chia lok main buih sabun...wafi melompat-lompat!suka betul dia...tiap kali nampak buih dia kejar buih tu pastu bile buih tu pecah dia gelak...comel gile!fia melayan dia..then cikgu naemaah suruh beli buih sabun tu so fia pegi beli...dah beli fia gi dewan balik...wafi nampak fia pegang buih sabun terus dia nak...fia pegang..then dia nak nangis so fia bagi dia..then dia main...seronok betul dia...alahai comel sangat-sangat...

lepas wafi balik fia duk lepak dengan fatin...masa tu afnan dengan aishah ade....duk lepak dengan diaorang sampai habis cabutan bertuah...nasib baik boleh jugak amik gambar kalau tak rugi je fia bawak camera...totally hari keusahawanan best!

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

No comments: