Friday, December 7, 2012

fia yang baru



assalamualaikum

dah lama fia tak meng-update blog fia...asyik dengan mini novel fia je.. =) alhamdulillah fia masih lagi sedang menulis mini novel fia...fia hanya memcuba nasib..sama ada kalian suka atau tak dengan karya fia..fia tak tahu la kan..=) 

sedar tak sedar dah nak masuk 2013 dah..cepatnya masa berlalu...dan sedar tak sedar tahun depan fia dah masuk form 5! Alahai...tahun depan SPM lepas SPM kena say bye-bye kat sekolah...huhu sedihnya..walaupun fia sekolah dekat SMK Desa Petaling hanya 4 tahun..(termasuk tahun depan) =P di SMK Desa Petaling la fia belajar macam mana nak bangkit daripada jatuh..macam mana nak hadapi segala masalah,fia belajar menjadi berdisiplin,belajar membantu kawan-kawan sebaya fia...macam-macam kenangan...

eh,nak tahu something tak? :O hari tu fia almost kena tahan dengan polis bantuan...Terima Kasih To Natasya sebab cepat-cepat coverline fia...hee kalau mak fia tahu...M-A-M-P-U-S fia! XD hee...ni semua sebab nak buat prank untuk qawwiel la ni...memang fia geram gila dengan abang polis tu..aduhai..rosak plan terbaik fia!hai..sabor jola! tapi best la jugak..hee...sapu coklat kat muka dia! haha...yang zairul lagi la..pergi sapu kek kat muka dia..yang fia pun kena sekali..==' (tak guna punya zairul) XD hmm lama jugak fia lepak dengan qawwiel dan zairul..tasya kena balik awal so fia lepak dengan zairul dan awie sampai pukul 5 lebih...

tapi fia memang harap dia happy la fia buat surprise birthday party yang dah tak jadi surprise sebab dia tipu fia!baru ingat nak kenakan dia..tapi fia pulak yang terkena..takpela sebab birthday dia kan..so fia biarkan jela...anyway sorry ye encik qawwiel sebab tipu dan sebab kek yang fia buat tu tak berapa nak cantik..huhu sedih fia bawak kek tu naik motor dengan tasya..takut kek tu jatuh..but totally dia orang cakap sedap dan fia pun lega...hilang penat rushing pagi tu buat kek...

hmm cuti akhir tahun ni fia memang stay KL jela..=) meronda sana sini..hee takpela kan asalkan dekat dengan si jantung hati..XD err tu je kot...fia nak cerita...but fia yang baru dah tak sedih-sedih dah...pasal ayie?he just my history...dah jadi kawan baik fia dah pun..thanks to my new "penasihat" hee terima kasih banyak-banyak sebab buat fia sentiasa tersenyum...sayang awak la! XD hee banyaknya fia berceloteh...biasa la bila dekat blog...semua nak diluah..yang pembaca jangan bosan kay?hee sayang korang! 

okla sampai sini je post fia untuk kali ni..sampai bertemu di post yang akan datang...=)
assalamualaikum

4 comments:

Tengku amy Darwish said...

uhuk2 same la..taun dpn spm..tkot giler..huhu..

iqa_sweet said...

Same2 la kite berperang tahun depan kay? :D

Tengku amy Darwish said...

oke cik fia a.k.a miss suhaida.. :)
rasenyer ko x knl aq sape kan? :D

iqa_sweet said...

haish sabar jela dgn kau ni...nme nk glamour je! XD