Followers

Thursday, January 23, 2014

Alhamdulillah selesai kerja...=)

Assalamualaikum

apa khabar semua?dah lama fia tak menaip...rindu pulak dekat blog fia ni...yela fia busy sikit..sekarang fia dah tak kerja...kenapa?hmm ada masalah sikit kat tempat kerja...malas fia nak cerita...oh sekarang ni fia duduk rumah jaga adik,kemas rumah,membesarkan diri XD hehe dan tak lupa fia belajar sekarang ni =) korang mesti tertanyakan fia kan dah habis SPM..belajar apa lagi?betul tak?kalau tak betul pun betulkan aje! X) ok fia belajar kat PTPL Ampang...amik course ICT,photoshop dengan skill communication...semua tu short course je...fia dapat tawaran actually...mula-mula tak nak pergi..tapi kena desak...

fia pun ikutkan jela...tapi best jugak la....fia dapat belajar pasal microsoft word...fia selalu guna untuk menaip tapi pasal kegunaan full dia...fia masih belum tahu lagi...baru fia tahu kat microsoft word boleh jugak kalau kita nak buat simple flyers...dan fia dah buat satu! =D masa time kelas fia blank sangat tak tahu nak buat apa...time pagi-pagi buta ni pulak fia dapat idea...ni fia baru selesai buat flyers...esok fia ada kelas petang...ok short course ni amik masa 3 bulan je...bayaran pun murah...pendaftaran RM 50 lepas tu bayaran untuk semua subjek RM 350...kelas cuma 2 kali seminggu...isnin dengan khamis...isnin pukul 9 sampai 11...khamis pukul 2 sampai 4...okla sementara tunggu result ni...amik pengalaman...bukan semua dapat peluang macam ni betul tak? =)

kat sana ada dalam 5 orang budak sekolah lama fia...boleh la ada la teman...ramai jugak satu kelas tu..dalam 25 orang...tapi okla sorang satu PC...sekarang ni fia ingat nak jual cupcake dekat sekolah adik fia...tapi fia masih merancang lagi..budget,harga,isi padu kek,topping....mak fia suruh fia pergi je jual time dia orang habis sekolah...tak nak fia..malu! XD xdela..malas nak berasak...budak-budak kan...mestila lari sana lari sini...tolak-tolak...better fia suruh adik fia je jual...hee kita mula dengan kawan-kawan dia dulu...then banyak la nanti! =D ok angan-angan besar ni! X) 

kenala fia bahagikan duit untung dengan adik fia...tak kira nak tinggal modal lagi...aduhai...takpela...janji ada jugak duit masuk..=) kalau boleh fia nak kumpul duit sekarang ni...=D nak beli fon baru...kenapa nak fon baru?sebab BB fia lembab...-_- ok memang la fia sayang tapi BB suka makan duit fia banyak-banyak...-_- ayah belikan fia no maxis yang baru...yang free basic internet tu...tapi BB dia tak support facebook dengan twitter....-_- nak guna maxis...sayang kat no digi ni...yela hadiah untuk birthday fia tahun lepas...mestilah fia sayang...so fia nak beli fon yang boleh masuk 2 sim..=) fia nak beli lenovo! hee fia dah aim dah fon mana fia nak beli...ayah cakap fia boleh beli tapi tunggu gaji fia..nanti ayah top up sikit...mula fia rasa nak beli lenovo A369i sebab harga dia murah tapi fia nak beli lenovo A516 la sebab dia ada front camera...lenovo A369i takde...so pick lenovo A516 =)


Flyers yang fia buat! =) cantik tak?hee =D
okla dah banyak fia bercerita..sampai sini je post fia untuk kali ni...semoga bertemu dipost yang akan datang....assalamualaikum...=)

No comments: