Followers

Thursday, January 2, 2014

Bubye 2013 Hye 2014 =)

Assalamualaikum...

sedar tak sedar dah masuk tahun baru...Welcome 2014...I hope it bring happiness to everyone...fia lambat sikit update sebab fia busy...hee finally ayah fia bagi fia kerja...dan fia dapat kerja dekat metrojaya dekat midvalley...In shaa Allah esok fia dah start kerja...doakan fia kay...=)

selamat tinggal 2013 yang memberi banyak kenangan pahit dan manis...banyak mengajar fia...rindu kawan-kawan fia dekat sekolah...alhamdulillah selesai exam terbesar dalam hidup fia..dan berbagai-bagai dugaan fia lalui sepanjang 2013...alhamdulillah semua tu mematangkan fia...tapi entah la...macam tak matang pun ada jugak fia ni...XD 

tahun ni fia happy sebab dapat tengok bunga api..last year fia tak dapat tengok bunga api..fia duduk rumah layan twitter je...hee but the best part kawan-kawan fia..dengan si dia ada masa tengok bunga api...then satu bunga api ni keluar warna kegemaran awie...fia rasa sweet sangat...first time tengok bunga api dengan dia make it sweet! X)

sepatutnya fia kerja hari ni tapi disebabkan masalah yang berlaku fia masuk esok...alhamdulillah fia mintak extend satu lagi hari...dan fia dapat start kerja esok...lepas ni semua akan busy...dia busy...fia pun..fia start esok pukul 1 sampai pukul 10 malam...fia untung sebab ramai budak flat fia kerja dekat situ cuma department yang lain...fia okay je lagi pun ummi satu floor dengan fia...

kalau fia nak pergi rehat dengan ummi jela...apa lagi nak cerita ye?heh fia harap tahun ni akan menjadi tahun yang lebih baik...azam tahun ni...want to make a change...harap-harap...=) dah kerja ni fia rasa nak buat extra kerja pulak...nak amik tempahan on cake...chocolate cake,pavlova,cupcake...tapi fia takut takde masa pulak...haih payah betul...masa on the way balik tadi fia jumpa satu kerja kosong dekat tempat roti...gaji dia sama je dengan kat metrojaya tu tapi yang kat metrojaya tu part time...yang kedai roti tu full time...memang fia suka tapi kedai tu hanya susun roti dengan jaga gerai je..

kalau boleh fia nak kedai roti yang fia boleh belajar pembuatan sambil bekerja...tentu seronok...ingat nak kerja dengan cik ju tapi cik ju kerja dekat rumah pulak...susah kalau macam tu...fia nak bekerja sambil belajar...haih banyak songeh pulak fia ni kan? X) esok fia kena gerak daripada rumah dalam pukul 12 sebab ktm tu lambat..haih satu problem pasal ktm...kalau dalam pukul 7 dekat mid...ktm macam sardin! -_-

mampat gile dalam ktm tu...nasib la fia habis kerja pukul 10...in shaa Allah tak penuh...lagipun afifah ada...atirah dengan aisyah jugak...okla sampai sini je post fia untuk kali ni...semoga bertemu di post yang akan datang...dan kepada yang masih bersekolah...selamat bersekolah ye..X) assalamualaikum...

No comments: