Followers

Monday, January 2, 2012

1st January 2012 what a day!

assalamualaikum

hari pertama untuk tahun 2012...seperti biasa mikhail akan mesej fia...abang fia yang sorang tu kalau mesej dia tak masuk tak sah!hee...fia siap nak gi rumah afnan shahir sebab ade kenduri...fia gi sorang then jumpa afnan shahir dengan ariff daniel...fia tanye fatin dah datang ke?dia orang cakap belum so fia mintak number fatin kat afnan shahir sebab fia bawak fon yang satu lagi...then afnan shahir call fatin dan bagi fia talk dengan fatin...fatin cakap dia on the way..so fia tunggu kat pondok sorang-sorang sambil dengar lagu dan mesej mikhail....fia mesej dengan mikhail sampai fatin sampai..then tunggu aishah pulak...

then gi la rumah afnan shahir...ramai gile orang...masuk je salam dengan mak afnan shahir...then salam dengan wan...kat sana bbk(budak-budak kampung) semua ade...afnan fitri,afnan shahir,hazim,achot,reza,ariff sufian,yop,amir dan ariff daniel...kat sana fia gelak je...sakit perut dengan dia orang...

then fia singgah rumah fatin jap amik hadiah...hee jangan tak tahu tau fia dapat saguhati dalam k...pastu singgah rumah hanisah jap nak bagi hadiah cabutan bertuah...then naik tangga sampai rumah...mak ai semput fia...dah lame tak exercise..huhu dah gemuk dah...diet time!! fia salin baju then mesej mikhail sambil online...then mak bawak adik-adik gi mandi swimming pool..fia malas nak ikut...so mak suruh kemas rumah...then mak 10 minit lepas mak fia pergi fon ringing mak fia call cakap kemas rumah sebab nenek nak datang...so fia offline pastu lipat kain sambil mesej...then dengar orang bagi salam..dari suara fia dah tahu dah nenek dah sampai..

lepas lipat kain fia hantar kain yang dah berlipat tu kat bilik..then masuk bilik fia kemas ape yang patut...lepas kemas fia duduk luar dengan atuk...then ayah balik...call mak fia tanye kat mane...then mak fia cakap kat lif 5 minit lepas tu sampai rumah mak fia suruh bentang tikar nak makan...lepas makan atuk dengan nenek nak balik...sebelum tu nenek bagi fia 50 ringgit sebab dapat 3 A dalam PMR...ngee!then nak balik nenek bagi lagi 10 ringgit tapi semua adik-beradik fia dapat..so fia dapat 60 ringgit..hoho best-best!

then fia kemas tempat makan then masuk bilik online dan update blog....shoutbox dah tak boleh gune so fia tukar pakai cbox pulak..fungsi dia sama je...=) so kalau ade pape yang tak puas hati ke nak komen ke luahkan la kat cbox ok!

okla sampai sini je post fia untuk hari ni sampai bertemu dipost yang akan datang...
assalamualaikum

No comments: