Followers

Thursday, October 30, 2014

dugaan

assalamualaikum...

korang semua sihat?fia selalu update pasal novel je sekarang ni...so kali ni fia cerita pasal fia...Alhamdulillah fia sihat tapi kadang-kadang fia batuk,selsema..erm biasa la musim hujan ni cepat la sakitnya...fia pun kalau sakit bukan nak sangat makan ubat..kena marah teruk baru pegi dapur cari ubat...alahai...

sekarang fia tengah cuti sem...so tahu la kenapa fia makin ligat berblogging...hehe...sokongan dan dorongan daripada Encik Awie buat fia lagi semangat nak siapkan cinta kita berdua...sekarang fia masih dalam proses nak siapkan bab 17 dan In shaa Allah hari Jumaat atau Sabtu fia publish...kalau ada rezeki fia ingat nak cetak jadi novel betul...okay tak idea fia?

oh..berbalik kepada tajuk...erm...fia tak tahu mana salah fia...fia bukan tak nak tegur dia...tapi tiap kali fia tegur..fia jadi speechless...akhirnya fia hanya mampu ucap selamat malam tiap malam sebelum fia melelapkan mata...macam merpati dah...bila fia mendekat...dia menjauh...Allahuakhbar...tabahkan hati fia...

ha!fia dah ada lesen kereta!but unofficially la...hehe..sebab fia ambil lesen kereta dengan motor sekali...dah lepas test jpj kereta...tinggal motor je sekarang ni...boleh je fia pergi jpj nak buat lesen untuk kereta sahaja...tapi...fia rasa membazir pulak..yela nanti dah lepas motor kena buat lagi..keluar duit lagi...baik fia buat sekali je...kali kedua baru fia lepas jpj...masa first time ambil tu...Ya Allah...fia takut sangat-sangat!bukan fia tak boleh bawak tau...cuma ketakutan mengatasi...jadi fia jadi gabra sikit...dekat bukit dah fail...

nak jadikan cerita...masa ambil test jpj kali kedua pun haru jugak!sebab apa?tarikh fia ambil test jpj...dengan tarikh exam agama Islam fia adalah sama!mula-mula kak nana(driving school) bagitahu fia yang fia dapat sesi pertama no 16...kalau sesi 1...cepat sikit habis...sebab fia punya exam agama tu petang...bila sampai dekat surfine tu..fia dapat tahu yang fia punya bukan sesi 1 tapi SESI 3!alahai...fia jumpa pegawai jpj...siap nangis lagi..minta tolong bagi fia ambil test dulu...Ya Allah kalau korang dekat tempat fia pun mesti macam...arrrrgggghhhh!STRESS!

so lepas kecoh-kecoh sampai mak fia datang surfine cakap dengan pegawai jpj tu..fia decide fia pergi exam agama tu dulu...then fia keluar la awal bergegas pergi surfine balik...fia jawab exam dalam dewan tu...Ya Rabbi!tak tenang! T-T jawab sambil mata pandang jam...dan Alhamdulillah fia dapat buat kedua-duanya...betapa menggigilnya kaki fia masa bawak kereta...abang surfine dengan pegawai jpj boleh pulak dok mengusik fia...dah lulus je fia lompat kegembiraan(kalah budak kecik je!) hehe...so itu la kisah fia ambil test jpj...

Tika aku ingin menggapai
Kau mula mendingin
Tika aku mula langkah
Kau mula membina tugu

Dimana salahku
Aku buntu mencari
Hati merinduimu
Tapi aku bisa membisu

Bila hati mengulit rasa
Aku mengunci diriku
Biar hanya aku
Merintih sepi seorang diri

Biar sakit yang aku terima
Tiada rasa bagi diriku
Sakit bersulam bahagia
Bila kau disisi ku

Aku harap dikau mengerti
Hati ini tak akan berubah
Menanti setia tanpa jemu
Kerna terpahat kukuh dalam diri

Ku genggam erat 
Tak akan ku lepas
Biar derita ku rasa
Kerna hanya kau beri ku bahagia

okla sikit nukilan fia buat...sampai sini je post fia untuk hari ni...In shaa Allah akan ada lagi post yang akan datang...moga hari esok lebih baik daripada hari ini...Amin...Take care semua...Assalamu'alaikum w.b.t. =)

No comments: