Followers

Saturday, January 10, 2015

My Life

assalamualaikum

apa khabar readers?sihat tak?harap korang sihat belaka...fia?alhamdulillah masih lagi bernafas...tahun baru...means nothing to me...why? semakin hari fia makin stress...honest sangat...why?let just say it just me who are the bad one,useless,cruel...just me...macam mana pun fia cuba...fia sentiasa nampak buruk,jahat...etc...fia tak pandai nak buat orang suka dekat fia...sayang dekat fia...

fia tak tahu kenapa fia memang tersangat la pandai dalam bab buat orang benci dekat fia,menjauhkan diri dari fia dan jadi kinda helping...azam tahun ni fia tak nak lagi menangis but what to do?sebabkan kesalahan masa lalu fia...fia sendiri yang menangis...fia gagal...fia takut...fia perlukan seseorang untuk bagi fia semangat...peluk fia sambil kata "everything is gonna be alright" ataupun "It's okay,I'm here for you"...sakit tanggung sendiri...nak bercerita fia rasa mengaibkan diri sendiri...

what to do when things are happening?menangis bagai nak gila...sampai fia rasa nak pitam...sebab fia dah lama sangat simpan dalam hati sorang-sorang...fuh....okay stop cakap pasal fia...nak pitam dah ni asyik nangis je...start from now fia akan selalu update blog...pasal novel tu pun in shaa Allah fia siapkan...

one thing in life yang kena ingat...jangan terlalu kurang ajar sangat dengan orang especially orang yang lebih tua of course...setiap manusia ada had sabarnya...bak kata pepatah air yang tenang jangan disangka tiada buaya...maybe kita nampak dia okay...baik je...tapi cuba kalau datang angin tak baik dia?silap-silap dia telan kita hidup-hidup nanti...metafora...what I'm tried to say are that every people have their limit...don't push too far or you will get the madness....

okay dah masuk 2015 ni makin terang future fia...maksud...fia makin nampak mana arah tuju fia nak pergi...first,fia nak habiskan diploma in computer science...second,lepas graduate in shaa Allah kalau tak ada halangan fia nak pergi umrah...manalah tahu lepas fia pergi rumah Allah fia lebih baik...sebab tu fia nak kumpul duit biasiswa fia...after grad in shaa Allah...third,fia akan kerja...okay tu mesti...lastly,fia akan study part time dekat MIB eh bukan Man In Black tau! Malaysian Institute of Baking...ha yang terletak dekat Petaling Jaya...fia akan amik diploma of pastries...lepas dah habis tu maybe kumpul duit bukak cafe pulak?

kalau fia tak bukak cafe pun fia buatla business online...okay tak perancangan fia?Doa moga Allah permudahkan urusan fia...dan In shaa Allah dah habis semua tu...tunggu esya besar sikit dan fia dapat duit lebih...boleh la hantar ibu dengan ayah pergi tunaikan haji...In shaa Allah...fia seronok dengar pelbagai cerita orang yang menjejakkan kaki ke Mekah...fia pulak yang teruja nak pergi...cuba merubah diri ke arah lebih baik biar pun orang caci dan maki...

fia cuba untuk jadi tabah...it require a lot of tears to be strong like this...fia memang seorang yang kuat nangis...sikit menangis...tak puas hati sikit menangis...terasa hati sikit menangis...sedih sikit menangis...senang kata semua perkara la fia nangis...erm okay guys sampai sini je...esok fia post lagi...take care readers....

assalamualaikum

No comments: