Followers

Thursday, December 19, 2013

Alhamdulillah Terima Kasih Ya Allah =)

Assalamualaikum..

first thing fia nak bersyukur sangat-sangat sebab Allah masih pinjamkan fia nyawa untuk fia lalui hari ni...alhamdulillah hari ni fia lalui satu experience yang fia tak akan lupakan...hari ni bangun awal sebab fia ada bengkel dekat berjaya university collage of hospitality...siap-siap then ambil nadirah dekat rumah dia..fia pergi bengkel dengan dia...sampai lrt hang tuah tepat pukul 10...rushing itu ini sampai dekat lobby hotel dekat pukul 10 lebih..lucky bengkel tak start lagi...

first time jejak kaki kat berjaya university...rasa terpegun sangat...macam-macam ada kat sana...seronok tengok dapur dia..mula-mula fia masuk culinary class...seronok belajar masak macaroni..lepas tu jalan...then dalam kelas tu ada sorang mamat ni..muka boleh tahan la handsome but..perasan bagusnya!err serius fia tak suka..anti gile!fia tak kesah tau kalau orang nak tanya...yang dia..kalau boleh nak dating dengan chef tu...-_- chef tu semua punya la..bukan awok je nak belajar dengan dia...-_- hish...dan nama dia Munawir...nama klasik gile!but dah ayah dia bagi namakan..so tak oleh kata apa-apa..

bila dah habis kelas fia ingat nak jalan-jalan dekat bawah dengan nadirah tapi pak cik fahame dah tarik kita orang untuk dengar pasal scholarship...fia memang interested nak masuk berjaya ni...apa yang pak cik fahame cakap memang menarik minat fia...dalam hati 'aku kena pujuk ayah sampai ayah bagi!'petang tu kelas pastry pulak..yeay!my love!pastry...hee tapi fia harap satu..jangan la ada pak cik Munawir tu lagi..elok-elok fia seronok nak buat kek terus hilang kang....dan alhamdulillah dia takde!haha jahatkan fia?betapa fia anti mamat tu..XD

ok totally class memang seronok..fia hias ginger bread dan first time fia rasa ginger bread..rasa dia pelik...rasa rempah..dan fia berpeluang menggunakan mazipan yang lebih kurang macam fondant....Ya Allah..fia tak boleh nak gambarkan perasaan fia masa buat tu..teruja,gembira,seronok..semua ada!fia betul-betul yakin yang fia nak amik course pastry...lepas habis kelas fia memang ingat nak jalan-jalan...haih tapi nadirah ada hal pulak..rushing la kita orang balik...

fia sedih sikit sebab santa fia dah penyek!huhu sedih sangat...elok rupa santa dah jadi macam satu cite ni..yang orang tu pendek..hidung dia besar misai dia panjang dan tak nampak mata..dapat gambarkan tak?haha anyway fia punya tak teruk sangat..sebab beg fia tak banyak barang...balik je terus makan biskut tu...oh hari ni jugak safe duit fia tak payah beli makanan sebab university tu sediakan makanan...makanan dia memang superb! terutama macaroni cream cheese tu! haih..terliur fia bile ingat balik..huish!fia memang kena belajar buat ni..kalau tak nanti fia mengidam!haha fia dah la gila cheese!hehe..=D

okla sampai sini je post fia untuk kali ni...harap fia masih dipinjamkan nyawa untuk menempuhi hari esok..=) amin....assalamualaikum =)

No comments: