Followers

Tuesday, December 17, 2013

I Will Change =)

Assalamualaikum

Apa khabar semua?kalau sihat alhamdulillah..fia pun sihat je...cuti sekolah ni korang ada pergi mana-mana?dah beli barang sekolah?dah ulangkaji?soalan macam ni la selalu ditanya bila cuti akhir tahun ni...yela sibuk bercuti kadang-kadang terlupa itu..terlupa ini...ok mesti korang tanya kenapa dengan tajuk fia...I Will Change...

sebenarnya fia hanya ada 2 minggu je..dan fia berusaha untuk berubah...ye fia akan berubah..tapi bukan hati fia...fia masih mencintai awie walau apa pun yang berlaku...keadaan rumit sekarang ni...hmm entahlah..fia harap fia mampu tabah...sakit hati merindu...=(

dengan izin Allah in shaa Allah fia akan berubah dalam 2 minggu ni...takde siapa pun tahu..tapi fia kena luahkan jugak...fia cari la blog...blog tempat fia melahirkan apa yang fia rasa...tapi sekarang fia makin malas nak menaip..alahai dah lamakan fia tak berblogging...jari-jari fia dah tak sepantas dulu...idea-idea fia tak sehebat dulu...tapi alhamdulillah Allah masih kurniakan nyawa buat fia..

tahu tak setiap orang yang hadir dalam hidup kita ni ada peranan?Contohnya macam ibu ayah...mengajar kita erti pengorbanan dan kasih sayang...kita tak boleh salahkan sesiapa..it's like korang salahkan takdir..betul tak fia cakap?Allah hadirkan setiap seorang tu ada tujuannya.Korang sedar sesuatu tak?Allah tak pernah membiarkan kita sendiri...sebab itu adanya keluarga,saudara dan sahabat...pengalaman membuat kita lebih matang...kita akan cuba perbaiki diri melalui kesilapan lalu...tapi kita jangan terkena buat kali kedua..macam perpatah inggeris cakap..fool me once shame on you,fool me twice shame on me...

hari tu fia pergi pwtc dengan nadirah...seronoknya..paling best dapat jumpa everlyn rose...serius dia cantik sangat...fia jadikan dia sebagai sumber inspirasi fia untuk buat novel...jumpa kak fathia,arja lee,kak ziela dengan hisyam hamid...then pergi pulak pesta pendidikan....dan fia betul-betul tertarik dengan berjaya universiti...fia jadi interested sangat...tapi...fees yang mahal..fia nak amik course patisserie...culinary pun okay tapi fia more to pastry...

impian fia adalah membuka kedai kek yang sama taraf macam cake boss! =) tingginya cita-cita fia...dengan usaha,doa dan kepakaran..in shaa Alllah fia boleh...haih..terlalu taksub dengan cake boss macam ni la jadinya...fia selalu jugak buat kek then bagi dekat kawan-kawan...bila senyuman terukir di setiap bibir dia orang...fia rasa happy sangat...maksudnya fia lebih suka kerja yang berinteraksi dengan orang...=) itu la fact about fia...fia harap fia dapat la belajar course yang fia nak dan fia harap fia dapat yang dekat-dekat je...fia tak nak duduk jauh-jauh nanti fia jugak yang penat...dan fia risau jugak pasal result fia...hmm fia harap naik la sikit daripada result pmr...

bercakap pasal pmr...result pmr keluar 19 kan?okay fia nak ucap good luck...apa pun keputusan fia harap korang terima dengan redha kay?apa yang korang dapat tu usaha korang...kalau usaha korang tak sama macam result yang korang dapat...maybe Allah ada perancangan baik untuk korang...jangan pernah bersangka buruk dengan Allah..sesungguhnya tiap sesuatu yang terjadi ada hikmahnya..=) semakin lama persaingan semakin sengitkan?yela zaman sekarang ni budak genius tahu tak?sekarang pun ramai pelajar yang pandai tak dapat asrama...

okla..dah banyak fia mengarut...fia pun dah tak larat...kepala dah berdenyut-denyut...hmm biasa la penyakit fia...okayla nanti fia post lagi kay...=) assalamualaikum....

No comments: